Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija proglasila Fond George Soro┼ía nepo┼żeljnim i prijetnjom za sigurnost i ustavni poredak!

Rusija proglasila Fond George Soro┼ía nepo┼żeljnim i prijetnjom za sigurnost i ustavni poredak!

g-soros-rusijaRusko Tu┼żiteljstvo proglasilo je nepo┼żeljnim Zakladu za otvoreno dru┼ítvo i Institut otvoreno dru┼ítvo za pomo─ç, koje pripadaju mre┼żi nevladinih organizacija ─Źiji je osniva─Ź ameri─Źki biznismen George Soros

Kako se navodi, njihova djelatnost predstavlja prijetnju za sigurnost i ustavni poredak Rusije.

Odluka je donesena na inicijativu Savjeta federacije Rusije da se ove organizacije unesu u takozvanu patriotsku “stop-listu”, koju je Gornji dom ruskog parlamenta usvojio u srpnju.

U “stop-listi” nalaze se jo┼í 12 organizacija, me─Ĺu kojima je sedam iz SAD, dvije iz Poljske i tri iz Ukrajine, me─Ĺu kojima su Fond Sorosa, Fond MacArthur, Freedom House, Svjetski kongres Ukrajinaca, Nacionalni fond za demokraciju, Me─Ĺunarodni republikanski institut, Nacionalni demokratski institut za me─Ĺunarodna pitanja, Fond Charlesa Stewarta Mota i Fond za obrazovanje.

Rusija je jo┼í u svibnju ove godine usvojila zakon kojim se omogu─çuje progla┼íavanje svih stranih nevladinih organizacija nepo┼żeljnima, ukoliko se utvrdi da njihova djelatnost na bilo koji na─Źin naru┼íava ustavni poredak ili sigurnost zemlje.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,