Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJA VIJEST: ┼ávedska odbacila optu┼żbe za silovanje protiv Julian Assangea!

NAJNOVIJA VIJEST: ┼ávedska odbacila optu┼żbe za silovanje protiv Julian Assangea!

assange-rukaGlavna tu┼żiteljica Marianne Ny je odlu─Źila obustaviti preliminarnu istragu navodnog silovanja protiv Juliana Assangea

┼ávedsko tu┼żiteljstvo objavilo je danas da obustavlja krivi─Źno gonjenje za silovanje protiv utemeljitelja WikiLeaksa Juliana Assangea, zaklju─Źiv┼íi sudsku sagu koja je trajala od 2010. no Britanija je odmah nakon toga objavila kako ─çe ga uhititi ako napusti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu u kojemu boravi pet godina.

“Tu┼żiteljica Marianne Ny odlu─Źila je obustaviti istragu o navodnom silovanju protiv Juliana Assangea”, priop─çilo je tu┼żiteljstvo.

Tu┼żiteljstvo je navelo da ─çe tu odluku obrazlo┼żiti na konferenciji za tisak predvi─Ĺenoj u Stockholmu za 12 sati.

Britanska policija objavila je kako ─çe uhititi Assangea ako napusti veleposlanstvo. “Sud u Westminsteru izdao je nalog za uhi─çenje Juliana Assangea nakon ┼íto se nije predao na zahtjev suda 29. lipnja 2012.”, navodi se u priop─çenju policije.

“Policija je obvezna izvr┼íiti taj nalog ako napusti veleposlanstvo”. Assange je ranije govorio kako strahuje da ─çe, ako napusti ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu, biti izru─Źen SAD-u s mogu─çno┼í─çu osude na smrtnu kaznu zbog optu┼żbi da je otkrio dr┼żavne tajne na Wikileaksu na kojemu su objavljene tisu─çe stranica tajnih vojnih i diplomatskih ameri─Źkih bilje┼íki.

Ameri─Źke vlasti pripremile su optu┼żbe na temelju kojih tra┼że njegovo uhi─çenje, prenio je pro┼ílog mjeseca CNN.


Assange je objavio tweet s fotografijom na kojoj se smiješi nakon objave vijesti o obustavi istrage u Švedskoj.

┼ávedski epilog predstavlja pobjedu 45-godi┼ínjeg Australca koji je uvijek negirao optu┼żbe koje je u kolovozu 2010. iznijela 30-godi┼ínja ┼áve─Ĺanka. Assange je sklonjen u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu od 2012., u nadi da ─çe izbje─çi europski uhidbeni nalog koji je pokrenula ┼ávedska.

U studenom, nakon brojnih proceduralnih komplikacija, u Londonu ga je saslu┼íao ekvadorski tu┼żitelj u prisustvu ┼ívedskih sudaca.

Ponovio je da je potpuno nevin s obzirom na to da su seksualni odnosi s podnositeljicom tu┼żbe po njemu bili uz obostrani pristanak.

┼ávedsko tu┼żiteljstvo do ovog je petka moglo produ┼żiti ili ne zahtjev za zatvorom na sudu u Stockholmu.
 

>>> UDARNA VIJEST: Assange javnosti objavio ispis SMS-ova koji dokazuju da mu je policija namjestila silovanje

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,