Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » PRVI PUT U POVIJESTI: U Nevadi uvedeno izvanredno stanje zbog nedostatka marihuane

PRVI PUT U POVIJESTI: U Nevadi uvedeno izvanredno stanje zbog nedostatka marihuane

marihuana-nevadaVlasti američke države Nevade objavile su izvanrednu situaciju zbog deficita marihuane

Od 1. srpnja u Nevadi je legalno rekreativno korištenje marihuane. Prema zakonu, licence za transport marihuane do skladišta trebalo bi dobiti najveći isporučioci alkohola, ali njihovi zahtjevi nisu odobreni, što je dovelo do smanjenja zaliha marihuane.

Guverner te države Brian Sandoval objavio je izvanredno stanje, predloživši da se proširi popis tvrtki koje mogu dobiti licencu za isporuku marihuane.

Vlasnici ljekarni za opskrbu marihuanom su se unaprijed pripremili za nedostatak zaliha, ali to još uvijek nije bilo dovoljno da zadovolji procvalu potražnju tijekom četvrtog srpnja, prvog vikenda legalizacije.

Prema Zavodu za oporezivanje države Nevade, 47 maloprodajnih trgovina marihuane napravile su „više od” 40.000 transakcija, a prodajom ponekad udvostručuje projekcije vlasnika ljekarne. Riana Durrett, izvršni direktor Nevada Dispensary Association, procijenjene da je industrija marihuane od prodaje zaradila oko 3 milijuna dolara tijekom prva četiri dana poslovanja.

„Ako je problem s distributerima, licenciranje se treba brzo riješiti, a nesposobnost da isporuče proizvode u maloprodajne trgovine će rezultirati da će mnogi od zaposlenika izgubiti svoja radna mjesta i to će uzrokovati da ova nova industrija stane”, izjavio je Sandoval u priopćenju.
 
Prodaja marihuane u američkoj državi Nevada je počela u ponoć. Las Vegas će se dimiti do mile volje
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,