Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RATNA DOPISNICA REKLA ONO ┼áTO MEDIJI SKRIVAJU: IRA─îKI MOSUL JE SIGURNIJI ZA ┼ŻENE NEGO ┼áVEDSKA

RATNA DOPISNICA REKLA ONO ┼áTO MEDIJI SKRIVAJU: IRA─îKI MOSUL JE SIGURNIJI ZA ┼ŻENE NEGO ┼áVEDSKA

svedska-migrantiIra─Źki grad je ‘sigurniji za usamljene ┼żene od Stockholma’

Nagra─Ĺivana ratna izvjestiteljica Magda Gad tvrdi da je ratom razoreni Irak postao sigurnije mjesto za ┼żene nego Stockholm, ┼ávedska.

Prema ratnoj izvjestiteljici, daleko je manje vjerojatnije da ─çe ┼żene biti fizi─Źki napadane u Mosulu nego u ┼ívedskom glavnom gradu.

“Ne postoji zakon o Islamskm velu ovdje u Iraku, i sigurnije je da usamljene ┼żene budu vani na otvorenom od Stockholma”, izjavila je izvjestiteljica Magda Gad na Twitteru iz Iraka, pi┼íe IW.

Upitana od strane drugog korisnika da razjasni da li se ┼żene “osje─çaju sigurnije vani u Iraku nego u Stockholmu”, novinarka Expressena koja je medijski pokrivala bitke protiv Islamske dr┼żave u Iraku od lipnja pro┼íle godine, je rekla: “DA”.

Magda Gad rekao je napisala da je Stockholm vikendom nave─Źer “mnogo gori od bilo koje no─çi u Iraku”, kao odgovor na pitanje, i zgodna ┼żena ne mo┼że lako pro─çi “u ┼ívedskom glavnom gradu” da ju ne okru┼żuju tamnoputi mu┼íkarci.

U drugom tweetu, nagra─Ĺivana novinarka je opisala Irak kao “tih, osim rata”.

“U gradovima nerazorenim od borbe, je vrlo mirno i nitko te ne smeta kad hoda┼í ulicama”, napisala je.


Za svoje izvje┼ítavanje iz ratom zahva─çenog Iraka, Gad je bila nominirana za INMA Global Award za medije u kategoriji Social Media, gdje se natje─Źe s finalistima, poput ameri─Źkog tv kanala NBC.

Ona je tako─Ĺer suosniva─Ź “Blank Spot Project”, stranice za vijesti usmjerene na duga─Źka izvje┼í─ça iz mjesta s vrlo malo ili bez novinarskog djelovanja.

┼ávedski establi┼íment se ne ┼żeli suprotstaviti situaciji sa kojom se zemlja suo─Źava i kriminalom nakon ┼íto je ameri─Źki predsjednik Donald J. Trump istaknuo kako “imaju probleme kao da nikad nisu mislili da je to mogu─çe”, kao rezultat njihove politike otvorenih granica za migrante.

Pro┼íli mjesec, samo nekoliko sati nakon ┼íto je ┼áve─Ĺanki premijer napao predsjednika za povezivanje masovne migracije sa porastom nasilja, izbili su neredi u predgra─Ĺu Stockholma gdje je ve─çina stanovnika ro─Ĺena u inozemstvu.

Neredi, u kojima su migranti palili automobile i plja─Źkali trgovine, rezultiralo je da se predgra─Ĺe Stockholma sada gleda “kao ratna zona”, prema novinaru koji je bio na mjestu doga─Ĺaja.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,