Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija proglasila Fond George Soroša nepoželjnim i prijetnjom za sigurnost i ustavni poredak!

Rusija proglasila Fond George Soroša nepoželjnim i prijetnjom za sigurnost i ustavni poredak!

g-soros-rusijaRusko Tužiteljstvo proglasilo je nepoželjnim Zakladu za otvoreno društvo i Institut otvoreno društvo za pomoć, koje pripadaju mreži nevladinih organizacija čiji je osnivač američki biznismen George Soros

Kako se navodi, njihova djelatnost predstavlja prijetnju za sigurnost i ustavni poredak Rusije.

Odluka je donesena na inicijativu Savjeta federacije Rusije da se ove organizacije unesu u takozvanu patriotsku “stop-listu”, koju je Gornji dom ruskog parlamenta usvojio u srpnju.

U “stop-listi” nalaze se još 12 organizacija, među kojima je sedam iz SAD, dvije iz Poljske i tri iz Ukrajine, među kojima su Fond Sorosa, Fond MacArthur, Freedom House, Svjetski kongres Ukrajinaca, Nacionalni fond za demokraciju, Međunarodni republikanski institut, Nacionalni demokratski institut za međunarodna pitanja, Fond Charlesa Stewarta Mota i Fond za obrazovanje.

Rusija je još u svibnju ove godine usvojila zakon kojim se omogućuje proglašavanje svih stranih nevladinih organizacija nepoželjnima, ukoliko se utvrdi da njihova djelatnost na bilo koji način narušava ustavni poredak ili sigurnost zemlje.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,