Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » UDARNA VIJEST: Melania Trump izbacila proizvode kompanije Monsanto iz Bijele kuće

UDARNA VIJEST: Melania Trump izbacila proizvode kompanije Monsanto iz Bijele kuće

melania-gmoPrva dama Melania Trump je izbacila proizvode Monsanta iz Bijele kuće nakon što je saznala od zdravstvene posljedice povezane sa konzumiranjem genetski modificiranog (GMO) kukuruza

Dok javna rasprava bjesni o sigurnosti genetski modificirane hrane, Melania Trump kaže da što se nje tiče, GMO proizvode je najbolje izbjegavati.

„Barronovo zdravlje se poboljšalo otkad smo počeli jesti organsku, ne genetski modificiranu hranu” rekao je prva dama.

Nakon što je istražila gdje točno Monsantov genetski modificirani kukuruz ulazi u njezinu obiteljsku prehranu i nakon što je postala zabrinuta zbog potencijalnih negativnih učinaka na zdravlje, Melania Trump je kazala da je „izvan sebe kada je saznala koliku zastupljenost ova tvrtka ima u lancu prehrane„.

Prva dama, koja se ponosno opisuje kao „full-time mama„ shvatila je da su i ovo Monsantovi GMO proizvodi: soja, šećerna repa i pamuk – te da ovi proizvodi čine temelj prehrane u mnogim američkim obiteljima.

U interesu zdravlja njenog sina Barrona – kao i njezinog zdravlja – Melania je odlučila eliminirati procesiranu hranu koja sadrži GMO usjeve iz njezine obiteljske kuće.

No, kako je Melania objasnila, to nije tako lako kao što zvuči. 70 do 80 posto američke procesirane hrana sadrži genetski modificirane sastojke, prema proizvođačima i trgovcima u Americi.

Dok nas Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) pokušava uvjeriti da je GMO hrana sigurna, znanstvenici koji rade za agenciju su u više navrata upozorili da je istina suprotna.

Ovi hrabri FDA znanstvenici, su govorili protiv službene politike tvrtke koju promiču njezini korumpirani nadređeni, i u više navrata su upozorili da GMO hrana može stvoriti nepredvidljive nuspojave koje je teško razotkriti, uključujući i alergije, toksine, nove bolesti i prehrambene probleme.

Ti hrabri znanstvenici su se pozvali na dugoročne studije o sigurnosti, ali su bili zanemareni od strane agencije.

Zdravstveni rizici

Istraživanja na životinjama pokazuju ozbiljne zdravstvene rizike povezane s genetski modificiranom hranom, uključujući neplodnost, imunološke probleme, ubrzano starenje, pogrešne regulacije inzulina, promjene u glavnim organima i probavnom sustavu.

Ipak, od 1996. godine, Amerikanci jedu GMO sastojke u većini prerađene hrane. Zašto ih onda FDA ne štiti?

Tužna je činjenica da se ne mogu osloniti na FDA da ih zaštiti. Građani moraju napraviti svoj vlastita istraživanja i obrazovati se.

U slučaju prve dame, njezino samoobrazovanje je dovelo do njezine ukupne zabrane opasnih Monsanto proizvoda u njezinom kućanstvu, isključivo naručivajući organske proizvode koji nisu uzgojeni od GMO sjemena.

Melania je rekao da bi se posvetila tome morala napraviti mnogo istraživanja.

Kako bi u potpunosti izbjegao Monsanto proizvode, potrošač mora istražiti porijeklo hrane.

„Provela sam dosta vremena na tržnicama poljoprivrednika pitajući poljoprivrednike koje sjeme kupuju, googlajući na svojem telefonu prije donošenje odluke o kupnji hrane.„

„Trebalo je nekoliko mjeseci, ali na kraju sam uspjela ukloniti Monsanto iz svog života u potpunosti.„

Utjecaj koji Monsanto ima u proizvodnji američke hrane je velik i duboko uznemirujuć. Jednom kada počnete tražiti, shvatit ćete da je Monsanto posvuda. I, na žalost, njihov utjecaj nije benigni.

No, kao što Melania Trump kaže, nakon što educirate i zatim učinite napor kako bi izbjegli Monsanto, pronaći ćete mir i zdravlje koje će se u vašoj obitelji samo poboljšavati.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , ,