Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA » Vrhovna Propaganda na Putu Prema Globalnoj Tiraniji

Vrhovna Propaganda na Putu Prema Globalnoj Tiraniji

propaganda globalizacijaDogađa se svako malo kroz neko vrijeme. Kada čitate priče i novinske članke koji su tako jedinstveni da se morate pitati, ovo mora biti prvi put. Ili ste možda čuli neobičnu priču ili čak zaplet u filmu ili u stvarnom životu da kažete sebi, “to je nevjerojatno, ovo je bez sumnje prvi put’ ili ‘nikada nisam vidio i čuo tako nešto’.

Bilo je to osjećaj pristrane sljepoće sa posve novom stavkom u koju ste prilično sigurni da je nikada niste vidjeli ili čuli prije. Taj mi se osjećaj dogodio u nedavnom članku do kojeg sam došao.

Znajući Agendu Svjetske vlade, i znajući poticaj, zamah i pokretačku silu njihovih dugoročnih planova za kontrolu te znajući kako su oni ovisni o kontroliranom mediju, nije me spriječilo da pokleknem na razini propagande u članku na kojem sam se zaustavio.

Unatoč tome da znam da nema propagande koja je nedostupna onima koji žele stvoriti Novi Svjetski Poredak ljudskog ropstva, uvijek sam bio zapanjen i gledao s divljenjem ovaj eventualno novi ili možda reciklirani oblik propagande.

Moje samopriznato stanje neznanja o toj razini unatoč propagandi, dolazi kroz članak o “percipiranju američkog nedjelovanja” u Siriji. Opaaa, mislio sam na početku i nisam znao da su SAD bile “inaktivne” u Siriji, budući da je svijet znao da SAD daje potporu i dobavu oružja uključujući i nabavku kemijskog oružja teroristima (ili “pobunjenicima”).

Kao da nije bilo ilegalnog financiranja opozicije i potpore teroristima koji su vodili do sloma reda i dovele do uhićenja, zatočenja, mučenja i ubojstva civila, uključujući kršćana. Kao da ništa od toga nije dogodilo, članak podrazumijeva da sva potpora teroristima (pobunjenicima) se kvalificira kao nemiješanje i sramotni nedostatak djelovanja Sjedinjenih Američkih Država. Unatoč poznatim tekućim operacijama CIA-e u Benghaziju i diljem Sirije, članak potpunosti ignorira postojanje CIA-e i svih američkih ilegalnih aktivnosti u Siriji.

Pripovijedanje u članku je ostvareno uz pomoć nekoliko pametnih tehnika. Možda se postavljalo pitanje – Kako novinski članak može biti korišten za napredak Dnevnog reda Svjetske vlade koji je u skladu s “Projektom za novo američko stoljeće”?

Ovaj članak odgovara na to pitanje. Jednostavnim izvješćivanjem uokvirene priče, tako da se čitatelj suosjeća s jednim od igrača (zločinaca) u igri. Usredotočite se na poruku u članku o Agendi (Dnevnom redu) kao o nečemu o čemu oni žele da razmislite, ono na čega se zakači publika, u nadi da se zavede tom idejom.

To je suština propagande. Mentalni alat (odvlačenje pažnje, privlačan za iracionalne emocije) uvjerava mase da sve više vjeruju idejama koje će gurnuti određenu političku agendu. Ideja je da se predstavi alternativni argument koji nije u svezi s etičkim ili pravnim pitanjima. Na primjer, zamislite kriminalca koji razmišlja da bi trebao upasti u banku, pucati i uzeti novac? Ako zatim napravite racionalizaciju akcije kako bi održali (kriminalca) šefa sretnim koji će se onda brinuti za mene. To je slična vrsta logike koja se ovdje nudi.

Nevjerojatno, “reporter Reutersa” daje ovaj primjer nepobitne vrhovne propagande u slijedećem članku. (Saudijska Arabija prekida diplomatske odnose sa SAD, kao odgovor na sukob u Siriji). Zašto sam izdvojio ovaj članak? To udvostručuje propagandu na lijep način. U članku se brišu svi američki ratni zločini u Siriji, poznata operacija CIA-e u Bengaziju, financiranje i podupiranje ubijanja bezbroj civila i još mnogo toga.

Budući da se ništa od toga nije dogodilo, iznoseći nasumičnu perspektivu, može se izgraditi cijeli članak na temelju američke obveze da se zadrži dobar odnos s recimo, Saudijskom Arabijom. U ovoj paradigmi SAD bi bila glupa da učiniti nešto što bi razljutilo ovog važnog saveznika kao što su, recimo, ne napadanje Sirije ili Irana  …

Ovo je BLiTZKRiEG propaganda za vaš um. Ti napadi se javljaju samo s vremena na vrijeme. Ovi povremeni intenzivni napadi propagande koja savija vaš um ne mogu proći bez odgovarajuće potvrde, a njima treba malo pažnje i bijesa da se zna da je propaganda tu.

Da to je malo dublja razina propagande vrijedna razmatranja. Za zaokružimo naš slom, imajte na umu da članak skače sa teme na temu, i time ponovo zbunjuje čitetelja. Budući da SAD treba održavati Saudijsku Arabiju sretnom, možda onda treba učiniti pravu stvar (koja je napad Sirije … više nego što sada “napadaju” i ubiti još više ljudi) koja će sačuvati odnos sa Saudijskojm Arabijom.

Ovaj odnos s Saudijskoj Arabiji je predstavljen kao najvažniji cilj. U članku se ne spominju ljudska prava, ovlasti ratnog čina, povelja iz Nürnberga, povijest rata i ljudske patnje, etike i pravnih posljedica vođenja ilegalnog rata. Umjesto toga, čitateljima su ispričani svi razlozi zašto nije dobra ideja da se uzruja Saudijska Arabija. Članak i teme razgovora tada se koriste da bi racionalizirali i opravdati agresivan stav John Kerry-a.

SAD-ova ilegalna intervencija u Siriji ima već rekord sa brojem poziva neposredne odgovornosti predsjednika Obame. Nikakva količina propagande to ne može promijeniti. Čak ni to da publika vidi zločin iz perspektive druge države ili da politički partner promijeni pogled na ljude koji su probuđeni. Mi smo sretni da opozovemo njihovu propagandu i koristimo ju kao nastavno sredstvo da bi drugi postali bolji u prepoznavanju njihovih laži.

U ovakvim člancima nalazimo agresivni pokušaj da se formulira mišljenje čitatelja o tome, na temelju njihovog iracionalnog nesvjesnog pogona. Ova se propaganda pokušava usmjeriti ka emocionalnom povezivanju publike sa idejom da mogući prijatelj (Saudijska Arabija) bude sretna.

Ovo su trenuci koji utiru put do globalne tiranije, korak po korak. Ovo je način kako oni vode rat. Oni to čine s promidžbom, i predvidjeti njihove laži i trikove svatko treba imati u vidu da bi bio potpuno slobodan od njihovog mentalnog zatvora. Možete li potez koji su odigrali globalisti? Vidite li za što je ta propaganda? Može li biti jasnije od toga?
 
(preveo: mag.Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: Novi Svjetski Poredak, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,