Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Po prvi put u povijesti, UFC borcima je dopu┼íteno pu┼íiti marihuanu prije borbe

Po prvi put u povijesti, UFC borcima je dopušteno pušiti marihuanu prije borbe

ufc-travaKada je Atletska Komisija dr┼żave Nevade kaznila UFC borca Nick Diaza sa 165,000 dolara nov─Źane kazne i nevjerojatnih pet godina suspenzije zbog pozitivnog testa na kanabis u testu droge 2015. godine, ljudi su postavljali pitanja da li je to pravedno, s obzirom da su UFC borci obi─Źno puni kojekakvih smrtonosnih spojeva

Me─Ĺutim manje od dvije pune godine kasnije, ameri─Źka anti-doping agencija, ─Źini se da je promijenila svoj stav – drasti─Źno – pogotovo s obzirom da drakonska savezna zabrana marihuana tek treba biti ukinuta.

Prvak srednje kategorije UFC-a Michael Bisping skrenuo je pozornost na o─Źiti pomak u politici oko kanabisa, dok je raspravljao o uporabi kanabisa me─Ĺu sporta┼íima – posebno navode─çi Nate i Nick Diaza.

Budu─çi da je Diaz izba─Źen sa UFC natjecanja – gdje se u velteru borio u zadnjem me─Źu sa Anderson Silvom – on se sada okrenuo triatlonu da bi zadovoljio svoje ┼íportske ciljeve.

A on nije prestao uzimati kanabisa. Nedavni video ovog borca prikazuje kako le┼żerno dijeli joint s drugom sporta┼íima prije po─Źetka triatlona pokazuju─çi da njegov stav prema biljci je prevladavaju─çi nacionalni osje─çaj.

ÔÇ×Vama je dozvoljeno pu┼íiti marihuanu, ako se odlu─Źite. Vama je dozvoljeno pu┼íiti marihuanu ne-natjecateljskim me─Źevima”, objasnio je Bisping.

ÔÇ×Na─Źin na koji to funkcniora sa Atletskom komisijom (USADA) je da li ste u natjecanju ili van natjecanja. Na natjecanju mo┼żete konzumirati dvanaest sati prije borbe i 12 sati nakon toga, ili dok ne date urin ili uzorak krvi lije─Źniku lije─Źnika, prije borbe.ÔÇŁ

Ako je tako, Diaz i druge konzumenti kanabisa – UFC borci ─çe biti u mogu─çnosti pridru┼żiti se natjecanju, a da ne budu prisiljeni ostaviti konzumiranje marihuane.

To je dobra vijest, s obzirom da vladina agencija diktira strogu politiku protiv droge kako bi se osiguralo pošteno natjecanje. Tek treba objasniti kako bi kanabis eventualno mogao poboljšati performanse.

Doista, UFC prvakinja Ronda Rousey je dala javnu podr┼íku podr┼íku Diazu u vrijeme njegove suspenzije, dijelom zbog toga ┼íto marihuana nije droga, te i zbog lijeka i zbog toga ┼íto pu┼íenje marihuane ne ─Źini nikakvu zamjetnu razliku u natjecanju.

ÔÇ×To nije doping za bolje performanse. Marihuana nema nikakve veze sa sportskim natjecanjem; testiranje na marihuanu postoji samo zbog politi─Źkih razloga”, rekla je Rousey.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,