Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rothschildov sin preuzima krunu bankarske dinastije

Rothschildov sin preuzima krunu bankarske dinastije

roth-sinDavid de Rothschild, 75-godišnji čelnik legendarnog bankarskog carstva, odlazi i predaje “vladavinu” svome sinu, Alexandreu (37) već ovog ljeta, javlja FT

Alexandre de Rothschild postat će sedma generacija dinastije koja će preuzeti odgovornost za francusko-britansku investicijsku banku koja je osnovana 1838. godine.

Mladi Rothschild trenutno služi kao izvršni zamjenik predsjednika u banci.

On se prvo se pridružio Rothschildu tijekom financijske krize 2008., prebacujući se sa položaja rukovoditelja u privatnoj tvrtki Argan Capital. Prije toga, kratko je radio za Bear Sterns, zajmodavca iz New Yorka koji je doživio kolaps tijekom krize 2008..

Predaja upravljanja, zakazana za lipanj i dolazi usred dugogodišnjeg plana banke za diverzifikacijom svog temeljnog francuskog i britanskog savjetodavnog poslovanja kako bi se navodno pomoglo Rothschildu da prođe kroz ovo manje dinamično razdoblje na europskim tržištima spajanja i akvizicija.

Investicijska banku, jednu od najstarijih na svijetu, je pokrenuo Mayer Amschel Rothschild kao francusku željezničku tvrtku.

Kasnije, pet Mayerovih sinova osnovalo je bankarske poslove diljem Europe. 2012. godine Rothschild je integrirao svoje francuske i britanske podružnice pod francuskom tvrtkom, Paris Orleans. Tri godine kasnije poduzeće je preimenovano u Rothschild & Co.

Investicijska banka se vodi kao financijsko holding društvo koje pokriva investicijsko bankarstvo, korporativno bankarstvo, privatni kapital, upravljanje imovinom i privatno bankarstvo.

Tvrtka navodno zapošljava oko 2.800 ljudi u 40 zemalja, kaže njegova internetska stranica. Polugodišnji prihod banke iznosio je 852 milijuna eura, prema najnovijim podacima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,