Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NAPOKON! Putin protjerao Bill Gatesa i Microsoft iz Rusije

NAPOKON! Putin protjerao Bill Gatesa i Microsoft iz Rusije

bill-putinRuski predsjednik Vladimir Putin je zabranio prodaju Microsoftovih proizvoda u Rusiji i stavio Bill Gatesa na nadzornu listu Federalne sigurnosne službe

Navodeći zbog “zabrinutost zbog sigurnosti i pouzdanosti”, Putin je naredio da uklanjanje tvrtke softvera Microsoft, krene odmah.

Glasnogovornik vlade Sergej Zheleznyak objasnio da je Microsoft bio uhvaćen u obavljanje “minutnog nadzora” milijuna građana Rusije – kao i građana drugih zemalja.

“SAD, koji se predstavlja kao bastion demokracije, a u stvari provodi minutni nadzor nad desecima milijuna građana Rusije i drugih zemalja.”

“Sve glavne internetske tvrtke koje su nastale u SAD-u su uključene u ovu ružnu priču, a ta tvrtka posluje na teritoriju naše zemlje”, rekao je glasnogovornik Kremlja.

Microsoftovog osnivača Billa Gatesa je također Rusija stavila na nadzornu listu Federalne Sigurnosne Službe (FSB) zbog daljnje istrage, uz nadu Kremlja da će se Gates pridružiti George Sorosu i Jacob Rothschildu na crnoj listi Ruske Federacije.

Potpora domaćoj industriji

Bloomberg je izvijestio da su Artem Ermolaev, voditelj informacijske tehnologije u Moskvi, i ruski ministar komunikacija Vlade Nikolaj Nikiforov, izjavili je da će Moskva u početku zamijeniti Microsoft Exchange Server i Outlook na tisuće računala sa sustavom e-pošte razvijenim od strane ruske tvrtke Rostelecom PJSC.

Sljedeće godine će se instalirati softver koji je razvila tvrtka “New Cloud Technologies” – drugi ruski dobavljač softvera – na milijune kompjutera. Čak će i Microsoft Office i Windows biti zamijenjeni s domaćim verzijama, rekao je Ermolaev.

“Želimo da se novac poreznih obveznika i državnih poduzeća prvenstveno troši na lokalni softver”, rekao je Nikiforov, dodajući da od sljedeće godine država stisnuti remen firmama i državnim institucijama koje se ne odluče za domaće alternative softvera.

Microsoft nije odgovorio na zahtjeve za komentarom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,