Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Visoko Fruktozni Sirup iz GMO Kukuruza Stvara Sve Više Dijabetičara Među Ljubiteljima Pive

Visoko Fruktozni Sirup iz GMO Kukuruza Stvara Sve Više Dijabetičara Među Ljubiteljima Pive

skriveni-sastojci-piva-HFCSU mnogim reklamama možete čuti kako vam nude pivo vrhunske kakvoće napravljeno od izvorske vode i najkvalitetnijih sastojaka. Nažalost, mnogi proizvođači su vam zaboravili napomenuti dodatne sastojke koje stavljaju u pivo radi jeftinije izrade, a koji zadržavaju jednak ili sličan okus, miris, boju i gustoću.

Alkoholno piće od kvasca, hmelja, ječma i vode jedno je od najpopularnijih alkoholnih pića još od starog Egipta. Piće s koncentracijom alkohola od 3-13% tijekom povijesti nailazilo je na mnoge modifikacije u izradi, konzerviranju i kvaliteti. Izuzetno popularno i danas, pivo kao alkoholni napitak, ali i prehrambeni proizvod, podliježe standardima današnje prehrambene industrije koje je sklona osnovnim sastojcima piva dodati neka druga koja i nisu osobito pogodna za ljudsko zdravlje.

Iako su mnoga druženja bez piva jednostavno nezamisliva, svakako bi trebalo razmisliti o kvaliteti piva koje pijete, te u skladu s tim konzumirati ona koja ne sadrže jeftine i štetne sastojke za ljudsko zdravlje.

U mnogim reklamama možete čuti kako vam nude pivo vrhunske kakvoće napravljeno od izvorske vode i najkvalitetnijih sastojaka. Nažalost, mnogi proizvođači su vam zaboravili napomenuti dodatne sastojke koje stavljaju u pivo radi jeftinije izrade, a koji zadržavaju jednak ili sličan okus, miris, boju i gustoću.

Ovo je lista legalnih aditiva koje proizvođači piva koriste:

MSG (mononatrijev glutaminat) – pojačivač okusa koji se odavno koristi u prehrambenoj industriji. Na proizvodima je često obilježen pod E621. Njegova glavna svrha je da industrijskoj hrani poboljša okus. Mnogi proizvodi kao grickalice, juhe iz vrećice, kocke za juhu, dehidrirani začini, mesni proizvodi, umaci… sadrže ovaj sastojak.

Vrlo je opasan jer stimulira živčane stanice, uzrokuje oštećenje mozga, pogoršava Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest, uzrokuje pretilost, glavobolje, mučnine, srčane aritmije, hiperaktivnost, nadutost, crvenilo lica…

Propilen glikol – njegova glavna svrha je održanje pjene na pivu. Poznat je i pod nazivom propilenov glicerol, a često se nalazi i u sredstvima za poliranje (E900 –E910). Njegova štetnost je uočena i kod popularnih e-cigareta jer propilen glikol utječe na pluća. Ima vrlo široku primjenu u kozmetičkim i medicinskim proizvodima. Povećan unos ovog spoja može uzrokovati srčani napad, oštećuje živčani sustav i kontaktni dermatitis.

Glukozno – fruktozni sirup (High-fructose corn syrup, HFCS) – vrsta kukuruznog sirupa koji je mnogo jeftiniji od šećera. Zato se i koristi u mnogim proizvodima kao zamjena za šećer: gaziranim pićima, sokovima, slatkišima, pecivima, žitaricama…

Izuzetno je štetan jer povećava količinu masnih stanica blizu srca, jetre i drugih unutarnjih organa, povećava nivo triglicerida, negativno djeluje na rad bubrega, povećava krvni tlak, povezuje se s osteoporozom, anemijom, karijesom…

Visoko fruktozni kukuruzni sirup jedan je od važnih razloga zašto je sve više dijabetičara, a dobiva se dobrim dijelom iz GMO kukuruza.

Kalcij dinatrijev EDTA – umjetno sredstvo koje služi za reguliranje kiselosti, antioksidans i sekvestrant. Postoji mogućnost da ovaj spoj bude označen kao antioksidans u rasponu od  E300 – 340. Ovaj spoj može uzrokovati poremećaje metabolizma, kožne alergije, te utjecati na reproduktivni razvoj.

Bojilo karamel – koristi se u tamnim gaziranim osvježavajućim pićima. Postoje četiri vrste ovog umjetnog bojila, a istraživanja su pokazala kako je ovo štetno bojilo kontaminitano dvama molekulama koje uzrokuju rak. Mnogi pokusi na životinjama su utvrdili da bojilo karamel može uzrokovati rak jetre, pluća, štitne žlijezde i leukemiju.

Druga bojila: crvena 40, žuta 5 i žuta 6… – jedan od najraširenijih aditiva. Mnoga bojila su zabranjena zbog oboljenja laboratorijskih životinja te se smatraju vrlo problematičnima… Neki od njih kao crvena tri uzrokuju rak (priznato je), no bez obzira na to i dalje se koriste u prehrani.

Bojilo od kukaca – javno prozvani Starbucks i Dannone zbog korištenja kukaca za bojanje svojih kava, jogurta i raznih napitaka su izazvali šok kod mnogih konzumenata. Nažalost, mnogi proizvođači kriju kako svoje proizvode bojaju sa zdrobljenim kukcima. Poznato je kako korištenje proizvoda s bojilima dobivenim od kukaca izazivaju mnoge alergije pa i anafilaktički šok što može rezultirati smrtnim posljedicama.

Gliceril monostearat – poznat i kao GMS, organska molekula koja se koristi kao emulgator za ulja, vosak i otapala, kao zaštitni premaz za higroskopski prah, u mazivima smole, u farmaceutskoj industriji, te u kozmetici i proizvodima za njegu kose. Vrlo je toksičan za mnoge organe i zabranjen u mnogim zemljama.

Ako znate nekog prijatelja da pije pivu – podjelite ovaj post s njim.

Ovi sastojci nisu šala. Moramo se informirati da zaštitimo jedni druge od ovih industrijskih kemikalija, netestiranih i potencijalno štetnih sastojaka, za početak djeleći znanje sa onima koje volimo.

Živjeli!

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,