Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hrvatske institucije traže da se George Soros i njegovi agenti izbace iz Hrvatske

Hrvatske institucije traže da se George Soros i njegovi agenti izbace iz Hrvatske

soros-hrvatskaHrvatsko nacionalno etičko je upravo održalo je javnu sjednicu na kojoj je osudilo rušitelja Hrvatske: Georga Sorosa i njegove agenate tzv. civilnog društva u Hrvatskoj

HNES će svoju etičku osudu dostaviti i predsjednici Republike, predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade RH.

Osudu HNES-a prenosimo u cijelosti:

George Soros je špekulant, veliki burzovni mešetar, pokrovitelj proliberalnih udruga u postkomunističkim zemljama Istočne Europe; utemeljitelj tzv. Otvorenog društva prema filozofu Carl Popperu, djeluje u više od 50 zemalja. Utemeljio je svoje Otvoreno društvo tobože sa svrhom „sakupljanja i raspodjelu humanitarne pomoći“.

Ustvari, radilo se o tome da su počeli unositi nelegalno veće količine novca i financirali udruge, medije i pojedince protiv suverenih država; pomaže tzv. obiteljske udruge, gay pokret i vodi kampanju za građanski preodgoj; protiv je suvereniteta pojedinih zemalja; prezire pobornike nacionalnog i vjerničkog identiteta.

Takvo rušiteljsko djelovanje dugo je održavano u mnogim zemljama, ali je u novije vrijeme došlo do promjena.

Rusko državno tužilaštvo utvrdilo je 2015. da Sorosev Fond otvorenog društva nije poželjan u Rusiji, jer predstavlja „ prijetnju nacionalnoj sigurnosti i ustavnom poretku Rusije“.

Osudili su kao nepoželjne i sve međunarodne nevladine organizacije. Spominju da je to „meka agresija“ i da više neće trpjeti financiranje civilnih udruga od stranih zemalja.

Poznat je primjer Slovačke, u kojoj je Soros preko svojih agenata uspio srušiti vladu predsjednika Mećara. Protiv Sorosa je Mađarska: Orban je izbacio i sve Soroševe nevladine organizacije iz države,smatraju da te nevladine udruge „služe globalnim kapitalistima i traže političku korektnost na račun nacionalnih interesa“..

Novi američki predsjednik Donald Trump optužio je milijardera Sorosa da je dio „globalne strukture moći koja je odgovorna za ekonomske odluke koje pljačkaju radničku klasu, otimaju bogatstva od vlastite zemlje i stavljaju novac u džepove nekakvih velikih korporacija i političkih subjekata.“.

On je posijao kaos u Armeniji i Maleziji, borio se za legalizacije pobačaja u Poljskoj i Irskoj. Makedonija traži da se onemogući seubverzivno djelovanje Georga Sorosa. Slično najavljuje Srbija. Ovih je dana Soros izavio kako će Kina preuzeti vodstvo nad njegovim Novim svjetskim poretkom.

Donald Trump je nedavno donio uredbu o zabrani lobiranja za strane države koji dobijaju službenu etiketu „strani agent.“

U Hrvatskoj je Soros nazočan od 1993.godine kada je ovdje osnovao svoje Otvoreno društvo sa izjavom da je važno „proučavati načine da se postojeći sistem probije kako bi bilo moguće djelovati iznutra.“

S godinama je utemeljeno više udruga tzv.civilnog društva odnosno nevladinih udruga.

Od 1400 udruga prijavljenih u Hrvatskoj, najjače su nastupali protiv suvereniteta Hrvatske: Hrvatsko otvoreno društvo, Hrvatski helsinški odbor, Hrvatski pravni centar, Centar za mirovne studije, GONG, B,A.B.E., Rekom, Platforma 112, Documenta.

Među donatorima su pored Soroseva Otvorenog društva, prema njihovim podacima: Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ured za ljudska prava Vlade RH, Ured za udruge Vlade RH.

Podsjećamo da je među financijerima Teršeličke i Pusića, veliki iznos financijske pomoći dala Vesni Pusić iz proračuna RH za njihovu djelatnost. Na strami Sorosa bili su. Stipe Mesić, koji mu je udijelio odlikovanje Reda Kneza Branimira i Ivo Josipović, koji je sa Sorosem hodočastio u New York, piše Dnevno.

U zaključku možemo reći da je potrebno sljedeće:

1. Zabraniti rad Georga Soroša i njegovih organizacija iu Hrvatskoj i proglasiti Georga Sorosa nepoželjnom osobom u Hrvatskoj (personae non grata)

2. Trebamo preispitati financiranje udruga civilnog društva u Hrvatskoj,i staviti pod strogu kontrolu sve financijske oblike pomoći koje dolaze iz inozemstva

3. Predlažemo Vladi RH i Hrvatskom Saboru da se donese zakon o nadzoru financiranja nevladinih udruga, uz zabranu financiranja iz inozemstva ako služe subverzivnim svrhama protiv suvereniteta i interesaHrvatske.

4.Na sjednici je posebno nadlašeno da treba:osuditi postupke mržnje na Hrvatsku posebno u medijima, onemogućiti provedbu Memoranduna II SANU kojim se nastoji destabilizirati Hrvatsku,, zaštititi dostojanstvo vrhovnih vlasti, Crkve i vrijednosti u Hrvatskoj, osuditi korupciju u Hrvatskoj, na primjeru HAVCa, zaštititi naše građane pred sudom u Haagu .

Etičko Vijeće Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta:

Nikola Debelić.Josip Pečarić, Josip Jurčević, Nevenka Nekić, Zorica Gregurić, Zdravko Tomac i Zvonimir Šeparović
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,