Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Austrija zabranila burku, javno dijeljenje kurana, uvodi volontiranje azilanata i ruši sustav migrantskih kvota

Austrija zabranila burku, javno dijeljenje kurana, uvodi volontiranje azilanata i ruši sustav migrantskih kvota

migranti-njemackaTražiteljima azila uvodi se obaveza da bez naknade rade u dobrotvorne svrhe te obveza pohađanja tečaja njemačkog jezika i kulture

Austrijski parlament jučer je donio odluku o zabrani nošenja burke na javnom mjestu, čime je samo potvrđen prijedlog novog programa odnosa prema migrantima i tražiteljima azila u toj zemlji koji je osmislila vladajuća koalicija.

Osim zabrane nošenja burke na javnim mjestima, stroži režim za koji se Beč odlučio uključuje i zabranu dijeljenja Kurana kao i obvezu tražitelja azila da bez naknade rade u dobrotvorne svrhe. Predviđeno je i obvezno pohađanje tečaja na kojima će usvajati temelje njemačkog jezika i zapadne kulture.

To je jedini način da ti ljudi steknu povjerenje lokalne zajednice – kazao je austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz.

Austrija će, objavljeno je, tražiti i izuzeće od obveze primanja dodatnog broja migranata na temelju realokacijskog sustava EU i navodi da je već do sada pošteno preuzela svoj udjel tijekom europske migrantske krize.

Ta je najava novi udarac realokacijskom sustavu koji će rasporediti samo dio migranata pristiglih u EU i koji se jedva implementira zbog otpora ponajviše istočnoeuropskih zemalja, među kojima i Mađarske i Poljske, i dolazi istodobno s jačanjem sigurnosti i strožim pravilima vezanim uz imigrante koje pokreće vladajuća koalicija, dok je u zemlji, u kojoj je val muslimanskih ilegalnih migranata 2015. godine potaknuo jačanje potpore ekstremno desnoj Slobodarskoj stranci, u anketama popularnosti među građanima ona i dalje u vodstvu.

Mislimo da je izuzeće za Austriju potrebno jer je ona već ispunila svoje obveze. Razgovarat ćemo o tome s Europskom komisijom.

Poslat ćemo pismo o tome i odmah krenuti s raspravama – kazao je novinarima, kako javlja Hina, austrijski kancelar Christian Kern nakon tjedne sjednice vlade.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,