Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DOSTA JE BILO! U Skoplju osnovan pokret protiv djelovanja George Sorosa

DOSTA JE BILO! U Skoplju osnovan pokret protiv djelovanja George Sorosa

soros-makedonija-pokretU Skoplju je prije par dana formiran građanski pokret “Stop operaciji Soros”, koji bi, kako je najavljeno, trebao doprinijeti procesu “desorošizacije” zemlje, na što je još prije Nove godine pozvao bivši premijer i mandatar Nikola Gruevski

Osnivači tog pokreta tvrde da je u posljednjih nekoliko godina, a naročito u posljednje dvije godine, makedonski narod, pod utjecajem te zaklade, svjedok rušenja državnih institucija i oduzimanja suvereniteta od građana.

Navodeći navodne posljedice ovakvog djelovanja te nevladine organizacije, “Stop operacija Soros” navodi “napade na policiju, ured predsjednika Makedonije i oružani incident u Kumanovu”.

“Pozivamo sve slobodoumne i pravdoljubive građane, bez obzira na nacionalnost, vjeru, spol ili politička uvjerenja, ali s jasno definiranim demokratskim vrijednostima, da nam se pridruže u borbi protiv jednoumlja u civilnom društvu koje je organizirao i koje vodi George Soros”, naveli su osnivači.

Makedonski ministar vanjskih poslova Nikola Poposki optužio je nedavno Sorosa da se godinama preko nevladinih organizacija koje financira – miješa u unutarnje stvari Makedonije.

Oni dodaju da će građanski pokret “Stop operaciji Soros” rad započeti otvaranjem pitanja na koji način Soroseva zaklada funkcionira u Makedoniji.
 
(tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,