Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » NA RUBU ZNANOSTI: Najvažnija tajna društva i krugovi moći

NA RUBU ZNANOSTI: Najvažnija tajna društva i krugovi moći

george-skull-bonesŠto je to što pokreće svijet? Novac, ljubav, strast, razum, slučaj, odgovora ima koliko i ljudi. Jedan od njih je i Tajna društva. Romantična slika tajnih društava prikazuje grupice ljudi u čudnim odorama koji se drže nekih svojih pravila i tako umreženi provode neke svoje planove. Na pripisuje im se veliki značaj niti dalekosežni učinci.

Dramatičniji pogled na stvari tvrdi da iza večine velikih povijesnih događaja stoje tajna društva bez čijeg se upliva ne dešava baš ništa. Ono što nema nikakve sumnje je da su tajna društva postojala i da postoje još i danas. Nekada je tajno njihovo postojanje, a nekad i nije. No njihovi pripadnici, u pravilu, članovi društvenih elita reći će da su samo pripadnici određenog kluba koji se okupljaju radi čašice razgovora.
 

 
Tajna društva se najčešće spominju u kontekstu teorija zavjera, Novog svjetskog poretka i upravljanja svijetom iz drugog plana:

Iluminati
Skupina prosvijetljenih osnovana 1. svibnja 1776. u njemačkom Ingolstadtu. Radi se o najtajanstvenijem i najmoćnijem društvu koje prema teoretičarima zavjera iz drugog plana vlada svijetom. Navodno upravljaju masovnim medijima. Nemaju web stranicu, nije poznato tko ih predvodi niti gdje im se danas nalazi sjedište. Svojedobno najmoćniji član bio je europski bankar Mayer Amschel Rothschild. Posljednju tajnu, ultimativni put do Novog svjetskog poretka (Novus Ordo Seclorum), poznaju samo članovi koji su došli do najvišeg kruga (rex).

Družba Bilderberg
Osnovao ju je nizozemski princ Bernhard 1954. u hotelu Bilderberg u nizozemskom gradu Oosterbeek. Službeno sjedište danas se nalazi na Sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Družbom predsjeda Etienne Davignon iz belgijskog energetskog koncerna Suez-Tractebel. Svake godine se održava konferencija na kojoj sudjeluje 130 utjecajnih osoba iz medija, vojske, politike, obrazovnog sustava i plemstva. Navodno stoje iza naftne krize 1973., ujedinjenja Njemačke i rata u Iraku 2003.

Skull & Bones
Studentsko udruženje osnovano 1832. na Sveučilištu Yale gdje se i danas nalazi sjedište. Nije poznato ime predsjednika ni užeg vodstva. Službeno ime skupine glasi “Russell Trust Association”. Članovi svake godine tajnim ritualom primaju 15 novih studenata (od 1991. u konkurenciju ulaze i studentice). Pretpostavlja se da trenutno u svijetu ima oko 600 živućih članova (poduzetnika, diplomata, direktora CIA-e, bivših predsjednika SAD-a) od kojih je četvrtina aktivna. Godišnja skupština održava se na otoku Deer Island. Bonesmen i Boneswomen u SAD-u navodno djeluju kao podružnica Iluminata.

Bohemian Grove
Skupina kojom predsjeda stanoviti Jay Mancini osnovana je 1878. u San Franciscu. Bohemian Grove je zapravo kampirališne veličine 1100 hektara koje se nalazi 100-njak kilometara sjeverno od San Francisca. U vlasništvu je Bohemian Cluba i godišnje okuplja 2000 utjecajnih muškaraca iz gospodarstva, umjetnosti, politike i medija. Člansku iskaznicu navodno imaju svi bivši američki predsjednici iz redova Republikanaca.

The Fellowship
“The Fellowship Foundation” poznata je i pod imenima “The International Foundation” i “The Family”. Radi se o najmoćnijoj protestantskoj skupini u SAD-u koja je odlično povezana s političkim krugovima (od Eisenhowera do Obame). Osnovana je 1935. u Arlingtonu (Virginija), a službeni predsjednik je Douglas Coe. Članovi ‘obitelji’ okupljaju se svake godine u Washingtonu i diskutiraju o aktualnim događajima u svijetu.

Put do Novog svjetskog poretka

1. Globalizacija – ekonomska moć u rukama manjeg broja poduzeća

2. Zajednička valuta i financijske institucije – države gube vlastite valute, stvarna moć je u zajedničkim organizacijama koje povećavaju ovisnost država o bankama kroz zaduživanje. Konačan cilj je zajednička svjetska valuta kojom će upravljati manja skupina.

3. Tajne službe – tijela koja se ne vode demokratskim načelima, ljudske slobode ih ne zanimaju.

4. Masovni mediji – sustavno pranje mozga kroz kontrolu medija kako bi se stanovništvo usmjerilo prema Novom svjetskom poretku.

5. Sirovine, voda i hrana – kontrola svih važnih sirovina i kemikalije u hrani koje mijenjaju ljudsko ponašanje.

6. Čipovi – umetanje RFID čipova ispod kože za nadzor i upravljanje ljudima (ciljevi se djelomično postižu i čipovima u putovnicama, bankovnim karticama…)

7. Klimatske promjene, terorizam, ratovi – manipulacija svjetskim događajima.

 
 
(metro-portal.hr, youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=13874"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,