Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Debljina kod djece brutalno porasla diljem Amerike! Farmaceutske kompanije jedva čekaju budući val pacijenata koji trebaju lijekove za skoro sve

Debljina kod djece brutalno porasla diljem Amerike! Farmaceutske kompanije jedva čekaju budući val pacijenata koji trebaju lijekove za skoro sve

pretilost-dijeteRoditelji uče svoju djecu svojim primjerom, a današnji mladi pate u velikom broju primjera zbog svojih loših uzora

Amerika ima epidemiju pretilosti u kojoj više od trećine odraslih sada spada u ovu kategoriju.

Dakle, ne čudi da je i pretilost kod djece također porasla s obzirom na loš primjer mnogih roditelja koji ne znaju da ih djeca slijede u skoro svemu.

Naime, nova studija pokazuje da je broj pretile djece i mladih ljudi deset puta veći nego što je bio prije samo 40 godina, i broj pretile djece širom svijeta doseže čak 124 milijuna.

Nakon analize podataka iz 2400 istraživanja koja su pratila visinu i težinu od 32 milijuna djece u dobi između 5 i 19 godina, procijenjeno je da je 50 milijuna djevojčica i 74 milijuna dječaka širom planete pretilo. Loša prehrana i nedovoljna tjelovježba su navedeni u studiji kao razloga za taj problem.

Biti debeo nije samo loše za zdravlje djece, to također može uzrokovati psihološke i socijalne probleme. Pretila djeca mogu biti žrtva mobbinga ili patiti od niskog samopouzdanja, i to također može utjecati na njihov rad u školi.

Sljedeća generacija kupaca antidepresiva, statina i lijekova za dijabetes

To također može potaknuti ranu pojavu problema i bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i raka, što je jako povoljno sa strane Farmaceutskih kompanija.

U stvari, debela djeca su dobra za posao i osiguravaju u budućnosti veliku hrpu pacijenata koji će vjerojatno kupiti njihove lijekove kako bi se nosili s bezbroj zdravstvenih problema koje im donosi prekomjerna tjelesna težina.

Pretila djeca imaju veću vjerojatnost da će patiti od depresije, prema američkom Centru za kontrolu bolesti, tako da će to osigurati neprekidan tok budućih kupaca koje će biti lako uvjeriti u kupovinu skupih antidepresiva.

Kada ti lijekovi zakažu i izazovu nuspojave, oni će biti u mogućnosti prodati još više lijekova koji će moći pomoći u borbi protiv tih učinaka.

Oni će također biti u stanju prodati više lijekova za dijabetes ovoj skupini mladih ljudi, čiji su roditelji bili vjerojatno pretili, i nisu uspjeli postaviti dobar primjer i pokazali im ono što zdrava prehrana i vježbanje može napraviti njihovom tijelu.

Dječja pretilost čak može imati negativan utjecaj na vojne snage. Jedna neprofitna organizacija je izdala upozorenje da je 70 posto tinejdžera u Coloradu nesposobno za vojnu službu, u velikoj mjeri zbog njihove težine.

Biti pretežak znači da potencijalni novaci neće moći držati korak sa ostatkom grupe, što će koštati živote na bojnom polju i staviti kolege vojnike u opasnost.

Najmanje jedan na svakih pet mladih Amerikanaca je pretio, te je potrebna ozbiljna promjena. Osim nezdrave prehrane i nedostatka vježbe, Svjetska zdravstvena organizacija je rekla da je niska cijena nezdrave hrane u usporedbi sa višim cijenama hranjivih alternativa – veliki dio problema.

Roditelji trebaju preuzeti odgovornost za težinu njihove djece

Roditelji trebaju imati više proaktivni pristup kada je riječ o održavanju zdrave težine kod svoje djece. Današnjim previše iscrpljenim roditeljima će biti lakše parkirati svoju djecu ispred TV-a ili tableta, dok oni obavljaju kućanske poslove, ali nekoliko minuta mira u kratkom roku gotovo sigurno će uzrokovati probleme na dugim stazama.

Roditelji trebaju poticati djecu da provode vrijeme na otvorenom i da budu aktivniji, bilo to učlanjenjem u sportski tim, plesanjem na svoju omiljenu pjesmu ili jednostavno šetnja po susjedstvu.

Oni također trebaju pripremati zdrave obroke. Oni koji nemaju veliki kućni budžet kupuju jeftinu, nezdravu i prerađenu hranu; oni mogu pokušati uzgajati svoje voće i povrće u vrtu i stvariti obiteljski zabavni projekt toga, što bi dodatnu korist za djecu.

Da, to zahtijeva veći trud, a većina od nas je već u stisci s vremenom, no to je vrijedno ulaganje u budućnost i dugovječnosti vašeg djeteta koje će se isplatiti tijekom cijelog života kako bi se izbjegli mnogi zdravstveni problemi i opasni lijekovi kojima će se njihovi pretili kolege podvrgnuti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,