Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAKEDONIJA SLJEDEĆA IZBACUJE SOROSA? Ministar vanjskih poslova: Soros preko medija utječe na javnost i stvara kaos u zemlji

MAKEDONIJA SLJEDEĆA IZBACUJE SOROSA? Ministar vanjskih poslova: Soros preko medija utječe na javnost i stvara kaos u zemlji

soros-makedonijaMakedonski ministar vanjskih poslova Nikola Poposki optužio je milijardera Georgea Sorosa da se godinama preko nevladinih organizacija koje financira miješa u unutarnje stvari Makedonije

Poposki je u intervjuu za talijanski list “Verita” rekao da su nevladine organizacije dobrodošle ako su njihove aktivnosti usmjerene na potporu domaće zajednice.

“Ali ako umjesto toga rade nešto drugo, onda nisu dobrodošle. “Fond za Otvoreno društvo” George Sorosa financira subjekte koji rade u politici na netransparentan način, a to je za nas neprihvatljivo”, rekao je Poposki.

To bi, smatra on, bilo neprihvatljivo i za Italiju. “Ti subjekti stvaraju medijske pritiske i utječu na javnost. To potiče političke sukobe, koji uvijek prave pritiske u samo jednom smjeru. Uvijek u korist socijalističke koalicije. To je destabilizacija”, ocijenio je Poposki.

Na pitanje odakle potiče taj pritisak, šef makedonske diplomacije kaže da je to uglavnom kroz fondove.

On tvrdi da je Sorosev lobi financirao makedonske nevladine organizacije s do pet milijuna eura godišnje.

“Isti iznos je Vlada uspjela osigurati kampanjama za podršku projekata zdravstvene njege i stručnog usavršavanja”, rekao je Poposki.

On je dodao da je, otkako je Fondacija za Otvoreno društvo prisutna u Makedoniji, odvojeno oko 60 milijuna dolara za makedonske nevladine organizacije. “Nije riječ samo o novcu, već o nenormalnoj koncentraciji u Skoplju.

Oko 90 posto novca za nevladine organizacije dolazi iz jednog izvora. Kada se doda činjenica da je veliki dio korisnika aktivan u politici pod pokroviteljstvom humanitarnih organizacija, jasno je da to jednostavno ne može prihvatiti suverena zemlja”, poručio je Poposki.
 

(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,