Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ameri─Źka zamjena teza: Za 150 godina svrgnuli 100 svjetskih lidera, pa sada krive Putina

Ameri─Źka zamjena teza: Za 150 godina svrgnuli 100 svjetskih lidera, pa sada krive Putina

predjesnici-diktatoriKad vlast u nekoj dr┼żavi iz ekonomskog, geostrate┼íkog ili bilo kojeg drugog razloga ne odgovara Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama, one je svrgavaju na silu prema matrici koju su naslijedile od Velike Britanije

Vladimir Putin, koga sam upoznao tijekom godina, doslovno je pokušao promijeniti ishod ne samo naših, već i izbora u Francuskoj. Pokušao je i da zbaci Vladu Crne Gore, lijepe male zemlje. I nije bilo nikakve kazne.

Sve ovo ponovio je poznati jastreb ameri─Źke duboke dr┼żave senator John McCain, izrecitovav┼íi svoju mantru o Rusiji i opsjednutost njezinim predsjednikom. Ovoga puta, sve to je u─Źinio gostuju─çi na televiziji CBS-u, a su┼ítina svih njegovih ┼żaoka je klasi─Źna zamjena teza.

Ako Americi smeta vlast u nekoj dr┼żavi, napominje za Sputnjik povjesni─Źar Aleksandar Rakovi─ç, iz ekonomskog, geostrate┼íkog ili bilo kojeg drugog razloga, ona je svrgava na silu. To je, isti─Źe Rakovi─ç, karakteristika njihove politike koju su naslijedili od Britanaca, i na tome rade zajedno.

Stolje─çe i pol intervencionizma

Nabrojati sve zemlje gdje je Amerika ru┼íila vlade ili podr┼żavala one koji ru┼íe te vlasti je toliko duga, da ih ne mo┼żemo sve pobrojati jer bi to bilo nekoliko stotina primjera u proteklih 150 godina. Ono ┼íto mo┼żemo, je da se fokusiramo na neke karakteristi─Źne primjere.


“Spomenimo Korejski rat i ameri─Źko sudjelovanje, tako─Ĺer Vijetnamski rat i kaos koji su tamo napravili Amerikanci, zatim svrgavanje vlasti u ─îileu uz pomo─ç CIA kad je zba─Źen Salvador Allende, potom destabilizaciju Nikaragve 80-ih i svrgavanje vlasti u Granadi 1983, svakako i operaciju u Panami 1989. oko kontrole Panamskog kanala”.

Nema demokracije za neprijatelje Washingtona

Napad na Republiku Srpsku 1994. ovaj povjesni─Źar tako─Ĺer svrstava u ameri─Źko djelovanje u drugim dr┼żavama, kao i svrgavanje vlasti Sadama Huseina u zaljevskom ratu koji je trajao od 2003. do 2011. i svrgavanje i lin─Źovanje Muamera el Gadafija u Libiji.

“Zatim svrgavanje Eduard Shevardnadzea u Gruziji, pa obojene revolucije u Tunisu, Egiptu, kad su vrgnut Ben Ali i Hosni Mubarak“.

I u Siriji je, podsjeća, pokušano svrgavanje Bashara al Assada, u kome nisu uspjeli, ali su napravili kaos u toj zemlji. Posljednji primjer, jeste smjena sa vlasti Nikole Gruevskog u Makedoniji.

“Nabrojani su samo neki primjeri, ali ima ih zaista previ┼íe na svim meridijanima da bismo mogli svaki spomenuti. Svugdje poku┼íavaju, ali nisu svugdje uspjeli. U Venezueli nisu uspjeli, ali tamo upravo imamo poku┼íaj svrgavanja vlasti. U Boliviji nisu uspjeli, odatle su istjerani, ali poku┼íat ─çe neki drugi put”, ka┼że Rakovi─ç.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,