Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Business Insider nam je pokazao za┼íto ipak moramo pratiti isto─Źne medije: ‘Kako bi Amerika pro┼íla kad bi zaratila sa cijelim svijetom? Amerika bi ih zgazila!’

Business Insider nam je pokazao za┼íto ipak moramo pratiti isto─Źne medije: ‘Kako bi Amerika pro┼íla kad bi zaratila sa cijelim svijetom? Amerika bi ih zgazila!’

amerika-afganistanKada bi Amerika zaratila sa cijelim svijetom, na neprijatelje bi mogla poslati tisu─çe zrakoplova i helikoptera, vrhunsko oru┼żje, desetine tisu─ça vojnika… Je li joj to dovoljno?

┼áto bi se dogodilo kad bi se Amerika na┼íla u ratu sa cijelim svijetom? I to sa svima, ne samo sa svojim tradicionalnim neprijateljima, ve─ç i sa saveznicima, poput Velike Britanije, Francuske, Njema─Źke…

Ukratko, piše Business Insider, Amerika bi ih zgazila.

Za po─Źetak, Amerika ima najve─çu mornaricu na svijetu. Njihova je mornarica ve─ça od osam ostalih najve─çih mornarica zajedno.

Osim toga, ameri─Źki brodovi su tehnolo┼íki najnapredniji, a u to nije uklju─Źena njihova obalna stra┼ża. Iako obalna stra┼ża nije klasi─Źna oru┼żana snaga, oni bi im dali neprocjenjivu logistiku jer su opremljeni vrhunskom opremom za nadgledanje.

Ameri─Źke zra─Źne snage tako─Ĺer su najmo─çnije na svijetu. Trenutno imaju oko 14.000 zrakoplova i helikoptera. To je vi┼íe nego ┼íto ih zajedno imaju sedam ostalih najve─çih zra─Źnih snaga.

Jedini na svijetu imaju borbeni zrakoplov F-22 pete generacije.

Vojska i mornarica imaju 9.000 tenkova, a uz to na tisu─çe napada─Źkih vozila koja se koriste u borbama protiv tenkova, a opremljeni su tehnologijom za ispaljivanje raketa na navo─Ĺenje. Za to imaju podr┼íku stotina helikoptera Apache i Cobra.

Posjeduju tehni─Źki najnaprednije tenkove, kao ┼íto su Leopard i Merkava. Ve─çina tenkova na svijetu starija je od ameri─Źkih.

Napada─Źi na Ameriku imali bi i problema s ameri─Źkom kopnenom vojskom, koja se tako─Ĺer smatra najnaprednijom na svijetu. Ameri─Źki vojnici uskoro dobivaju pu┼íke s kojima mogu naciljati neprijatelja ─Źak i kada su okru┼żeni dimom. Drugim rije─Źima, dobivaju oru┼żje od kojeg se nitko ne mo┼że sakriti.

Tehnolo┼íka naprednost vrijedi i za njihove oklopne jedinice koje su opremljene vrhunskom opremom, a ─Źak i tu rade na pobolj┼íanjima.

┼áanse da se neprijateljska vojska probije preko ameri─Źkog tla tako su vrlo male, a ─Źak i kada bi uspjeli u─çi duboko u Ameriku, marinci su u stanju u vrlo kratkom roku ukrcati svoje vojnike u zrakoplove i helikoptere i tisu─çe njih spustiti bilo gdje u Americi.

Sve to je ameri─Źka vojska u stanju napraviti, a ─Źak nismo do┼íli do toga da bi u stanju te┼íkog o─Źaja Amerikanci posegli za nuklearnim oru┼żjem.

Amerika je naime spremna pokrenuti nuklearni napad u slu─Źaju masovnog okupljanja neprijateljskih snaga izvan gradova i opet ÔÇô bilo gdje na svom tlu.

Rakete Minuteman III napravljene su tako da mogu ga─Ĺati ciljeve daleko od ameri─Źke obale, ali bi isto tako mogli potpuno uni┼ítiti kopnene snage kad bi ih ispalili u njihovom smjeru.

Rakete Trident koje koristi ameri─Źka mornarica mogu se ispaljivati iz podmornica u Meksi─Źkom zaljevu.

Uglavnom, ameri─Źka vojska je toliko ispred ostalih dr┼żava da je invazija na nju prakti─Źki nemogu─ça misija, zavr┼íava Business Insider.

To se definitivno pokazalo i u Siriji. Moš mislit!
 
(express.hr/uredio:NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,