Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NOVO ISTRAŽIVANJE UPOZORAVA RODITELJE: Šećer zaglupljuje vašu djecu!

NOVO ISTRAŽIVANJE UPOZORAVA RODITELJE: Šećer zaglupljuje vašu djecu!

djeca-slatkisiPrevelika konzumacija šećera povezana je s različitim zdravstvenim problemima poput raka, dijabetesa i pretilosti, a sada je još jedna studija pokazala da konzumacija šećera može utjecati na kognitivni razvoj djeteta

Istraživanje, objavljeno u časopisu American Journal of Preventive Medicine, proučilo je nuspojave konzumiranja većih količina slatkih napitaka i hrane, usredotočivši se na kognitivni razvoj djece čije su majke previše konzumirale slatke proizvode tijekom trudnoće.

Istraživački tim je izjavio da trudnice i nove majke koje redovito konzumiraju hranu bogatu šećerima mogu ugroziti pravilan razvoj njihove djece.

Istraživanje je također pokazalo da postoji mogućnost da bi prevelika konzumacija šećera mogla biti krivac za loše kognitivne sposobnosti djece.

Prema studiji, djeca čije su majke konzumirale hranu bogatu šećerima tijekom trudnoće rađala su se slabijih kognitivnih sposobnosti i govornih funkcija, u usporedbi sa svojim vršnjacima. Čak je i pijenje gaziranih pića bez šećera (sa zaslađivačima) umjesto običnih slatkih gaziranih piće utjecalo na razvoj djece.

Na primjer, umjetni zaslađivač Splenda može oštetiti crijevnu miklofoloru i suzbiti funkciju štitnjače.

S druge strane, studija je potvrdila da konzumacija voća i druge namirnice koje sadrže prirodnu fruktozu pomaže u poboljšanju kognitivnih sposobnosti djece. Na primjer, djeca koja redovito konzumiraju svježe voće imala su bolje kognitivne rezultate.

Dr. Rhonda Patrick je razjasnila rezultate istraživanja za trudnice i nove roditelje rekavši da je “potrošnja šećera za vrijeme trudnoće, osobito šećernih zaslađenih napitaka, povezana sa slabijim kognitivnim sposobnostima djece, uključujući neverbalne sposobnosti za rješavanje novih problema, manjom verbalnom memorijom, slabijom finom motorikom tijela i slabijim vizualno-prostornim/ vizualno-motoričkim sposobnostima u djetinjstvu.”

Dr. Patrick je zaključila da su “podaci prilagođeni za niz drugih zdravstvenih i društveno-ekonomskih čimbenika koji samo pridonose jačaju ove činjenice”.

Buduće majke se potiče da se odmaknu od šećera i umjetnih zaslađivača kako bi osigurali da njihova djeca pravilno razviju svoje kognitivne sposobnosti i funkciju govora.

Uz sve to, prevelika konzumacija šećera ima još nuspojava po vaše zdravlje. Dodani šećer nema nikakvu nutritivnu vrijednost i štetan je za vaše zube. Šećer može izazvati i razviti rak. Šećer je tvar koja izaziva ovisnost. Šećer može uzrokovati debljinu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,