Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA » Riješite visoki krvni tlak Češnjakom, umjesto tabletama koje morate uzimati čitav život jednom kad počnete

Riješite visoki krvni tlak Češnjakom, umjesto tabletama koje morate uzimati čitav život jednom kad počnete

cesnjak-visoki-krvni-tlak-hipertenzijaČešnjak je postao popularan u zadnje vrijeme zato jer je puno istraživača potvrdilo njegovu efektivnost i ljekovitost kao prirodnog i zdravstvenog načina na koji se liječi visoki krvni tlak.

Većina građana već zna kako je efektivan u riješavanju tumora i kao prirodni snižavač kolesterola. Isto tako su istraživanja pokazala da je jako dobar i da funkcionira u slučaju normaliziranja i snižavanja visokog krvnog tlaka.

Navodi se da ako bi htjeli iskoristiti sve njegove prednosti, češnjak ne smijemo kuhati na visokim temperaturama.

Isto tako, smrvljeni češnjak koji se može staviti u mijeko, također može biti efektivan u napadima grčeva mišića.

Za one koji pate od visokog tlaka, najbolji način da iskoriste benificije češnjaka je da svaki dan uzmu jedan režanj, ujutro. Priprema ulja od češnjaka je isto tako moguća. Razni dodaci na bazi češnjaka su također predstavljeni u javnosti i dolaze u raznim oblicima uključujući ekstrakte, prašak i teblete.

Kako češnjak riješava hipertenziju?

Sposobnost češnjaka se znatno smanjiti rizik onih koje pate od hipertenzije može se pripisati prisutnosti aktivne tvari češnjaka poznate kao sulfid i alicin.

Kliničko istraživanje koje je objavljeno 1990. godine je pronašlo da tablete češnjaka vode do značajnijeg sniženja visokog krvnog tlaka, čak za 10% u 12 tjedana.

Alicin je sastojak koji radi na opuštanju krvnih žila, i također smanjuje bilo kakav pritisak i oštećenja koja utječu na krv.

Češnjak također ometa učinak angiotenzina – enzima koji podiže krvni tlak i lagano kontrahira mišiće. Njegova sposobnost da razgrađuje fibrinolitičku aktivnost u krvi osobe je isto tako također velika pomoć u smanjenju razine kolesterola i grušanje krvi.

Još jedan razlog zašto češnjaka djeluje u sprječavanju visokog krvnog tlaka je da ima sposobnost da potiče proizvodnju sumporovodika i sintaze dušikovog oksida. Stručnjaci kažu da je to funkcionira u opuštanje krvnih žila.

Dobra stvar je da češnjak obavlja i druge funkcije osim liječenja visokog krvnog tlaka. Osim svojih sposobnosti snižavanja kolesterola, ljudi također mogu imati koristi od njega zbog svoje djelotvornosti u poboljšanju probave i imunološkog sustava.

Ipak, svima se savjetuje da potraže savijet liječnika prije uzimanja jer to je također stanjuje krvi i može djelovati u interakciji s nekim dodacima prehrani i lijekovima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo: mag.Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,