Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Business Insider nam je pokazao zašto ipak moramo pratiti istočne medije: ‘Kako bi Amerika prošla kad bi zaratila sa cijelim svijetom? Amerika bi ih zgazila!’

Business Insider nam je pokazao zašto ipak moramo pratiti istočne medije: ‘Kako bi Amerika prošla kad bi zaratila sa cijelim svijetom? Amerika bi ih zgazila!’

amerika-afganistanKada bi Amerika zaratila sa cijelim svijetom, na neprijatelje bi mogla poslati tisuće zrakoplova i helikoptera, vrhunsko oružje, desetine tisuća vojnika… Je li joj to dovoljno?

Što bi se dogodilo kad bi se Amerika našla u ratu sa cijelim svijetom? I to sa svima, ne samo sa svojim tradicionalnim neprijateljima, već i sa saveznicima, poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke…

Ukratko, piše Business Insider, Amerika bi ih zgazila.

Za početak, Amerika ima najveću mornaricu na svijetu. Njihova je mornarica veća od osam ostalih najvećih mornarica zajedno.

Osim toga, američki brodovi su tehnološki najnapredniji, a u to nije uključena njihova obalna straža. Iako obalna straža nije klasična oružana snaga, oni bi im dali neprocjenjivu logistiku jer su opremljeni vrhunskom opremom za nadgledanje.

Američke zračne snage također su najmoćnije na svijetu. Trenutno imaju oko 14.000 zrakoplova i helikoptera. To je više nego što ih zajedno imaju sedam ostalih najvećih zračnih snaga.

Jedini na svijetu imaju borbeni zrakoplov F-22 pete generacije.

Vojska i mornarica imaju 9.000 tenkova, a uz to na tisuće napadačkih vozila koja se koriste u borbama protiv tenkova, a opremljeni su tehnologijom za ispaljivanje raketa na navođenje. Za to imaju podršku stotina helikoptera Apache i Cobra.


Posjeduju tehnički najnaprednije tenkove, kao što su Leopard i Merkava. Većina tenkova na svijetu starija je od američkih.

Napadači na Ameriku imali bi i problema s američkom kopnenom vojskom, koja se također smatra najnaprednijom na svijetu. Američki vojnici uskoro dobivaju puške s kojima mogu naciljati neprijatelja čak i kada su okruženi dimom. Drugim riječima, dobivaju oružje od kojeg se nitko ne može sakriti.

Tehnološka naprednost vrijedi i za njihove oklopne jedinice koje su opremljene vrhunskom opremom, a čak i tu rade na poboljšanjima.

Šanse da se neprijateljska vojska probije preko američkog tla tako su vrlo male, a čak i kada bi uspjeli ući duboko u Ameriku, marinci su u stanju u vrlo kratkom roku ukrcati svoje vojnike u zrakoplove i helikoptere i tisuće njih spustiti bilo gdje u Americi.

Sve to je američka vojska u stanju napraviti, a čak nismo došli do toga da bi u stanju teškog očaja Amerikanci posegli za nuklearnim oružjem.

Amerika je naime spremna pokrenuti nuklearni napad u slučaju masovnog okupljanja neprijateljskih snaga izvan gradova i opet – bilo gdje na svom tlu.

Rakete Minuteman III napravljene su tako da mogu gađati ciljeve daleko od američke obale, ali bi isto tako mogli potpuno uništiti kopnene snage kad bi ih ispalili u njihovom smjeru.

Rakete Trident koje koristi američka mornarica mogu se ispaljivati iz podmornica u Meksičkom zaljevu.

Uglavnom, američka vojska je toliko ispred ostalih država da je invazija na nju praktički nemoguća misija, završava Business Insider.

To se definitivno pokazalo i u Siriji. Moš mislit!
 
(express.hr/uredio:NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,