Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » BILLA GATESA JE STRAH! ‘Svijet je trenutno malo ranjiv. Čovječanstvu u 2017. prijeti smrtonosna epidemija jedne bolesti. Nadam se da nas neće pogoditi’

BILLA GATESA JE STRAH! ‘Svijet je trenutno malo ranjiv. Čovječanstvu u 2017. prijeti smrtonosna epidemija jedne bolesti. Nadam se da nas neće pogoditi’

bill-gates-cjepivoMilijarder Bill Gates izrazio je u razgovoru za BBC Radio 4 nadu kako svijet ove 2017. godine neće pogoditi smrtonosna epidemija gripe

Gates, naime, smatra da je svijet trenutno “malo ranjiv” te da bi epidemija predstavljala veliku opasnost.

Milijarder, poduzetnik i filantrop Bill Gates, gostujući u jutarnjem programu četvrtog programa BBC-evog radija, kazao je drži palčeve da nas u sljedećih desetak godina ne pogodi smrtonosna epidemija gripe zbog činjenice da je svijet postao ‘poprilično ranjiv’.

Gates, čija se fundacija zalaže za poboljšanje globalne zdravstvene zaštite, kazao je kako se na primjeru ebole i zika virusa pokazalo da naši sustavi za reagiranje na hitne slučajeve još uvijek nisu dovoljno snažni i razvijeni. Dodao je kako bi, ako izbije velika epidemija gripe, velik broj ljudi mogao umrijeti.

Dame Sally Davies, glavna medicinarka za Englesku koja je uređivala današnju radijsku emisiju, otkrila je kako je Odjel medicinske zaštite nedavno objavio scenarij izbijanja ‘gripe opasne po život’.

Potom je dodala je britanski NHS dobro pripremljen za velike epidemije, no da je, prema najboljem scenariju, od izbijanja novog soja gripe do pronalaska učinkovitog cjepiva potrebno vrijeme od najmanje šest mjeseci.

Poznati filantrop ima svoju zakladu koja se bavi poboljšanjem zdravstvene zaštite u svijetu, pa Gates s te pozicije kaže kako su krize s ebolom i Zika virusom pokazale kako sustavi za obranu od epidemija još nisu dovoljno razvijeni.

Što reći, nego, ako je Bill rekao da se ne trebamo bojati, onda možemo odahnuti. Ipak je on filantrop i najbogatiji čovjek na svijetu.
 
(jutarnji.hr,net.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,