Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » 8 POZNATIH PIVA koje bi odmah trebali prestati piti

8 POZNATIH PIVA koje bi odmah trebali prestati piti

piva-zdravljeOtkrivamo vam 8 piva koje se nalaze u barovima i koje bi trebali prestati odmah piti

Mnogi od nas izabiru ono ┼íto jedu vrlo pa┼żljivo, ili barem posvete malo pozornost na to.┬á

No, kada su u pitanju pi─ça, pogotovo alkoholna pi─ça, ─Źinimo vrlo malo po pitanju koja su pi─ça najbolja za na┼íe zdravlje.┬áTo je velika pogre┼íka.┬á

Sav posao u o─Źuvanju zdravlja va┼íeg tijela mo┼że biti uni┼íten u jednom vikendu. Dok se za hranu i bezalkoholna pi─ça tra┼żi popis njihovih sastojaka koji se prate od strane FDA, pivo ne spada u tu kategoriju.┬á

Industrija alkohola lobira godinama kako bi izbjegla etiketiranje svojih sastojaka.┬áNeki da bi za┼ítitili svoje recepte, no ve─çina – da bi sakrila ┼ítetne sastojke.

Ovdje je popis nekih ┼ítetnih sastojaka koji se obi─Źno nalaze u pivu:

1. NEWCASTLE BROWN ALE

1. Newcastle-GMO

Newcastlesko pivo je utvr─Ĺeno da sadr┼żi karamel boje.┬áKlasa 3 i 4 karamele boje se sastoe od amonijaka, koji je klasificiran kao kancerogen.┬áIako je alkohol sam po sebi karcinogen, konzumiranje u umjerenim koli─Źinama mo┼że┬á┬ásmanjiti va┼íe ┼íanse na razvoj raka.┬áMe─Ĺutim, dodani kancerogeni ─çe imati suprotan u─Źinak.

2. BUDWEISER

1. Budweiser-GMO

Jedan od najpopularnijih piva, ili mo┼żda najreklamiranijih je Budweiser.┬áBudweiser sadr┼żi genetski modificirani (GMO) kukuruz.┬áU 2007. Greenpeace je otkrio eksperimentalnu GMO ri┼żu u pivu Anheuser-Busch (Budweiser).

3. CORONA EXTRA

Corona Extra-

Mi zasigurno volimi svi reklame za pivu Corona. One su tako mirne i opu┼ítaju─çi. To je trajalo do tada kada smo saznali da ovo pivo sadr┼żi GMO kukuruzni sirup i propilen glikol.┬áPropilen glikol je kontroverzna kemikalija, i mo┼że biti potencijalno ┼ítetna za va┼íe zdravlje.

4. MILLER LITE

2. Miller-Lite-GMO

Ovo je jo┼í jedno vrlo popularna pivo u Americi koja sadr┼żi GMO.┬áMiller Lite sadr┼żi GMO kukuruz i kukuruzni sirup. Sada je “GMO vrijeme” za pivu.

5. MICHELOB ULTRA

0018200059890_CF_version_type_large

Manje popularna, ali jo┼í uvijek dostupna Michelob piva, koju treba eliminirati iz svog izbora. U ovom pivu je na─Ĺeno da sadr┼żi geneti─Źki modificirani zasla─Ĺiva─Ź (GMO dekstrozu).

6. GUINNESS

Guinness-GMO-pivo

Guinness je ─Źesto hvaljen radi svoje glatko─çe.┬áMe─Ĺutim, nekoliko istra┼żivanja je pokazalo da su Guinness sastojci su vrlo uznemiruju─çi.┬áPivo sadr┼żi riblji mjehur, sastojak koji dolazi iz ribljeg mjehura i┬ávisoko fruktozni kukuruzni sirup. Visoko fruktozni kukuruzni sirup je odavno zabranjen u mnogim┬á┬átrgovinama i pi─çima.

7. COORS LIGHT

Coors_Light

Coors svjetlo pivo je napitak koji je vrlo popularan u barovima i me─Ĺu studentima.┬áUglavnom, jer je jeftin.┬áPivo sadr┼żi GMO kukuruzni sirup.

8. PABST BLUE RIBBON

Pabst-Blue-Ribbon-GMO

Pabst Blue Ribbon sadr┼żi GMO kukuruz i GMO kukuruzni sirup.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , ,