Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI Hrvatska, VIJESTI IZ SVIJETA » Sve je pod kontrolom! Rothschildova hobotnica nad Balkanom

Sve je pod kontrolom! Rothschildova hobotnica nad Balkanom

Rothschild hobotnica

Jugoslaviju je trebalo podijeliti kako bi imperija Rothschild i ostale mulinacionalne kompanije u raznim oblicima i pod imenina raznih kompanija mogle “kupiti”, instalirati i kontrolirati sve profitabilne poslove na cijelom ovom prostoru.

Marksizam, globalizam, mondijalizam, novi svjetski poredak, liberalizam…sve su to eufemizmi za pojam koji predstavlja nevidljivu imperiju familije Rothschild.

Da bi otkrili pozadinu i uzroke ovih zbivanja, nu┼żno je zaviriti u mra─Źnu povijest hazarske dinastije Rothschild, identificirati agente, sive kardinale, polakomljene politi─Źare, kao i mehanizme njihovog djelovanja. Krenimo od Rothschilda, glavnih igra─Źa. Oni su ti koji koji se nalaze na vrhu piramide.

TKO JE DANAŠNJI ROTHSCHILD?

Iako se jo┼í od Drugog svjetskog rata, od strane Rothschildovih odjeljenja za formiranje javnog mnijenja, ┼íiri uvjerenje da je njihova mo─ç danas bezna─Źajna i da ─çe ostati upam─çeni po vinarijama u Francuskoj ili vrtovima i kao filantropi u Velikoj Britaniji, stvarnost nam projicira potpuno dijametralnu sliku. Oslanjaju─çi se na temelje koje su postavili djedovi i o─Źevi, dana┼ínji potomci dovr┼íavaju misiju koja traje vi┼íe stolje─ça. Rothschildi predstavljaju danas lokomotivu hazarskog vlaka koji ide ka Rusiji i ogromnim sibirskim prostranstvima.

Taj vlak, koji prolazi i preko Balkana, treba napuniti armijama novoprimljenih ─Źlanica NATO pakta, koje ─çe se boriti za imperiju Rothschild. Malo je poznato da su Rothschildi skriveni vlasnici ameri─Źkih Federalnih rezervi, Pari┼íkog kluba, Londonskog kluba, te kontrolori Me─Ĺunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

globalisti1) Lord Jacob de Rothschild.
2) sin Nathaniel
3) Baron David de Rothschild,
4) Sir Evelyn de Rothschild
5) David Rockefeller, Sr. ─Źiji je sin Nick (dok mu je nudio guvernersko mjesto Nevade) rekao filmskom re┼żiseru Aaron Russo-u o 9/11, prije nego ┼íto se i desilo.
6) Nathan Warburg,
7) Herr Heinz (Henry) Kissinger,
8 ) George Soros, financijator i manipulator
9) Paul Volcker, globalist i ekonomski savjetnik Zbigniew-u Brzezinski-om
10) Larry Summers, Obamin ekonomski savjetnik
11) Lloyd Blankfein, CEO, Goldman Sachs
12) Ben Shalom Bernanke, šef Federalnih Rezervi,  bankster

CRVENI ŠTIT IZ FRANKFURTA

Da bi bolje upoznali novog kralja i njegove vojvode, pogledajmo osobnu kartu i kronologiju ove dinastije. Sve je po─Źelo krajem 18. st.. od Meyer Amschel-a (negdje Mozes Bauer) Rothschilda.

Rothschildi (Rothschild u prijevodu zna─Źi “crveni ┼ítit”) su porijeklom iz Frankfurta, ne slu─Źajno, najve─çeg financijskog centra u EU. Ono ┼íto je vrlo indikativno, je, da se u Frankfurtu nalazi sjedi┼íte Centralne Europske Banke i svih vode─çih europskih i ameri─Źkih banaka, koje su ve─çinom pod kontrolom dinastije. Frankfurtska burza (jedna od najzna─Źajnijih u svijetu) je dio “Deutsche B├Ârse” koja je u vlasni┼ítvu Rothschilda preko “Childrens Investment Trust” i “Atticus Capital” s jedne strane i svojih podru┼żnica “Merrill Lynch” i “Fidelity Investments”.

O tome tko su Hazari, pisac Dejan Lu─Źi─ç ka┼że:
Od dana┼ínjih ┼Żidova 0,90% su porijeklom Hazari. To je jedno tursko-azijsko pleme, koje je primilo ┼żidovsku vjeru sredinom 8. st.. Kada im se carstvo u 10. st.. raspalo, naselili su se diljem Rusije i Europe, a kasnije i na ameri─Źkom kontinentu. Oni su konvertiti i uop─çe nemaju semitsko porijeklo. Semitski ┼Żidovi potje─Źu iz Palestine i njih je otprilike 7 do 10 posto.

Amschel je imao pet sinova, koje je rasporedio diljem Europe. Salomon je oti┼íao u Be─Ź, Karl u Napulj, Nathan u London, James u Pariz a peti sin Amschel je ostao u Frankfurtu.

Sinovi i njihovi potomci su za nepunih dvjesto godina u potpunosti pokorili i podjarmili zapad. Tako su postavljeni temelji “Pax Judaica”. Glavnu rije─Ź vodi englesko-francuski tim Rothschilda na ─Źelu sa Nathanom, sinom Jacoba Rothschilda. Engleski tim predvode vreme┼íni Edmund i Evelyn sa mladim Nathanom, a francuski, Guy Rothschild sa sinovima Davidom i Eduardom.

rothschild obiteljsko stablo

MAYER SINOVI, ENGLESKI ROTHSCHILD

Engleski ogranak Rothschilda je osnovao Nathan Meyer, tre─çi Amschelov sin. Tijekom 19. i 20. st.. je uspostavljeno jedinstvo britanske krune i ove familije, tako da je novija povijest Britanije neraskidivo vezana za hazarsku dinastiju. Danas, hazarski trijumfijat ─Źine spomenuti Evelyn, Edmund i Nathan.

Edmund Rothschild (1916)
Karijeru je gradio forsiranjem britansko-hazarskih interesa u posljeratnom Japanu. U suradnji sa Winstonom Churchillom je osnovao BRINCO (British Newfoundland Development Corporation) korporaciju u Kanadi.
Edmundova k─çer Katrin je ┼żena Marcusa Agiusa, predsjednika “Barclays” globalne financijske grupe (nakon kupnje ABN-AMRO, nizozemske bankarske grupe, ove dvije Rothschildove grupacije su postale jedno tijelo). Marcus se nalazi i na ─Źelu BBC-a.

Evelyn Rothschild (1931)
Kum Crnog plemstva, desna ruka kraljice, vo─Ĺa Illuminata, vo─Ĺa internacionalnih cionista, vlasnik Izraela, glavni bankar Vatikana, i kontrolor svjetske opskrbe novcem. Prema Benu Fulford nedavno je ovlasti prenio na Davida Renea De Rothschilda. Sir Evelyn De Rothschild And The Unholy Trinity …
Nakon ujedinjenja engleske i francuske Rothschild financijsko-bankarske grupacije, i ustupanju vode─çih pozicija u istim, ostao je na ─Źelu ogromne NM Rothschild & Sons, investicijske banke iz Londona.
Pod kontrolom Evelyn se nalazi ┼ítampa (list Economist, Daily Telegraph …)

Osnovao je Asocijaciju za prou─Źavanje povijesti bankarstva i financija sa sjedi┼ítem u Frankfurtu.
Posjeduje me─Ĺunarodnu korporaciju De Beers, jednu od vode─çih u oblasti eksploatacije, obrade i distribucije dijamanata.

Sa suprugom Lynn Forester kontrolira “First Mark Communications International LLC”, i “Field Fresh Foods” s indijskom familijom Mittal, koja zapravo ima ulogu zastupnika Rothschildovih interesa i kapitala (velika “Bharti” grupa).

U podru─Źju politike Evelyn glavni agenti (uklju─Źuju─çi i Soro┼ía) su Norman Lamont, Peter Mendelson, Oliver Letwin i Vernon Jordan (svi Hazari!). Lamont utje─Źe na Konzervativnu stranku i potencijalnog premijera Michaela Howarda (Hazar). Bio je ministar financija za vrijeme mandata Margaret Tacher. Sudjelovao je na regionalnim konferencijama zajedno sa Stjepanom Mesi─çem i Borisom Tadi─çem. Peter Mendelson je aktualni ministar V.Britanije u EU i blizak je laburistima i Tonyju Blairu.

S druge strane, Vernon Jordan (Lazard banka) je veoma utjecajan u Demokratskoj stranci u SAD (bio je savjetnik Billa Clintona, vodio kampanju za Johna Kerrya 2004. godine). Supruga Lin je financirala predsjedni─Źke kampanje Billa Clintona a tako─Ĺe je bliska prijateljica Hillary Clinton. Kako Clinton uklanja protivnike …

Tako─Ĺer, Evelyn je vrlo blizak sa Vojvodom od Yorka, princom Eduardom (sin kraljice Elizabete), ┼íto otkriva samo dio dugogodi┼ínje sprege britanske kraljevske dinastije i familije Rothschild.

nathan_mayer_rothschildNathan Filip Rothschild (1971)
Otac Jacob Rothschild

Mla─Ĺani Nathan je sin Jacoba Rothschilda, od koga je naslijedio bezbroj poslovo─Ĺa, agenata, utjecaj na vitalne politi─Źke, ekonomske, medijske i vojne institucije diljem svijeta, pa ─Źak i Butrint arheolo┼íko nalazi┼íte u Albaniji …

Kompanije i korporacije “RIT Capital”, “Atticus Capital”, “JNR Limited”, “NM Rothschild”, “Vanco”, “Trigranit”, “British Petroleum”, Rio Tinto su samo dio sredstava koje stoje Nathanu na raspolaganju novom kralju u pohodu na istok. Za tu svrhu, na usluzi su mu, pored zapadne nomenklature u okviru EU, NATO-a, Britanije, brojni financijski i politi─Źki operativci diljem Euroazije (Soro┼í, Berezovski, ─Éukanovi─ç, Mittala …)

FRANCUSKI ROTHSCHILD

David Rene Rothschild (1942)
Francuska dinastija Rothschild, koju je osnovao James Meyer, predstavlja bo─Źnu podr┼íku britanskom trijumviratu. U tom smislu, pojavljuju se David Rene i Eduard Rothschild, sinovi Guya Rothschilda. David se nalazi na ─Źelu NM Rothschild grupacije, koja je podijeljena izme─Ĺu engleskih i francuskih Rothschilda. Nalazi se na ─Źelu “Rothschild & Cie Banque”, uticajne investicijske banke u Zapadnoj Europi.

Eduard Rothschild (1957)
Davidov polubrat Eduard je tako─Ĺer ─Źlan investicijske banke. Pored toga, kontrolira ugledni francuski list “Liberation”. Nalazi se na ─Źelu “Imerys”, metalur┼íke kompanije koja je u vlasni┼ítvu Rothschilda od 1880. godine.

Rothschild u Srbiji

Novi kralj u Srbiji nastupa u vi┼íe traka, pomo─çu kojih nastoji zauzeti rudarske bazene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tr┼żi┼íte … U prvoj traci se nalazi, ve─ç du┼że vrijeme usidreni, George Soros, koji predstavlja krucijalnu polugu ekspanzije Rothschildovih ka istoku i prvi eksponent Nathana Rothschilda u Srbiji.

Rothschildi nikada ne rade bez posrednka: Ministar za infrastrukturu Velimir Ili─ç, Veleposlanici Kanade i Ma─Ĺarske, Sandor Pap i Robert McDougal, Kanadski ekonomski savjetnik, ─Éur─Ĺevka ─îeremi─ç, Predsjednik TriGranit korporacije ┼áandor Damian, Potpredsjednik za vanjske poslove TriGranit-a Peter Lorincze, Predsjednik Upravnog odbora Srpski ┼żeljeznica Pavao Popovi─ç, Generalni direktor Srpski ┼żeljeznica Milanko ┼áaran─Źi─ç, Direktor CIP-a Milutin Ignjatovi─ç.

george_sorosGeorge (Schwartz) Soros, glavni agent Rothschilda

George Soro┼í je ma─Ĺarski ┼Żidov (Hazar), ro─Ĺen u Budimpe┼íti 1930. godine kao Gy├Ârgy Schwartz (roditelji su 1936 promijenili prezime u Soros). ┼ákolovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Zna─Źajnu ulogu u njegovom razvoju imao je ─Źuveni Hazar Karl Popper, koji je amenovao projekte Soro┼ía i bio njegov guru.

U svijetu se ovaj “sivi kardinal” prikazuje kao “Robin Hood kompjuterskog doba”, zato ┼íto, tobo┼że, uzima novac od bogatih dr┼żava i srda─Źno ih dijeli isto─Źnoj Europi i Rusiji, preko svojih fondacija. Na taj na─Źin instalira “demokraciju” i “gra─Ĺansko dru┼ítvo” u zemlje koje su napa─çene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje ugurali upravo ti isti Rothschildi.

Karijeru je gradio financijskim ┼ípekulacijama ┼íirom svijeta, i to najvi┼íe zahvaljuju─çi svojoj familiji investicijskih fondova “Quantum Fond”, u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, talijanski i ┼ívicarski financijeri.
Veza Soro┼ía i Rothschilda se ostvaruje preko mre┼że povjerljivih ljudi iz koji sjede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka … Jedan od takvih je bio izvjesni Richard Katch (tako─Ĺer Hazar), ─Źlan odbora “Quantum Fonda”. U isto vrijeme je bio na ─Źelu “Rothschild Italija SpA” iu odboru komercijalne banke “NM Rothschild & Sinovi” u Londonu. Drugi bitan igra─Ź je Niles O. Taube, tako─Ĺer ─Źlan Quantum i partner investicijske grupe “St.. James Park Capital”, koja sada pripada Nathaniel Rothschild.

Veza se ostvaruje i preko Societe Generale Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsjedavaju─çi menad┼żmenta Edmunda Rothschilda i ─Źlan savjeta Rothschild & Cie Banque.Tako─Ĺer, ─Źest partner Soro┼ía je bio i James Goldsmit (Hazar), ro─Ĺak dinastije Rothschild.

Soro┼íeva mre┼ża u Srbiji

U Srbiji, ovaj sivi kardinal vr┼íi pripremu terena za Nathaniela Rothschilda i predstavlja zna─Źajnog kreatora politi─Źke, pravne, privredno-financijske, kulturne, medijsko-informativne slike dru┼ítva. Na tom putu nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, povijest, nacionalizam … Svoju mre┼żu utjecaja izgradio jo┼í tijekom devedesetih godina preko “Fonda za otvoreno dru┼ítvo”, “Fonda za humanitarno pravo”, “Helsin┼íkog odbora”, “Beogradskog kruga”, “Europskog pokreta”, “Centra za antiratnu akciju”, “NUNS-a” , “ANEM-a”, “OTPOR-a” …

Danas, sve vode─çe nevladine organizacije jesu istureno odjeljenje Rothschilda, i zadu┼żene su, ne samo da ostvare ┼íto ve─çi politi─Źki utjecaj, ve─ç i za psiholo┼íko oblikovanje nacije. Putem permanentnog inputiranja genocidnosti, zlo─Źina─Źke naravi i kolektivne krivnje, ove fantomske organizacije ┼żele stvoriti strah i sramotu u narodu, koja treba da se materijalizira u vidu indiferentnosti prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje re─Źeno, kolonizaciji. To se provodi i u formi liberalizma, koji treba da metastazira u institucijama dr┼żave, u obitelji, naciji, tradiciji, kulturi … te na taj na─Źin treba osigurati nesmetan prodor Rothschildovoj imperiji.

Soroš manipulira razne nevladine udruge i udruge za ljudska prava u cilju nametanja kolektivne krivnje.
Kolektivne krivnja je dijelom opravdana – gledaju─çi na rat u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, ali motivi Soro┼ía i klike nisu humanitarne i humanisti─Źke prirode, ve─ç se radi o luciferijancima koje motivira jedino pohlepa.

Pored elektronskih medija, na Soro┼íevom spisku se nalaze dnevni listovi i ─Źasopisi, izdava─Źke ku─çe. Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dvije vode─çe informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podru┼żnice AP (Asociated press) i Reutersa, koje su u vlasni┼ítvu Rothschilda jo┼í od 19. st.. Soro┼í je ostvario infiltraciju iu kulturne i obrazovne institucije, kazali┼íta, Narodnu biblioteku, Povijesni arhiv, SANU … Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, redatelja, dramskih pisaca, glazbenika, knji┼żevnika, znanstvenika, analiti─Źara, biv┼íih diplomata … pomo─çu kojih radi na animiranju ┼íto ve─çeg broja pristalica.

Preko dva Gorana, Markovi─ça (─Źiji je mentor Bernard Levy, veliki prijatelj Bernarda Kouchnera) i Paskaljevi─ça se vr┼íi sotaniziranje Srba na filmskim festivalima. Valja spomenuti i sljede─çe obrazovne organizacije Soro┼ía: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mre┼ża (AAOM), Beogradska otvorena ┼íkola, Centar za ┼żenske studije (nastao iz feministi─Źke grupe “┼żena i dru┼ítvo”) … U njima se vr┼íi regrutacija budu─çih Soro┼íevih najamnika. Centar za unapre─Ĺivanje pravnih studija Human Rights Watch (HRW) je tako─Ĺer prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije koje se bave ispitivanjem javnog mnijenja.

Politi─Źka akvizicija Rothschilda

Pored “nevladinog” sektora, Soro┼íeve ruke se nalaze na financijama, rothschildkoje se kontroliraju preko raznih “eksperata” financiranih posredstvom “Otvorenog dru┼ítva”. Pored ovoga treba i istaknuti da Soro┼í ima u─Źe┼í─çe u “Societe Generale” banci, koja zauzima zna─Źajan prostor na financijskom tr┼żi┼ítu. Ha┼íki tribunal je tako─Ĺer financiran od strane Soro┼íevih fondova.

Kakvi su interesi Rothschilda na Kosovu i u Vojvodini

Zna─Źajna poduze─ça Rothschilda na ovim prostorima su “Carlyle Group” i Me─Ĺunarodna krizna skupina (ICG) koja je na ─Źelu sa Soro┼íem, vodi vi┼íegodi┼ínju kampanju za neovisno Kosovo. Grupu, pored Soro┼ía, financiraju i Rupert Murdock (Sky medijska ku─ça), Goldman Sachs, JP Morgan … Me─Ĺu ─Źlanovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili Martti Ahtisaari, James Layon, Morton Abramovi─ç, Luis Arbour, Zbigniew Brzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski, Torwald Stoltenberg ….

Martti Ahtisaari, jedan od Rothschildovih zastupnika

Neovisnost Kosova je i interes Rothschilda, jer ono ima ogromne rezerve olova, cinka, zlata, ugljena … Neovisnost je od su┼ítinskog interesa za Rothschildove rudarske i metalur┼íke kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale ─Źist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog blaga i energetskih resursa.

Pored po┼żrtvovanog zalaganja za otimanje Kosova, Soro┼í i MKG pa┼żnju usmjeravaju k Vojvodini, koju, u suradnji s pokrajinskom upravom, ┼żeli staviti na stol za kojim sjede Hrvatska, Ma─Ĺarska i Rumunjska kao punomo─çnici Rothschildovih. U tom smislu se forsira “pandunavski projekt” iza kojeg stoje Njema─Źka i Austrija. Vojvodina bi se, prema toj zamisli, trebala ugurati u takvu podunavsku konfederaciju u formi “Europske regije”. Njema─Źki veleposlanik Zobel je nedavno, ne slu─Źajno, skrenuo pozornost na to. Na terenu se projekt provodi kupnjom poljoprivrednih kombinata, ┼íe─çerana, mljekara, uljara, banaka …

Poljoprivredna zemlji┼íta u sve ve─çem broju kupuju Hrvati, koji su ve─ç kupili nekoliko va┼żnih prehrambenih poduze─ça. Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom … Nexe Grupa je kupila Polet IGK, “Stra┼żilovo”, ima udio u tvrtki gra─Ĺevinskog materijala “Toza Markovi─ç”, (tako─Ĺer posjeduje i tvornicu za proizvodnju vapna i kamena “Jelen Do”), kupljen je Somboled …

S druge strane i Austrija i Njema─Źka pozicioniraju svoje kompanije u pokrajni. Njema─Źka kompanija “Nordzucker” je kupila ┼íe─çerane u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj na─Źin do┼íla do desetine tisu─ça hektara zemlji┼íta. “Stada” je kupila Hemofarm. VAC je kupio novosadski Dnevnik … Austrijska Erste banka je za sjedi┼íte izabrala Novi Sad, gdje su se tako─Ĺer smjestile OTP bankarska grupa i Metals banka. Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak Ma─Ĺarskih kompanija u Srbiju i regiju zajedno s politi─Źkim utjecajem ma─Ĺarske vlade, iza kojih stoji Nathaniel Rothschild.

Treba re─çi i da su Srbi u Austriji dobili status nacionalne manjine, tako da bi to bio i polo┼żaj u budu─çoj konfederaciji, koja bi predstavljala realizaciju projekta “Alpe-adria”, inkarnaciju Habsbur┼íke Monarhije.

Investicioni fondovi

Drugu traku u kojoj nastupa Nathaniel Rothschild ─Źine investicijski fondovi s Djevi─Źanskih i drugih egzoti─Źnih otoka, koji su u prividnom vlasni┼ítvu “ruskih ┼Żidova” (zapravo Hazara). Najmo─çniji me─Ĺu njima je “Salford” sa Djevi─Źanskih otoka, iza kojeg stoji Boris Berezovski (Hazar) sa kapitalom Rothschilda. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i danas posjeduje skoro cjelokupnu mljekarsku industriju u Srbiji (Imlek, Novosadska mljekara, Mljekara Subotica, Impaz, Zemun), Bambi koncern, Knjaz Milo┼í … Osniva─Ź Salforda je Eugen Jeffy, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u Alfa banci iz Rusije koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana.

Boris Berezovski

Agent Rothschilda, zadu┼żen za ru┼íenje Putina ─Źlan u odboru Salforda je Lord Tim Bel, nekada┼ínji savjetnik Margaret Thatcher, koji je vrlo blizak sa Berezovskim, Rupert Murdock, Viktorom Ju┼í─Źenkom, bio je u dobrim odnosima s Jeljcinom …

Osim toga, predsjednik ovog fonda je Klaus Mangel koji je sa Borisom Berezovskim vršio prodaju Mercedesovih automobila u Rusiji.

Pored Salforda, svoju poziciju ja─Źa “Ashmore” investicijski fond, koji je nedavno preuzeo “Carnex” od Midland Risorsiza. Ashmore se nalazi pod kontrolom Rothschildovog Atikusa. Naime, vlasnik Ashmorea je Michael Benson, nekada┼ínji ─Źlan “Amvescap Plc”, kompanije u kojoj se nalazi kapital Atikusa.
“Midland Resources” je tre─çi zna─Źajan investicioni fond kojim upravljaju Alexandar Snajder i Eduard Schifrin (obojica Hazari!). Midland grupa je vlasnik hotela Park i Kasina (najstariji beogradski hotel), te luke Pan─Źevo.


Kraljevski nastup

Tre─çu traku kolonizacije ─Źine kompanije u oblasti gra─Ĺevinarstva, rudarstva, metalne industrije, financija, bankarstva, izdava┼ítva od kojih je ve─çina izravno vezana za mla─Ĺahnog Rothschilda. Jedna od njih i istovremeno najaktivnija u regiji je “Trigranit”, sa sjedi┼ítem u Budimpe┼íti, koja je za posljednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim Rothschild i Trigranit investicijskim projektima.

Izgradila je niz poslovno-financijskih centara u Poljskoj, Slova─Źkoj, Ma─Ĺarskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj …

U Hrvatskoj ─çe graditi sportsku arenu od 20000 mjesta sa poslovnim kompleksima. U Srbiji,Trigranit-u je povjerena izgradnja ┼żeljezni─Źke stanice “Prokop” (za sada nije zapo─Źeta).

Podru┼żnica “Riotinto” (jedna od najve─çih svjetskih rudarskih kompanija) je dobila koncesije da eksploatira rudu bora (koje ima jo┼í jedino u Kini i Turskoj) u okolici Baljevca na Ibru.

Prisutne su i ostale rudarske kompanije, Glencore koju kontrolira preko svog agenta Marca Richa (Hazar), Phelps Dodge u kojoj se nalazi kapital “Atikusa” (Rothschildov investicijski fond). Ove dvije kompanije konkuriraju za preostale rudarske bazene.

Preko indijske kompanije “Mittal” je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. Ina─Źe porodica Mittal je dugogodi┼ínji zastupnik dinastije Rothschild.

U upravi Mittala mjesto zauzima Wilbur Ross, dugogodi┼ínji bankar Rothschilda. Pored Mittala, sa istoimenom obitelji, Rothschildi dr┼że i “Field Fresh Foods”, kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije.

Bankarski i financijski sektor se tako─Ĺer nalazi pod dominacijom dinastije. Vode─çe banke, poput Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale su pod kontrolom Rothschilda.

Poluga kojom se osigurava kontrola je Anton Bernheim (Hazar), koji se nalazi na ─Źelu Delta Generale grupe. Gr─Źke banke “Piraeus” i “Laiki”, se nalaze pod kontrolom Marfin financijske grupe, u kojoj se nalazi Rothschildov kapital. ┼áandor Ganyo, jedan od “suvlasnika” Trigranita, omogu─çuje Rothschild ┼íirenje u oblasti bankarstva sa OTP bankarskom grupom.

OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kulsku, Ni┼íku i Zepter banku. Metals banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rothschildovog “JNR Limited-a” (Jacob and Nathaniel Rothschild), investicijskog fonda.

Mladi Rothschild kontrolira i ma─Ĺarsku naftnu kompaniju MOL, tako─Ĺer preko Ganyia.

Anton Bernheim MOL je na srpski tr┼żi┼ítu prisutan od 2005. godine i ozbiljan je kandidat za sudjelovanje u privatizaciji naftne industrije.

Treba re─çi i da jr NM Rothschild financijski savjetnik NLB Continental, slovenske bankarske grupe. Rothschildi su sudjelovali i prilikom privatizacije Mobtela. U izdava┼ítvu su prisutni preko slovenske “Mladinske knjige”, koja je dio “Reader ‘digest”, ameri─Źke kompanije ─Źiji je dio nedavno kupljen od strane Rothschilda ┼áandor Ganyo

Crna Gora, Terra Rothschildiana

Dolazak delegacije Rothschilda, neposredno po okon─Źanju referenduma (koji je proveden u re┼żiji istih), ozna─Źio je udaranje pe─Źata colonized” na jednu od najstarijih srpski zemalja. Jacob Rothschild i Nathaniel Rothschild su na taj na─Źin dobili jo┼í jednu koloniju. Crna Gora je danas potpuno kupljena od hazarskih kompanija koje predvode Rothschildi. Obrazac je identi─Źan. Kolonizaciju, kao iu regiji, predvode Rothschildi, pored njih su ruski” biznismeni, Soros

Treba prisvojiti luke, resurse, metalur┼íke kombinate, turisti─Źke kapacitete

Kao u Srbiji i ostalim dr┼żavama regije, Soro┼í je je prethodno izgradio mre┼żu nevladinih organizacija. CEDEM, Helsin┼íki komitet za ljudska prava, Human rights actioni Hominem querumsu samo neke od njih. Na to se nadovezuju kontrolirani mediji (ANEM), preko kojih je vodio, ispostavilo se, uspje┼íno, antisrpsku kampanju. U suradnji sa Europskim organizacijama i venecijanskom komisijom (u kojoj je ─Źlan i Vojin Dimitrijevi─ç) aktivno je pomogao projekt nezavisnosti.

Republika Srpska

U Republiku Srpsku, koja se nalazi pod konstantnim pritiskom u cilju njenog potpunog nestajanja, Rothschildi su u┼íli, putem Soro┼íevih zaklada, Mittal Steel korporacije, Salforda ….

Soro┼í je, po ustaljenom obi─Źaju, osnovao vi┼íe nevladinih organizacija sa istovjetnim ciljem kao iu Srbiji (Helsin┼íki komitet za ljudska prava, “Lex international” …). Soro┼íevi mediji su okupljeni oko me─Ĺunarodne organizacije “Press Now” i Soro┼í medija centra iz Sarajeva. Neki od tih medija su “Nezavisne novine”, Alternativna televizija Banja Luka, Net novinar …

U oblasti gospodarstva, Salford je kupio banjalu─Źku mljekaru, najve─çu u Republici Srpskoj. Tvrtka Stabag (Deripaska) je dobila koncesije za izgradnju mre┼że autoputeva.

Kompanija Mittal Steel Zenica je kupila RZR Ljubija, kompleks rudnika s velikim zalihama ┼żeljezne rude. Treba napomenuti da su prisutne i ruske dr┼żavne tvrtke “Ju┼żuralzoloto”, koja je postala strate┼íki partner rudarskom kombinatu Sase iz Srebrenice, i “Zarube┼żnjeft”, koja je kupila rafinerije nafte i ulja (Modri─Źa, Petrol). Na taj na─Źin je osuje─çen daljnji prodor MOL-a i Mittala.

Federacija BiH

U muslimansko-hrvatskom entitetu, u oblasti rudarstva i metalurgije prednja─Źi Mittal grupa, koja je zauzela Zeni─Źku ─Źeli─Źanu, jednu od najve─çih na Balkanu. Mittal-u je pripojen i rudarski kompleks Ljubija iz Republike Srpska.

Oblast energetike je rezervirana za MOL, koji je kupio dr┼żavnu naftnu kompaniju Energopetrol. Investicijski fond Borisa Berezovskog, Salford, je preuzeo industriju mlijeka (Mlekoprodukt – K.Dubica, Campomil – Sarajevo). O─Źekuje se i preuzimanje ljubljanskih mljekara koje obuhva─çaju tuzlansku mljekaru. Sektorom bankarstva i financija su zagospodarile Rothschildove banke Unicredit, Intesa …

U Federaciji je, jo┼í od 1993, prisutan Soro┼í sa mre┼żom nevladinih organizacija. Ta mre┼ża je, kao iu ostalim dr┼żavama, izrazito antisrpski nastrojena. Me─Ĺu vi─Ĺenim ─Źlanovima Soro┼íevog otvorenog dru┼ítva su bili Jakob Finci i Ivan Straus (Hazari). Pored Otvorenog dru┼ítva, mogu se spomenuti “Obrazovanje gradi”, Centar Sarajevo, Helsin┼íki komitet, “┼Żene Bosne” i druge nevladine organizacije. Od medija kontrolira dnevni list “Oslobo─Ĺenje”, magazin “Start”, televiziju NTV Hajat, novinsku agenciju “ONASA” ..

Hrvatska

Za razliku od ostalih dr┼żava Balkana, Hrvatsku Rothschildi okupiraju prete┼żno iz Ma─Ĺarske, koja predstavlja bazu ┼íirenja hazarske dinastije. Preko Unicredit i Intesa banke preuzeli su Zagreba─Źku i Privrednu banku.
U Hrvatskoj je Soro┼í manje prisutan nego u ostalim zemljama. Naja─Źi adut iz nevladinog sektora je ┼Żarko Puhovski.

Trigranit IngraPored MOL-a koji je preuzeo naftnu kompaniju Inu, druga zna─Źajna Rothschildova tvrtka u hrvatskom gospodarstvu je Trigranit. Osnovan je konzorcij Ingra – Trigranit ( Ingra – na ─Źelu je Igor Oppenheim, Hazar). Konzorcij je sagradio sportsku arenu u Zagrebu, kapaciteta 20000 mjesta. Trigranit, tako─Ĺer, ima ambiciozne planove na hrvatskom primorju.
U podru─Źju telekomunikacija je prisutan T-Mobile.

Makedonija

Biv┼ía republika, nakon razbijanja Jugoslavije, dijeli sudbinu ostalih kolonija regije. Drugim rije─Źima, suverenitet i neovisnost su ostali na razini teorije dok se s druge strane provodi tiho okupiranje gospodarstva i resursa uz obe─çanje “svijetle budu─çnosti” u EU. Istovremeno se forsira proalbanska opcija koja treba da zaokru┼żi projekt Velike Albanije.

Centralno mjesto u Makedoniji zauzima Mittal Steel Skopje, dio Mittal korporacije, koji je kupio metalur┼íki kombinat u Skopju, ─Źime je osigurao dominaciju u regiji. U oblasti bankarstva, Ohridsku banku je preuzeo Societe Generale.

S druge strane, Soros se otvoreno zala┼że za albanske interese. U tu svrhu koristi brojne utjecajne organizacije – Helsin┼íki komitet, Centar za multikulturno razumijevanje, Asocijacija za demokratske inicijative, u kojima dominiraju Albanci. Isti je slu─Źaj is medijima. Pod Soro┼íevom kontrolom su televizija “Shutel”, radio stanice Vati, Life …
Soros je tako─Ĺer kreditirao makedonsku vladu tijekom 1994. godine sa 25 milijuna dolara. Tijekom istog razdoblja ostvario veliki utjecaj na, tada┼ínjeg premijera, i sada┼ínjeg predsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog. Branko Crvenkovski je otvoreno podr┼żao plan Marttija Ahtisaarija za Kosovo ..

Branko Crvenkovski, Soroševa marioneta

Soros ima u─Źe┼í─ça u makedonskom mobilnom operateru MT preko “preko” Stonebridge Communications “kompanije u kojoj ima dionice. Ina─Źe, MT indirektno kontroliraju Rothschildi preko” Blackstone Group “, ogromne financijsko-investicijske grupe koju su 1985 osnovali njihovi agenti Peter George Peterson i Stefan Schwartzman (Hazar). Obojica su prethodno izgradili karijere u Rothschildovim podru┼żnicama “Lehman Brothers” i “Kuhn Loeb Inc.” Blackstone grupa je vode─çi dioni─Źar “Deutsche Telekom” (T-Mobile), u ─Źijem sastavu se nalazi Ma─Ĺarski mobilni operater Matav, koji je vlasnik makedonskog mobilnog operatera MT. “T-Mobile” je drugi mobilni operater u Makedoniji.

Na putu do cilja Rothschildi koriste sredstva u vidu reformi, tranzicija, ┼íok terapija, izbora, referenduma, secesija, revolucija, gra─Ĺanskih ratova, vojnih intervencija …

Narodima se nudi “sloboda”, “demokracija” i dobrovoljno ropstvo u zamjenu za njihovu nezavisnost i resurse!
Alternative su sankcije, izolacija i bombardiranje!

Biv┼ía Jugoslavija je bila samo etapa u pohodu Rothschildove imperije k istoku …

 
 
(izvor: skajvok3r.blogspot.com/uredio: nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=9280"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI Hrvatska, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,