Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » Popodnevno spavanje je opasnije nego što mislite, rješenje je u drijemanju

Popodnevno spavanje je opasnije nego što mislite, rješenje je u drijemanju

drijemanje-knjigaNovo istraživanje pokazalo je rezultate koji se mnogima neće svideti, a naročito onima koji vole dremnuti poslije ručka

Novo istraživanje pokazalo je kako poslijepodnevno spavanje u vremenskom trajanju dužem od 40 minuta povećava rizik tjelesnih poremećaja.

Studija koja je obuhvatila 300.000 ispitanika pokazala je utjecaj popodnevnog dremanja na razvoj metaboličkog sindroma, uključujući debljinu, visok krvni tlak i povišen kolesterol.

Istraživanje je na godišnjoj konferenciji predstavio Američki koledž kardiologije.

Prema njemu, čovjekovo tijelo u snu tijekom dana u trajanju većem od 40 minuta „umisli“ da je u stanju dubokog sna, što značajno utiče na metabolizam.

Studija tvrdi kako spavanje poslije podne čini ljude umornijima nego što zapravo jesu, s tim što je obavezna razlika u dužini tog spavanja.

Odmornije, „bistrije“ i bolje se osjećaju oni koji poslijepodne odspavaju najviše pola sata. Ukoliko dođe do dubokog sna, mozak prelazi u fazu „sporih valova“, nakon čega se osjećamo umorno i dezorijentirano.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,