Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UDARNA VIJEST: Assange javnosti objavio ispis SMS-ova koji dokazuju da mu je policija namjestila silovanje

UDARNA VIJEST: Assange javnosti objavio ispis SMS-ova koji dokazuju da mu je policija namjestila silovanje

assange-smsAssange tvrdi da SMS poruke izme─Ĺu ┼żene “SW” i njega dokazuju da je seksualni odnos bio konsenzualan, te da se nije radilo o silovanju

Osniva─Ź WikiLeaksa Julian Assange je objavio svoj cjelokupni iskaz nedavno dat pred ┼ívedskim tu┼żiocima u prostorijama ekvadorske ambasade u Londonu.

On tvrdi da je ÔÇ×potpuno nevinÔÇť u pogledu optu┼żbi za seksualno nasilje. Assange je, podsje─çamo, posljednje ─Źetiri godine proveo u ekvadorskoj ambasadi kako bi izbjegao hap┼íenje zbog ovih navoda.

Ovo je prvi put da se on javnosti obratio svojom verzijom doga─Ĺaja koji se ve┼żu za navodno silovanje, a zbog kojeg je bio i uhap┼íen 2010.

Njegova izjava sadr┼żi detalje o ÔÇ×konsenzualnom i prijatnomÔÇť seksualnom odnosu sa ┼żenom poznatom kao ÔÇ×SWÔÇť, a koji se, prema njegovim rije─Źima, dogodio ─Źetiri ili pet puta.

Assange tvrdi da SMS poruke izme─Ĺu ┼żene “SW” i njega dokazuju da je seksualni odnos bio konsenzualan.

U svom iskazu na 19 strana, Assange tvrdi da je podvrgnut ÔÇ×sedmogodi┼ínjem bespravnom, politiziranom zadr┼żavanju bez optu┼żniceÔÇť.

Tako─Ĺe tvrdi da je bio podvrgnut ÔÇ×okrutnom, nehumanom i degradiraju─çem tretmanuÔÇť te da mu je onemogu─çena efikasna pravna pomo─ç tokom procesa.

Assange je u svojoj izjavi naveo da je njegovo davanje iskaza ┼ívedskim tu┼żiocima i organima policije u novembru bila namje┼ítaljka kako bi se osigurala tehni─Źka mogu─çnost za tu┼żbu protiv njega, ÔÇ×bez obzira kako odgovorio na bilo koje pitanjeÔÇť.

Tako─Ĺe navodi da je vi┼íe puta i na razli─Źite na─Źine poku┼íao dati izjavu ┼ívedskim tu┼żiocima tokom perioda od proteklih sedam godina, ─Źak i prije nego ┼íto je napustio ┼ávedsku.
 

 
(logicno.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,