Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » BU─ÉENJE ZAPO─îELO! Bolivija postaje prva ju┼żnoameri─Źka dr┼żava koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

BU─ÉENJE ZAPO─îELO! Bolivija postaje prva ju┼żnoameri─Źka dr┼żava koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

rothcch-bolivijaBolivija je postala najnovija zemlja koja je izbacila Rothschildove banke iz svoje zemlje, a predsjednik Evo Morales je najavio da Bolivija vi┼íe ne─çe reagirati na pritisak i financijske ucjene ameri─Źke vlade ili me─Ĺunarodnih bankarskih institucija koje kontroliraju Rothschildi

Me─Ĺunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka kojom dominira SAD su glavni igra─Źi u globalnom ekonomskom svjetskom krajoliku od njihovog stvaranja 1944. godine.

Ove me─Ĺunarodne bankarske organizacije, koje su u privatnom vlasni┼ítvu zloglasne bankarske obitelji Rothschild, prvo po─Źnu tla─Źiti narod uz pomo─ç deregulacije njihovog financijskog sektora, omogu─çavaju─çi privatnim bankama plja─Źku njihovih gospodarstava.

Nakon ┼íto su vlade tih dr┼żava budu prisiljene spa┼íavati svoj deregulirani financijski sektor, MMF i Svjetska banka omogu─çavaju paket zajma u tajnosti sredi┼ínjih bankara i financijskih poslova koji potkopavaju nacionalni suverenitet i prisiljavaju dr┼żave da usvoje politiku ┼ítednje koja ┼íteti radnicima, obiteljima i dr┼żavi.

Bolivija je postala prva ju┼żnoameri─Źka zemlja koja je krenula u borbu protiv takvog kriminalnog sustava. Oni su naporno radili da dobiju financijsku neovisnost i sada su u procesu ┼íutiranja Rothschildovih kontroliranih banaka iz svoje zemlje.

Prije nego je Evo Morales preuzeo du┼żnost predsjednika, Bolivija je patila od posljedica nametnute mjera ┼ítednje i privatizacije od strane MMF-a i Svjetske banke koji su iskori┼ítavali ljude i resurse. Bolivija je tada tako─Ĺer bila najsiroma┼ínija nacija Ju┼żne Amerike.

Iako je Bolivijski narod kroz jaki narodni otpor tijekom razdoblja od nekoliko godina bio u mogu─çnosti zaustaviti neke od najgorih privatizacija – posebice privatizaciju opskrbe vodom, mnogi od okova nametnutih od strane tih institucija koje kontroliraju Rothschildi, su ostali.

Morales, koji je postao 80. predsjednik Bolivije 80. u 2006., bio je prvi predsjednik koji je došao iz većinskog autohtonog stanovništva Aymara, i od tada je usmjeren na smanjenje siromaštva i borbe protiv utjecaja SAD-a i multinacionalnih korporacija u Boliviji.

Deset godina kasnije, Morales koji je demokratski socijalist, uspio je transformirati Boliviju u najbr┼że rastu─çu ju┼żnoameri─Źku ekonomiju uz odr┼żavanje uravnote┼żenog prora─Źuna i rezanje svog neko─ç pogubnog robovskog dr┼żavnog duga.

Bolivijska novootkrivena ekonomska neovisnost sada je ovlastila Moralesa za odbijanje iste ocjene institucija koje su nekoć vrebali njegovu zemlju. Prije samo nekoliko tjedana, Morales je najavio da Bolivija više ne reagira na zahtjeve i ucjene iz SAD-a, Svjetske banke ili MMF-a.

Tijekom posjeta Tariji na jugu Bolivije, Morales je rekao: “Prije, s ciljem dobivanja kredita od MMF-a, mi smo morali odustati od dijela na┼íe zemlje, ali smo ih se oslobodili ekonomski i politi─Źki, i mi vi┼íe ne ovisimo o drugim zemljama ili institucijama.”

Morales je pohvalio društvene pokrete i jedinstvo naroda kroz sposobnost zemlje da se odpre i odbaci privatizaciju i strane utjecaje.

Ipak, Bolivija je u─Źiniila mnogo vi┼íe pod vodstvom Moralesa od zabrane me─Ĺunarodnog bankarskog kartele i njihovog poslovanja unutar granica zemlje.

Bolivija je izbacila brojne multi-korporacija otkada je Morales preuzeo du┼żnost, uklju─Źuju─çi McDonalds i Coca Colu, a tako─Ĺer odbija sura─Ĺivati ÔÇőÔÇősa SAD-om u “katastrofalnom ratu protiv droge”.

Tako─Ĺer je Bolivija po─Źela izdvajati 14% svog nacionalnog prora─Źuna na obrazovanje, ┼íto ju ─Źini drugom zemljom po tome u Ju┼żnoj Americi. Za razliku od njih, samo 1,7% dr┼żavnog prora─Źuna odlazi na obrazovanje u SAD-u.

Morales je tako─Ĺer prisilio inozemne naftne i plinske kompanije da plate plati zapanjuju─çih 82% od svojih prihoda bolivijskoj vladi, koja te financije koristi za financiranje raznih popularnih socijalnih programa u korist siroma┼ínih. Siroma┼ítvo u Boliviji je znatno palo kao rezultat takvih poteza.

Transformacija Bolivije pod Moralesom dokazuje da bilo koja zemlja, bez obzira koliko siroma┼ína bila, mo┼że odbaciti okove nametnute od strane me─Ĺunarodnih bankara i vratiti vlast narodu.

 
Ô×ĘÔ×ĘÔ×Ę BU─ÉENJE JE PO─îELO! Ma─Ĺarska je postala prva europska dr┼żava koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,