Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO NISU GRADILI NI ZA VRIJEME HITLERA: Pariz gradi 20 milijuna eura vrijedan neprobojni zid oko Eiffelovog tornja

OVO NISU GRADILI NI ZA VRIJEME HITLERA: Pariz gradi 20 milijuna eura vrijedan neprobojni zid oko Eiffelovog tornja

pariz-toranjVlasti u Parizu jednoglasno su prije par dana prihvatile prijedlog da se izgradi neprobojni zid oko Eiffelovog tornja, kao odgovor na terorističke prijetnje Parizu, objavio je francuski “Mond”

Eiffelov toranj uskoro će dobiti novi izgled, ali to neće biti sjajni raznobojni plašt ili jako svjetlo na vrhu.

Dužnosnici u Francuskoj su reagirali na nekoliko terorističkih akata koji su se dogodili u cijeloj zemlji u posljednjih nekoliko godina, te su objavili je će najpoznatije mjesto u zemlji dobiti zid od neprobojnog stakla kao mjere sigurnosti.

Zid oko baze tornja navodno će koštati 20 milijuna eura (21 milijun dolara), biti će 2,5 metara (8 stopa) visok, te će biti završen negdje ove jeseni.

Ona će zamijeniti trenutnu privremenu ogradu koja je podignuta kao sigurnosna mjera opreza na nogometnom prvenstvu Euro 2016.

Zid će biti postavljen na dvije strane, dok će druge dvije strane, koje služe kao ulaz i izlaz, biti okružene metalnim rešetkama.

Zamjenik gradonačelnika Pariza, zadužen za turizam, Jean-Francois Martins kazao je da će izgradnja novog zida, koji će biti završen sljedeće godine, koštati 20 milijuna eura, kao i da će biti mnogo bolji i atraktivniji nego barijere koje se trenutno koriste.

Posjetitelji tornja, kojih ima oko sedam milijuna ljudi godišnje, morat će proći kroz sigurnosne provjere, čak i ako ne namjeravaju ići sve do vrha tornja.

Točan postupak za provjeru još nije detaljno objavljen, ali vjerojatno opcije su pokazivanje osobnih isprava i prolazi kroz detektor metala, što je uobičajena praksa u drugim znamenitosti diljem svijeta.

Ta mjera dio je plana kojim je predviđeno jačanje sigurnosti oko Eiffelovog tornja.

U nedalekom Louvreu je Mona Lisa je već dugo pod zaštitnim slojem neprobojnog stakla – ne zbog terorizma, nego zbog zabrinutosti oko krađe ili vandalizma. Muzej je bio zatvoren u zadnje vrijeme kada je čovjek u obližnjem trgovačkom centru Carrousel du Louvre pokušao napasti skupinu vojnika sa mačetom.
nbsp;
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,