Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘Nuklearni rat između Rusije i SAD-a donijet će kraj civilizacije!’ Zašto Amerikanci onda toliko provociraju?

‘Nuklearni rat između Rusije i SAD-a donijet će kraj civilizacije!’ Zašto Amerikanci onda toliko provociraju?

nuklearna-eksplozijaObučavanjem svojih europskih saveznika da koriste nuklearno oružje, SAD se kreće prema atomskom ratu s Rusijom, zaboravljajući da bi to značilo kraj ljudske civilizacije, priopćio je za RT umirovljeni general-pukovnik Evgeni Buzhinski

Američka vojska priprema oružane snage europskih zemalja za uporabu taktičkog nuklearnog oružja protiv Rusije, izjavio je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Dodao je kako je prisutnost američkog ne-strateškog nuklearnog oružja u Europi glavni kamen spoticanja na putu razoružanja.

“Nitko ne može reći koliko stvarno je ozbiljna prijetnja” američkih akcija, rekao je Buzhinsky, predsjednik Izvršnog odbora PIR-centra. Međutim, istaknuo je kako se “vojnici pripremaju. Ruska se vojska priprema i američka vojska čini isto. A na političarima je da upozore javnost da se takve pripreme odvijaju. “

Amerikanci se nastavljaju igrati sa nuklearnim oružjem u Europi kao da zaboravljaju da “nitko neće ostati na Zemlji” ako se takvo oružje jednom upotrijebi, rekao je umirovljeni general-pukovnik.

Događaji će se brzo razviti i imati katastrofalne posljedice za sve ako jedna od strana započne nuklearni napad na drugu, upozorio je.

Ako će Rusija biti pogođena nuklearnim oružjem, isporučit ćemo protuudar (“Mrtva ruka”)”, rekao je stručnjak za PIR-centar, koji istražuje međunarodnu sigurnost i neproliferaciju oružja za masovno uništenje.

“Ukoliko Ruske i američke strateške snage krenu u akciju, to bi značilo da bi stotine megatona nuklearnog streljiva pogodile područje SAD-a i Rusije”.

“Nalazimo se na Eurazijskoj tektonskoj ploči, koja nam daje (Rusiji) neznatnu tektonsku prednost. Što se tiče sjevernoameričkog kontinenta, ona će sigurno puknuti “kao rezultat ruskog nuklearnog napada. To će biti kraj civilizacije. Nema sumnje u tome.” – dodao je.

Buzhinsky je uvjeren da Rusija ne bi bila nespremna ako bi SAD iskoristio nuklearni arsenal protiv nje. “Oružane snage su spremne na sve. Predsjednik Putin je govorio o tome u brojnim prilikama i svi su toga svjesni” – rekao je.

Procjenjuje se da se 200 američkih nuklearnih bombi B61 nalazi na području Njemačke, Belgije, Italije, Nizozemske, Turske i drugih europskih zemalja u sklopu NATO-ovog programa za nuklearni program.

Moskva gleda na prisutnost američkog nuklearnog oružja i protuzračne obrane na europskom kontinentu kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,