Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JO┼á JEDAN BOLAN UDARAC GLOBALISTIMA! Orban protjerao Sorosevo sveu─Źili┼íte iz Ma─Ĺarske

JO┼á JEDAN BOLAN UDARAC GLOBALISTIMA! Orban protjerao Sorosevo sveu─Źili┼íte iz Ma─Ĺarske

soros-orbanPritisak Ma─Ĺarske na nevladine organizacije koje se financiraju iz inozemstva prelio se na poo┼ítravanje pravila za strana sveu─Źili┼íta, a to bi moglo utjecati i na Sorosev Central European University (CEU) u Budimpe┼íti, upori┼íte liberalnog globalisti─Źkog me─Ĺunarodnog obrazovanja u toj zemlji

Zakon poga─Ĺa “u srceÔÇť CEU-a, fakulteta koji je osnovao George Soros, ameri─Źki financija┼í i filantrop ma─Ĺarskog podrijetla, priop─çila je ta institucija. Njezin rektor Michael Ignatieff je na sastanku sa studentima i osobljem fakulteta.

“To nije pitanje u kojem je mogu─ç kompromisÔÇť, rekao je Ignatieff studentima i zaposlenicima fakulteta. “Mi garantiramo za na┼íe akademske slobodeÔÇť, dodao je.

Orban protiv Sorosa

Premijer Viktor Orban kritizirao je udruge civilnog dru┼ítva koje je financirao Soros, osniva─Ź zaklade Otvoreno dru┼ítvo koja podupire organizacije diljem svijeta i kosi se Orbanovom politikom protivljenja liberalnoj demokraciji.


Jedna od to─Źka razdora je migracija. Orban je uo─Źi izbora u 2018. poo┼ítrio svoju protuimigracijsku politiku i smatra da nevladine organizacije dobivaju novce iz inozemstva kako bi se petljale u unutarnja pitanja Ma─Ĺarske.
Strani fakulteti moraju imati kampus u zemlji iz koje dolaze

Po zakonu koji je u utorak podnesen parlamentu, strani fakulteti moraju imati kampus u Budimpe┼íti i u dr┼żavi iz koje dolaze. CEU, koji djeluje samo u ma─Ĺarskoj prijestolnici, jedino je me─Ĺunarodno sveu─Źili┼íte bez ogranka na drugim mjestima.

“Ovi amandmani bi od CEU-a zahtijevali da otvori dodatni kampus u saveznoj dr┼żavi New York. Tjeranje CEU-a da to u─Źini ne bi imalo nikakvih prednosti i stvorilo bi financijske i tro┼íkove ljudskih resursaÔÇť, priop─çilo je sveu─Źili┼íte.

Fakulteti moraju po─Źeti provoditi zakon do 15. velja─Źe 2018. ili prestati prihva─çati nove studente do rujna 2018. godine.

CEU je osnovan 1991., nakon pada komunizma u Ma─Ĺarskoj, kojeg je mo┼żda i sam Soros instrumentalizirao, i danas ima oko 1400 studenata. Da podsjetimo da je nedavno talijanski list objavio da je Soros na plan naseljavanja Europe muslimanskim imigrantima platio 500 milijuna dolara.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,