Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Jeste li znali da meditacija zapravo povećava veličinu vašeg mozga? (VIDEO)

Jeste li znali da meditacija zapravo povećava veličinu vašeg mozga? (VIDEO)

meditacijaBudisti meditiraju doslovno tisućama godina i oni su dobro upoznati s pozitivnim aspektima meditacije. Budistička meditacija zapravo je njihova molitva, no umjesto da se okreću Bogu, u svojim mislima se okreću sebi kao pojedincu

Meditacija nije samo duhovna praksa za duhovne osobe. Ona također nije samo placebo da određene vrste ljudi. Dobrobiti meditacije su dokazane od strane znanosti i ona može imati veliki utjecaj na vašu svestranu korist.

Studija iz 2012. godine pokazala je da ljudi koji meditiraju imaju visok stupanj girifikacije, ‘savijanje’ cerebralnog korteksa kao rezultat rasta mozga, što u konačnici može dovesti do toga da mozak brže obrađuje informacije.

Druge studije, na primjer, pokazale su da je meditacija povezana s debljinom korteksa, što dovodi do smanjenja osjetljivosti na bol.

Pozitivne stvari potvrđuje članak iz 2009. godine: ‘Dugotrajna meditacije je povezana s povećanjem gustoće sive tvari u moždanom deblu’.

U ovom videu neuroznanstvenik Sara Lazar govori o promjenama koje meditacija ima na fizičkoj strukturi vašeg mozga.

Pogledajte predavanje:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,