Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RATNA DOPISNICA REKLA ONO ŠTO MEDIJI SKRIVAJU: IRAČKI MOSUL JE SIGURNIJI ZA ŽENE NEGO ŠVEDSKA

RATNA DOPISNICA REKLA ONO ŠTO MEDIJI SKRIVAJU: IRAČKI MOSUL JE SIGURNIJI ZA ŽENE NEGO ŠVEDSKA

svedska-migrantiIrački grad je ‘sigurniji za usamljene žene od Stockholma’

Nagrađivana ratna izvjestiteljica Magda Gad tvrdi da je ratom razoreni Irak postao sigurnije mjesto za žene nego Stockholm, Švedska.

Prema ratnoj izvjestiteljici, daleko je manje vjerojatnije da će žene biti fizički napadane u Mosulu nego u švedskom glavnom gradu.

“Ne postoji zakon o Islamskm velu ovdje u Iraku, i sigurnije je da usamljene žene budu vani na otvorenom od Stockholma”, izjavila je izvjestiteljica Magda Gad na Twitteru iz Iraka, piše IW.

Upitana od strane drugog korisnika da razjasni da li se žene “osjećaju sigurnije vani u Iraku nego u Stockholmu”, novinarka Expressena koja je medijski pokrivala bitke protiv Islamske države u Iraku od lipnja prošle godine, je rekla: “DA”.

Magda Gad rekao je napisala da je Stockholm vikendom navečer “mnogo gori od bilo koje noći u Iraku”, kao odgovor na pitanje, i zgodna žena ne može lako proći “u švedskom glavnom gradu” da ju ne okružuju tamnoputi muškarci.

U drugom tweetu, nagrađivana novinarka je opisala Irak kao “tih, osim rata”.

“U gradovima nerazorenim od borbe, je vrlo mirno i nitko te ne smeta kad hodaš ulicama”, napisala je.

Za svoje izvještavanje iz ratom zahvaćenog Iraka, Gad je bila nominirana za INMA Global Award za medije u kategoriji Social Media, gdje se natječe s finalistima, poput američkog tv kanala NBC.

Ona je također suosnivač “Blank Spot Project”, stranice za vijesti usmjerene na dugačka izvješća iz mjesta s vrlo malo ili bez novinarskog djelovanja.

Švedski establišment se ne želi suprotstaviti situaciji sa kojom se zemlja suočava i kriminalom nakon što je američki predsjednik Donald J. Trump istaknuo kako “imaju probleme kao da nikad nisu mislili da je to moguće”, kao rezultat njihove politike otvorenih granica za migrante.

Prošli mjesec, samo nekoliko sati nakon što je Šveđanki premijer napao predsjednika za povezivanje masovne migracije sa porastom nasilja, izbili su neredi u predgrađu Stockholma gdje je većina stanovnika rođena u inozemstvu.

Neredi, u kojima su migranti palili automobile i pljačkali trgovine, rezultiralo je da se predgrađe Stockholma sada gleda “kao ratna zona”, prema novinaru koji je bio na mjestu događaja.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,