Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » BUĐENJE ZAPOČELO! Bolivija postaje prva južnoamerička država koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

BUĐENJE ZAPOČELO! Bolivija postaje prva južnoamerička država koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

rothcch-bolivijaBolivija je postala najnovija zemlja koja je izbacila Rothschildove banke iz svoje zemlje, a predsjednik Evo Morales je najavio da Bolivija više neće reagirati na pritisak i financijske ucjene američke vlade ili međunarodnih bankarskih institucija koje kontroliraju Rothschildi

Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka kojom dominira SAD su glavni igrači u globalnom ekonomskom svjetskom krajoliku od njihovog stvaranja 1944. godine.

Ove međunarodne bankarske organizacije, koje su u privatnom vlasništvu zloglasne bankarske obitelji Rothschild, prvo počnu tlačiti narod uz pomoć deregulacije njihovog financijskog sektora, omogućavajući privatnim bankama pljačku njihovih gospodarstava.

Nakon što su vlade tih država budu prisiljene spašavati svoj deregulirani financijski sektor, MMF i Svjetska banka omogućavaju paket zajma u tajnosti središnjih bankara i financijskih poslova koji potkopavaju nacionalni suverenitet i prisiljavaju države da usvoje politiku štednje koja šteti radnicima, obiteljima i državi.

Bolivija je postala prva južnoamerička zemlja koja je krenula u borbu protiv takvog kriminalnog sustava. Oni su naporno radili da dobiju financijsku neovisnost i sada su u procesu šutiranja Rothschildovih kontroliranih banaka iz svoje zemlje.

Prije nego je Evo Morales preuzeo dužnost predsjednika, Bolivija je patila od posljedica nametnute mjera štednje i privatizacije od strane MMF-a i Svjetske banke koji su iskorištavali ljude i resurse. Bolivija je tada također bila najsiromašnija nacija Južne Amerike.

Iako je Bolivijski narod kroz jaki narodni otpor tijekom razdoblja od nekoliko godina bio u mogućnosti zaustaviti neke od najgorih privatizacija – posebice privatizaciju opskrbe vodom, mnogi od okova nametnutih od strane tih institucija koje kontroliraju Rothschildi, su ostali.

Morales, koji je postao 80. predsjednik Bolivije 80. u 2006., bio je prvi predsjednik koji je došao iz većinskog autohtonog stanovništva Aymara, i od tada je usmjeren na smanjenje siromaštva i borbe protiv utjecaja SAD-a i multinacionalnih korporacija u Boliviji.

Deset godina kasnije, Morales koji je demokratski socijalist, uspio je transformirati Boliviju u najbrže rastuću južnoameričku ekonomiju uz održavanje uravnoteženog proračuna i rezanje svog nekoć pogubnog robovskog državnog duga.


Bolivijska novootkrivena ekonomska neovisnost sada je ovlastila Moralesa za odbijanje iste ocjene institucija koje su nekoć vrebali njegovu zemlju. Prije samo nekoliko tjedana, Morales je najavio da Bolivija više ne reagira na zahtjeve i ucjene iz SAD-a, Svjetske banke ili MMF-a.

Tijekom posjeta Tariji na jugu Bolivije, Morales je rekao: “Prije, s ciljem dobivanja kredita od MMF-a, mi smo morali odustati od dijela naše zemlje, ali smo ih se oslobodili ekonomski i politički, i mi više ne ovisimo o drugim zemljama ili institucijama.”

Morales je pohvalio društvene pokrete i jedinstvo naroda kroz sposobnost zemlje da se odpre i odbaci privatizaciju i strane utjecaje.

Ipak, Bolivija je učiniila mnogo više pod vodstvom Moralesa od zabrane međunarodnog bankarskog kartele i njihovog poslovanja unutar granica zemlje.

Bolivija je izbacila brojne multi-korporacija otkada je Morales preuzeo dužnost, uključujući McDonalds i Coca Colu, a također odbija surađivati ​​sa SAD-om u “katastrofalnom ratu protiv droge”.

Također je Bolivija počela izdvajati 14% svog nacionalnog proračuna na obrazovanje, što ju čini drugom zemljom po tome u Južnoj Americi. Za razliku od njih, samo 1,7% državnog proračuna odlazi na obrazovanje u SAD-u.

Morales je također prisilio inozemne naftne i plinske kompanije da plate plati zapanjujućih 82% od svojih prihoda bolivijskoj vladi, koja te financije koristi za financiranje raznih popularnih socijalnih programa u korist siromašnih. Siromaštvo u Boliviji je znatno palo kao rezultat takvih poteza.

Transformacija Bolivije pod Moralesom dokazuje da bilo koja zemlja, bez obzira koliko siromašna bila, može odbaciti okove nametnute od strane međunarodnih bankara i vratiti vlast narodu.

 
➨➨➨ BUĐENJE JE POČELO! Mađarska je postala prva europska država koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,