Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NESPOSOBNI ZA SLUŽENJE: Ruska vojska izbacuje Coca Colu i Snickerse iz svojih baza

NESPOSOBNI ZA SLUŽENJE: Ruska vojska izbacuje Coca Colu i Snickerse iz svojih baza

rusija-vojskaRuski vojnici više neće moći imati pristup proizvodima Coca Cola i Snickers u kantinama i automatima za hranu i piće koji su instalirani u vojnim bazama, kaže predstavnik državnog tijela

“Pogrešno je kada vojnici tvrde da je njihovo omiljeno piće Coca Cola, a njihova omiljena čokoladica Snickers. Takvo razmišljanje treba promijeniti” – rekao je za TASS generalni direktor Voentorga, Vladimir Pavlov.

“Do sada naš cilj nije bila Coca-Cola, već ciljamo čokoladice Snickers. Nadam se da ćemo sve to srediti u bliskoj budućnosti” – dodao je. Pavlov je također rekao da njegova tvrtka radi na ozbiljnom proširenju mreže od oko 2.000 automata za prodaju hrane i pića koji su instalirani u vojnim bazama diljem Rusije.

Ruski dužnosnici više puta su privukli pozornost javnosti zbog zdravstvenih rizika koji su povezani sa redovitom konzumacijom brize hrane, a u nekoliko su navrata pokušali uvesti zakone koji bi pomogli u smanjenju ove prehrambene prijetnje.

Sredinom 2015. godine parlamentarna većinska stranka Ujedinjena Rusija pripremila je prijedlog zakona kojim se ograničava oglašavanje hrane s visokim sadržajem šećera, soli i zasićenih masti.

Ako bude ovaj zakon usvojen, zakon bi u osnovi izjednačio oglašavanje “brze hrane” sa promicanjem alkohola i duhana.

Međutim, prijedlog je dobio negativnu ocjenu od Savezne službe protiv monopola i Ministarstva zdravstva, čiji su predstavnici tvrdili da bi takva mjera potkopala proračun skorog svjetskog nogometnog kupa FIFA 2018., u kojem je tvrtka Coca Cola jedna od službenih sponzora.

Godine 2016. su zakonodavci iz ljevičarske stranke od Vlade tražili da uvede slikovne oznake upozorenja na pakiranjima brze hrane, tvrdeći da bi taj korak mogao spriječiti širenje pretilosti i poboljšati opće zdravlje stanovništva. Zahtjev se do sada nije ispunio.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,