Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Prodaja marihuane u američkoj državi Nevada je počela u ponoć. Las Vegas će se dimiti do mile volje

Prodaja marihuane u američkoj državi Nevada je počela u ponoć. Las Vegas će se dimiti do mile volje

marihuana-nevadaU ponoć, Nevada je postala peta država u Americi koja je omogućila korisnicima da kupe marihuanu za rekreativnu uporabu

Oko 40 ljekarni koje trenutno prodaju medicinsku marihuanu su dobile dozvolu za prodaju “trave” odraslim osobama u dobi od 21, a to sve počinje u subotu iza ponoći, te je nekolicina prodavača bila toliko željna da su počeli prodaju rano noćas iza ponoći.

„Biti će to velika gužva”, rekao je Matt Morgan, predsjednik uprave Reef ambulante. Tvrtke sa 15.000 četvornih metara površine prodajnog prostora je proslavila početak prodaje sa vatrometom u ponoć.

Državni senator Tick Segerblom, dugogodišnji zastupnik legalizacije koji je pomogao donijeti propise o merihuani u državnom zakonodavnom tijelu ove godine će biti prvi kupac u redu Reef ambulante.

Industrijski lideri i državni regulatori očekuju​neposredan priliv novaca od rekreacijske prodaje. State Department očekuje da će oporezivanje donijeti 60 milijuna dolara državi u prve dvije godine prodaje.

Stvarni iznos prihoda koji će generirati prodaja legalne marihuane mogli bi biti daleko veći: Početne projekcije u drugim državama gdje je trava legalna, uključujući države Colorado, Washington i Oregon, su daleko veće od stvarnog iznosa koji je država zaradila.

„To će omogućiti poslovni procvat. Mislim da ćemo vidjeti puno više turista kako dolaze„ – rekao je Morgan.

Ray Hatfield, glasnogovornik Odjela policije Las Vegas, rekao je da odjel nema nikakve posebne planove za obradu očekivane gužve. Posjedovanje marihuane je legalno i zakonito od siječnja, a Hatfield je rekao da jedina pravna promjena koja će se odvijajati iza ponoći – će biti legalna prodaja.

Nevada je jedna od četiri savezne države u kojima su birači izabrali legalizirati marihuanu na izborima u studenom. Ostale tri države – California, Massachusetts i Maine – će uzeti punu godinu dana kako bi stvorili i prilagodili nove propise oko legalne prodaje.

No zakonodavci Nevade su požurili završiti svoje propise do kraja ovogodišnje zakonodavne sjednice, oslanjajući se na državne zakone u Coloradu i Washingtonu. Zakoni koji uređuju prodaju i konzumiranje jestive marihuane su identični onima u državi Colorado.

Druge države razmatraju promjene svojih zakona u svezi marihuane vjerojatno pozorno prateći kako će Nevada i ostala tri države se kretati prema legalizaciji ove godine. Glasačke mjere za legalizaciju marihuane za rekreacijsku uporabu kruže i u Arizoni i u Michiganu, a zakonodavci u državama Vermont, Rhode Island i New Jersey rade na svojim mjerama za legalizaciju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,