Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Bilijuna┼í Lord Rothschild: U tijeku je najve─çi financijski eksperiment u povijesti

Bilijunaš Lord Rothschild: U tijeku je najveći financijski eksperiment u povijesti

jacob-rothJedini svjetski bilijuna┼í je upozorio i na ekonomske rizike koji proizlaze iz globalne geopoliti─Źke situacije, navode─çi Brexit, ameri─Źke predsjedni─Źke izbore i usporeni ekonomski rast Kine

Niske kamatne stope, niski prinosi dr┼żavnih obveznica i kvantitativno olak┼íanje dio su najve─çeg financijskog eksperimenta u povijesti svijeta, a posljedice tog eksperimenta su nepredvidljive, kazao je ┼íef RIT Capital Partnersa, lord Jacob Rothschild.

“Period od ┼íest mjeseci koji smo prou─Źili pokazuje kako centralne banke provode najve─çi eksperiment u monetarnoj politici u povijesti svijeta.

Nalazimo se u neistra┼żenim okolnostima – nemogu─çe je predvidjeti utjecaj niskih kamatnih stopa, niskih prinosa dr┼żavnih obveznica i velikog kvantitativnog olak┼íanja”, pi┼íe Rothschild klijentima svoje kompanije u najnovijem polugodi┼ínjem financijskom izvje┼ítaju.

Rothschild je upozorio kako je takva politika ve─ç dovela do velikog rasta tr┼żi┼íta dionica te kako su ameri─Źke dionice ostvarile trostruki rast od 2008. godine, kako su investicije porasle i kako je volatilnost ostala niska.

Me─Ĺutim, realni sektor ekonomije nije ostvario takav profit, Rothschild upozorava kako je rast u tom sektoru “anemi─Źan”, kako je “potra┼żnja slaba” te kako je “deflacija prisutna u mnogim dijelovima razvijenog svijeta”.

Milijarder je upozorio i na ekonomske rizike koji proizlaze iz globalne geopoliti─Źke situacije, navode─çi Brexit, ameri─Źke predsjedni─Źke izbore i usporeni ekonomski rast Kine kao neke od faktora neizvjesnosti.

Kad nas ovakvi bankari upozoravaju, zna─Źi da ne┼íto spremaju. Vrijeme ─çe pokazati.
 
(index.hr)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,