Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JOŠ JEDAN BOLAN UDARAC GLOBALISTIMA! Orban protjerao Sorosevo sveučilište iz Mađarske

JOŠ JEDAN BOLAN UDARAC GLOBALISTIMA! Orban protjerao Sorosevo sveučilište iz Mađarske

soros-orbanPritisak Mađarske na nevladine organizacije koje se financiraju iz inozemstva prelio se na pooštravanje pravila za strana sveučilišta, a to bi moglo utjecati i na Sorosev Central European University (CEU) u Budimpešti, uporište liberalnog globalističkog međunarodnog obrazovanja u toj zemlji

Zakon pogađa “u srce“ CEU-a, fakulteta koji je osnovao George Soros, američki financijaš i filantrop mađarskog podrijetla, priopćila je ta institucija. Njezin rektor Michael Ignatieff je na sastanku sa studentima i osobljem fakulteta.

“To nije pitanje u kojem je moguć kompromis“, rekao je Ignatieff studentima i zaposlenicima fakulteta. “Mi garantiramo za naše akademske slobode“, dodao je.

Orban protiv Sorosa

Premijer Viktor Orban kritizirao je udruge civilnog društva koje je financirao Soros, osnivač zaklade Otvoreno društvo koja podupire organizacije diljem svijeta i kosi se Orbanovom politikom protivljenja liberalnoj demokraciji.

Jedna od točka razdora je migracija. Orban je uoči izbora u 2018. pooštrio svoju protuimigracijsku politiku i smatra da nevladine organizacije dobivaju novce iz inozemstva kako bi se petljale u unutarnja pitanja Mađarske.
Strani fakulteti moraju imati kampus u zemlji iz koje dolaze

Po zakonu koji je u utorak podnesen parlamentu, strani fakulteti moraju imati kampus u Budimpešti i u državi iz koje dolaze. CEU, koji djeluje samo u mađarskoj prijestolnici, jedino je međunarodno sveučilište bez ogranka na drugim mjestima.

“Ovi amandmani bi od CEU-a zahtijevali da otvori dodatni kampus u saveznoj državi New York. Tjeranje CEU-a da to učini ne bi imalo nikakvih prednosti i stvorilo bi financijske i troškove ljudskih resursa“, priopćilo je sveučilište.

Fakulteti moraju početi provoditi zakon do 15. veljače 2018. ili prestati prihvaćati nove studente do rujna 2018. godine.

CEU je osnovan 1991., nakon pada komunizma u Mađarskoj, kojeg je možda i sam Soros instrumentalizirao, i danas ima oko 1400 studenata. Da podsjetimo da je nedavno talijanski list objavio da je Soros na plan naseljavanja Europe muslimanskim imigrantima platio 500 milijuna dolara.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,