Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » 100 KILOMETARA OD HRVATSKE LEŽE ATOMSKE BOMBE: Tajne lokacije američkog nuklearnog oružja u Europi slučajno objavljene od strane NATO odbora

100 KILOMETARA OD HRVATSKE LEŽE ATOMSKE BOMBE: Tajne lokacije američkog nuklearnog oružja u Europi slučajno objavljene od strane NATO odbora

eu-nuklearnoNeugodan gaf je ozbiljno ugrozio sigurnost i spremnost NATO-a za obranu nakon što je javni dokument nehotice otkrio previše

Tijelo podružnice NATO-a pod nazivom Odbor za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a objavilo je prošlog travnja nacrt izvješća pod nazivom „Nova era nuklearnog suzbijanja? Modernizacija, kontrola naoružanja i srodne nuklearne sile“ koju je posebno napisao kanadski senator.

U nevjerojatnom slučaju curenja dokumenta, dokument je zapravo identificirao lokacije europskih lokacija na kojima Amerika drži atomske bombe diljem Europe, što se smatra visoko povjerljivim informacijama.

Iako je informacija koja je procurila brzo izbrisana od strane dužnosnika NATO-a, belgijski list De Morgen je uočio tu pogrešku, nakon čega je njihovo izvješće postalo viralno na interentu.

Belgijski naslov u listu De Morgen glasio je: “Konačno crno na bijelo: U Belgiji ima američkog nuklearnog oružja.”

Dokumentom su otkrivene tajne informacije koje se odnose na lokacije oko 150 američkih atomskih bombi u različitim bazama u Europi, “posebice gravitacijske bombe B61.”

Izvješće identificirano u odjeljku pod nazivom “Nuklearni položaj NATO-a”, koji je potom ponovno objavio De Morgen o tajnim podacima je glasilo:

“Ove atomske bombe su pohranjene u šest američkih i europskih baza – Kleine Brogel u Belgiji, Buchel u Njemačkoj, Aviano i Ghedi-Torre u Italiji, Volkel u Nizozemskoj i Incirlik u Turskoj.”

Pročišćena verzija konačnog izdanja dokumenta ponovno je objavljena prošlog tjedna, a informacije o mjestima američkog nuklearnog oružja su izbrisane.

Zanimljivo je da Italija ima najveću zalihu američkih atomskih bombi – negdje između 60 i 70 – s Turskom i Njemačkom koji također imaju veliku količinu, što je zabrinjavajuće u slučaju Turske zbog povećanih napetosti zbog ruskog sporazuma vezanog za raketni sustav S-400.

Takav opsežni američki nuklearni arsenal na europskom tlu ostatak je i nastavak povijesne izgradnje Hladnog rata, kada je Washington bio usmjeren u borbu protiv sovjetske ekspanzije u Europi, što je također omogućilo saveznicima SAD-a da proizvode svoje vlastite nuklearne bombe.

Europski je tisak ovog tjedna izazvao šokantne i alarmantne naslove o ovom otkriću.

To doista otkriva opasnu situaciju s obzirom na nedavni kolaps jednog ključnog ugovora iz razdoblja Hladnog rata koji je držao sustave za isporuku nuklearnih glava i raketa izvan Europe, “Ugovor o nuklearnim projektilima srednjeg dometa (INF)”.

Prema službenoj izjavi NATO-a u Washington Postu, dokument nije nastao u samom NATO-u, nego u parlamentarnoj skupštini saveza, posebice jednom od osnivača saveza, Kanade.

U priopćenju NATO-a Postu je objavljeno: “Mi ne komentiramo detalje lokacije atomskog oružja NATO-a.”

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,