Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajne ruske medicine: Depresija, stres i još ponešto

Tajne ruske medicine: Depresija, stres i još ponešto

stres-recept-olovkaStres utječe na funkcioniranje svih organa, ali i na vaš doživljaj dnevnih događanja. Ne dozvolite da vas svaka sitnica natjera u plač, viku, bijes …

Izgleda da su ljude od davnina mučili stres i depresija, pa prirodnih recepata za rješenje ovog problema ima u izobilju. Ovo su samo neki.

TAMJAN ZA MIRAN DAN

Litra maslinovog ulja se zagrijte oko 40 stupnjeva. U toplo ulje dodajte 50 grama sušenog tamjana, samljevenog u prah. Posudu s uljem stavite u drugu veću posudu s vrelom vodom, pa zagrijavajte melem na pari tijekom dva sata. Skinite ga s vatre i ostavite da odstoji još 12 sati.

  • Dobijeno hladno ulje procijedite kroz gazu i čuvajte u zatvorenoj tegli u frižideru.

Svake večeri utrljajte melem u kralježnicu, od dna leđa prema gore, završavajući s vratom. Možete ga utrljavati u kožu stopala, dlanova, lica i vrata, vrlo brzo ćete se osloboditi razdražljivosti i drugih simptoma nervnog rastrojstva.

DIŠITE PRAVILNO

Dišite iz trbuha, udišite zrak kroz nos, polako brojeći do pet. Najbolji efekti se postižu ukoliko se vježba od tri do pet minuta dnevno najmanje dva tjedna.

LAVANDA, KANTARION I KAMILICA

Lavanda se može koristiti i kao čaj i kao lijek, koji se uzima u ljekarni. Ulje lavande se može namazati ispod nosa, ili dodati nekoliko kapljica u kupku.

  • Valerijana se koristi pri ubrzanom lupanju srca, nervozi, razdražljivosti, uznemirenosti, ali isto tako dobar je lijek za nesanicu uzrokovanu nekim psihičkim problemom.
  • Kamilica je stari dobri lijek za napete živce. Smanjuje anksioznost, opušta ….
  • Kantarion je poznat kao prirodni antidepresiv. Masaža kantarionom “rukom odnese” svu napetost. A ako dva puta dnevno pijete čaj od kantariona – bit ćete kao novi.

 
(sputniknews.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,