Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » ZBOG BREXIT-a EU NAREDILA HRVATSKOJ DA ZATVARA GRANICE?! Policija na granici sa Srbijom podiže ogradu od dva metra – sličnu onoj iz filma Mad Max

ZBOG BREXIT-a EU NAREDILA HRVATSKOJ DA ZATVARA GRANICE?! Policija na granici sa Srbijom podiže ogradu od dva metra – sličnu onoj iz filma Mad Max

ograda-granicaJedan od razloga zašto se desio Brexit je nezadovoljstvo rađana EU priljvom imigranata. Elita je u strahu od novih referenduma, i krenut će zatvarati granice na način koji još nismo vidjeli

Bez ikakve prethodne najave, sinoć oko 19.15 sati zatvoren je granični prijelaz Batina na granici sa Srbijom.

Granični prijelaz bio je zatvoren nekoliko sati, stvorile su se kilometarske kolone, a na granicu je stigla i interventna policija.

Službenog objašnjenja za zatvaranje granice nije bilo, ali se neslužbeno moglo doznati da je razlog bio postavljanje dodatnih prepreka radi prevencije krijumčarenja izbjeglicama.

Policija je danas potvrdila da se na prijelazu postavlja ograda, ali nisu otkrili razlog zbog kojeg se postavlja.

Ne radi se o žici, već o metalnoj ogradi visine preko dva metra. HRT javlja da se ograda podiže zbog 700 izbjeglica koje navodno čekaju na ulazak u Hrvatsku.

HAK pak javlja kako je granični prijelaz bio zatvoren zbog radova na mostu (DC 212). “Zbog radova na mostu (DC 212) do daljnjega za sav promet zatvoren granični prijelaz Batina, u Osječko-baranjskoj županiji”, napisali su.

Prijelaz je otvoren nešto prije dva sata.

Oglasio se MUP

“U cilju sprječavanja eventualnog pokuÅ¡aja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu.

U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza”, stoji u priopćenju MUP-a.
 
(index.hr)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,