Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zli Google provodi ‘konačno rješenje’ za iskorjenjivanje neovisnih alternativnih vijesti sa weba – ZAUVIJEK!

Zli Google provodi ‘konačno rješenje’ za iskorjenjivanje neovisnih alternativnih vijesti sa weba – ZAUVIJEK!

google-trazilicaU priopćenju je Google objasnio da planira raditi sa “industrijom vijesti” u borbi protiv “lažnih vijesti” i “izgraditi jaču budućnost za novinarstvo”

Kako bi spasili propadanje mainstream medija i spriječili da javnost dobije vijesti negdje drugdje, oglašavanje i tražilice u posjedu kompanije Google planiraju uložiti 300 milijuna dolara u novi algoritam koji, kroz sve namjere i svrhe, prijeti da će trajno uništi alternativnu industriju vijesti.

Program poznat pod nazivom “Inicijativa Google Vijesti” će preusmjeriti dolare za oglašavanje natrag na glavne izdavače i daleko od mnogih nadolazećih vijesti koje su se oslobodile propagandnog stroja Wall Streeta, piše NaturalNews.

Google kaže da će početi raditi s izdavačima da “podigne razinu točnosti, kvalitete sadržaja i zaustavi tijek dezinformacije” – što je zapravo samo sinonim za cenzuru.

Ako Google provede svoj plan – i ako ih ništa više ne može zaustaviti u ovom trenutku – onda možete reći zbogom web-lokacijama svih alterantivnih i neovisnih portala koji vjerojatno neće ispuniti Googleove standarde “istine”.

Google će brzo postati jedini sudionik u onome što čini “kvalitetno novinarstvo”, koje će se postaviti na vrh popisa u tražilicama, a sve ostalo će biti de-prioritizirano.

U priopćenju je Google objasnio da planira raditi sa “industrijom vijesti” u borbi protiv “lažnih vijesti” i “izgraditi jaču budućnost za novinarstvo”.

Tvrtka će se udružiti sa etabliranim imenima mainstream medija kao što su The Washington Post, The New York Times, Financial Times i medijski mogul Gannett Company, Inc. kako bi proveli svoj plan.

“Inicijativa će uključivati​novi internetski laboratorij koji će anlizirati ono što se smatra “pogrešnim i dezinformirajućim tijekom izbora i vijesti”; partnerstvo za provjeru činjenica činit će sveučilište Stanford i korporativne medijske neprofitne grupe kao što su Local Media Association i Poynter Institute; i novu uslugu koja bi trebala ubrzati pretplatu čitatelja na web stranice sa vijestima koje se plaćaju, među ostalim novim projektima” – objašnjava novinar Mint Pressa Elliott Gabriel o nadolazećim promjenama.

Navodno “rusko uplitanje” u predsjedničkim izborima 2016. koristi se kao izgovor za cenzuru interneta

Ovaj iznenadni potez Googleove cenzure interneta uvelike proizlazi iz histerije zbog navodnog “ruskog uplitanja” na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Hillary Clinton i njezine horde pristaša opranih mozgova nekako su se uvjerili da je Kremlj predao izbore Donaldu Trumpu, i od tada je došlo do ogromnog preokreta kako bi se kontrolirao tijek informacija na mreži i kako bi se spriječilo da se takav scenarij ponovi.

Popuštajući pritisku ljevičara da “nešto učine”, kao odgovor na ove navodne optužbe, Google je obećao promijeniti svoj algoritam kako bi ugušio informacije koje liberali ne vole, dok podupire informacije koje im se sviđaju.

Google će, u suštini, postati ministarstvo propagande ljevičara, s obzirom na to kako Google održava zastrašujući monopol nad digitalnim sadržajem.

U međuvremenu će neovisni mediji nastavit promatrati kako se njihov promet čitatelja usmjerava drugdje, čime će im puno više otežati zaustavljanje službene priče mainstream medija o bilo kojem pitanju u javnosti.

Tisak će ponovno postići punu kontrolu nad protokom informacija, a sve informacije koje se suprotstavljaju njemu bit će sankcionirane kao “lažne vijesti” i blokirane u rezultatima pretraživanja.

Vremena u kojima je bivši predsjednik Izvršnog odbora Googlea Eric Schmidt tvrdio da bi političari i drugi trebali prihvatiti internet i “omogućiti da inovacija procvjeta”, a ne pokušati ugušiti, su daleko iza nas.

No, sada je njegova tvrtka podlegla korporativnim i državnim pritiscima tako da se suprotstavlja slobodi govora, te sve radi u korist cjelokupne vladine i korporativne kontrole nad “vijestima”.

“Ovaj novi model velikodušno pogoduje onima koji vide informacije i novinarstvo kao trgovinu”, dodaje Gabriel.

“To predstavlja veliku prijetnju ne samo sposobnostima korisnika interneta da pristupe informacijama, nego i sposobnostima građana i društvenih pokreta koji se nadaju da će komunicirati, sudjelovati i utjecati na političke i gospodarske aktivnosti koje određuju naše živote i sudbine zajednica širom svijeta. “
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,