Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Il Giornale: Iza najezde migranata na Europu stoji Sorosevih 500.000.000 dolara

Il Giornale: Iza najezde migranata na Europu stoji Sorosevih 500.000.000 dolara

soros-migrantiONI KOJI DOVODE MIGRANTI NE KRIJU DA SU PROTIV SVIH GRANICA U EUROPI I DA VODE “DISONANTNU POLITIKU”

Talijanski dnevni list “Il Giornale” optužio je američkog milijardera Georgea Sorosa da sponzorira najezdu migranata na Europu

Isti list je napisao: “Magnat investira 500 milijuna u NVO da bi stvorio flotu brodova za spašavanje migranata”.

Il Giornale, u suštini, podrobno objašnjava na koji način različita udruženja pomažu Europi da spašavaju migrante. Uz naglašavanje da je Europska komisija prije neki dan objavila da treba protjerati milijune nelegalnih migranata, a da je – samo na Siciliju – 5. ožujka stiglo 1.500 izbjeglica.

A stigle su u režiji organizacija među čijim sponzorima su “Open Society” i druge koje su povezane s Sorosem.

Il Giornale u ovom kontekstu opominje:

“Bruxellesu bi trebalo objasniti da se trgovina ljudima – s obzirom na situaciju – ne može zaustaviti samo borbom s kriminalnim udrugama, nego i s egoističkim dobrotvorstvom Sorosa. Pogotovo što je ono politički motivirano”.

List naglašava da je 80-godišnji mecena minulog rujna obećao da će sa 500 milijuna dolara pomoći dolazak migranata u Europu. Taj njegov novac kvari planove europskoj migracionoj politici i dovodi u pitanje suverenitet Italije i drugih zemalja.

Il Giornale tvrdi da je cijelu igru ​​prvi pročitao šef Frontex-a Fabrice Leggeri koji je zbog toga počeo kritizirati politiku pomaganja migrantima “što bliže obalama Sirije”. Pritom je ukazao da trgovina ljudima omogućava da štede na gorivu i koriste stare brodiće.

Il Giornale procjenjuje da Leggerijeve riječi predstavljaju kritiku spasilačkih operacija na moru koje financira Soros.

Još navodi da iza spasilačkih operacija većih i velikih brodova gotovo uvijek stoji Sorosev novac. I opominje:

“Taj novac jamči stizanje u naše luke novih tisuća nelegalnih migranata.”

Il Giornale smatra da u svemu mora najviše uznemiravati to što humanitarne organizacije s bodovima (Dignity 1, Phoenix, Topaz 1) otvoreno govore da su protiv bilo kakvih granica i priznaju da vode “disonantnu politiku.”

List navodi primjer njemačke organizacije Sea Watch, uključene u spašavanje migranata, koja na svom sajtu piše da vodi borbu za “pravo na slobodu kretanja” i da ne prihvaća “proizvoljnu razliku između izbjeglica i migranata”.

Il Giornale na to gleda kao na “nepoštivanje granica i nacionalnih suvereniteta”. Zato postavlja pitanje:

“Kako može da nema razlika između onih koji bježe od rata i diktatura i onih koji naprosto traže bolji život?!”

Sea Eye je također njemačka s vlastitim brodom, a ne krije da će i dalje raditi protiv svakog plana EU da se migranti šalju u prihvatne centre u Libiju i Tunis.

Il Giornale prenosi iskaz jednog sudionika spasilačke operacije koji je ispričao o operaciji izvlačenja iz mora 650 migranata samo tijekom jedne noći. To se dogodilo na 22,2 kilometra od teritorijalnih voda Libije.

Da je bilo bliže: migranti bi morali biti vraćeni na libijsku obalu, umjesto da su prevezeni do “gostoljubive talijanske obale”.
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,