Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » FRANCUSKA IZGLASALA ZAKON PREMA KOJEM SVE KLAONICE MORAJU BITI OPREMLJENE KAMERAMA

FRANCUSKA IZGLASALA ZAKON PREMA KOJEM SVE KLAONICE MORAJU BITI OPREMLJENE KAMERAMA

francuska-klaoniceZakon je donijet kako bi se poboljšali uvjeti za životinje u kladionicama, i to nakon što je prošle godine objavljeno nekoliko videa, potajno snimljenih u kladionicama diljem Francuske, koji su šokirali cijelu zemlju

U smjeru pobjede za prava životinja, francuska Nacionalna skupština je nedavno donijela zakon koji će tražiti od svih francuskih klaonica da budu opremljene nadzornim kamerama.

Izglasavanje zakona je došlo kao nevjrojatan odgovor javni prosvjed i nakon niza uznemirujućih tajnih istraga koje su objavili francuski mediji od strane lokalne organizacije za prava životinja – “L214″.

Zakon, koji će stupiti na snagu 2018. godine, predstavlja revolucionarni obračun sa praksom rada u klaonicama, poznatom po okrutnostima prema životinjama, kršenju higijenskih uvjeta, i raznim drugim zlostavljanjima. Zakon je usvojen sa 28 glasa ZA i 4. PROTIV.

U rujnu prošle godine, Nacionalna skupština Francuske objavila je izvješće koje preporučuje 65 mjera za poboljšanje “transparentnosti i neadekvatne kontrole” u francuskom klaonicama. Implementacija nadzornih kamera i osiguranje više kvalificiranih veterinara u objektima, su bili među prvim prijedlozima.

Nekoliko videa koji su iscurili u javnost su se pokazala “nasilne i sadističke” radnje od strane radnika u klaonicama.

Iako će bi prijedlog zakona mogao stupiti na snagu tek u 2018. godini, ako Senat glasuje pozitivno u ožujku, prvi probni rad će se provesti u srpnju 2017. u kojem će se instalirati kamere u 263 francuskih klaonica.

Novi francuski zakon će također uključivati “neovisno povjerenstvo i nacionalni klaonički Etički odbor” koji će utvrđivati kazne za okrutnost nad životinjama, a iznosit će od 6 do 12 mjeseci zatvora i novčane kazne od 7500 do 20.000 eura ($ 8000 do $ 21.000).

“Doći će vrijeme kada će ljudi poput mene gledati na ubijanje životinja kao što sada gledaju na ubojstva ljudi.” – Leonardo DiCaprio
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , ,