Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Duterte: ‘Članovi britanske kraljevske obitelji su serijski ubojice’

Predsjednik Duterte: ‘Članovi britanske kraljevske obitelji su serijski ubojice’

duterte-kraljicaFilipinski predsjednik Rodrigo Duterte je uputio oštar napad na Kraljicu Elizabetu i kraljevsku obitelj, optužujući ih da „ubijaju ljude” i da su „glave mafijaške obitelji”

Duterte koji ima nadimak Duterte Harry (prema Dirty Harryu) jer je, kako kaže filipinski tisak, uzvratio udarac međunarodnoj kritici zbog njegovih izvansudskih ubojstvima pod njegovim vodstvom.

„Kraljica Elizabeta je glava mafijaške obitelji koji ubija ljude, nevine ljude, a svijet joj daje slobodu da to čini.”

„Ali jedan narko diler umire na Filipinima, idioti u međunarodnim medijima pozivaju za skidanje moje glave. Ja ne mislim tako„ – rekao je predsjednik.

Kada su ga priupitali za detalje u svezi njegove izjave o kraljicu, predsjednik Duterte je rekao: „Oni [britanska kraljevska obitelj] su ubili princezu Dianu. Ona je bila prijetnja, sada je mrtva. To je ubojstvo.”

Duterte je rekao da ga je brutalni atentat princeze Diane 1997. godine doveo na rub suza u to vrijeme, a znao je duboko u sebi da je njezina smrt bila inscenirana i namještena. „Ti serijski ubojice nisu dobrodošli u ovoj zemlji.”

Sada, nakon godina istraživanja i prilika da razgovara sa svjetskim liderima o istini, hrabri predsjednik Filipini se osjeća ugodno osuđujući Kraljicu Elizabetu i kraljevsku obitelj za smrt princeze Diane, piše YNW.

Tvrdeći da je „nema šanse ni u paklu”, da bi se međunarodni mediji „usudili izvještavati o tome”, rekao je Duterte „to je kako mafijaška obitelj radi. Oni kontroliraju sve.„

Predsjednik Filipini nema vremena za aristokrate, oligarhe, ili gangstere koji sebe smatraju iznad zakona.

On je pozvao visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava Zeid Ra’ad al Huseina „idiotom” zbog predlaganje da se on treba ispitati zbog ubojstva nakon što je na BBC-u priznao da je sam ubio trojcu dilera i kriminalca.

Dok slike filipinske televizije prikazuju tijela koja leži na ulicama, javna podrška Duterteovom pristupu kriminalu je sve jača. Anketa u prosincu je pokazala da je 85% Filipinaca zadovoljno predsjedničkim ratom protiv droge i narko kartela.

Nacija je u opasnosti da postane narko-država, te se urušava pod teretom teških droga. Narko-šefovi su kontrolirali ulice. Ali ne više. Novi šerif je u gradu.

Prema senatoru Richard Gordonu, koji je vodio istragu protiv Duterteovog načina kažnjavanja kriminalaca – rekao je da su ga na kraju oslobodili svih nedjela – predsjednik je na pravom putu, i bavi se problemima na jedini način na koji se oni mogu riješiti.

Liberalni politika, koju pokušavaju progurati strani globalni mediji, ne funkcionira.

„Mislim da su ljudi propustili smisao govoreći da je naš sustav truo”, rekao filipinski senator Gordon.

„Cijeli sustav tužiteljstva i zakonodavstva je truo. Cijela istraga sustava je trula. Nema dovoljno novca za istražitelje. Nema dovoljno novca za laboratorijske analize kriminalnih djela. Previše propusnica se izdaje za ljude koji provode kriminal, a to je ono što im omogućuje da ostaju nekažnjeni.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,