Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » BUĐENJE JE POČELO! Mađarska je postala prva europska država koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

BUĐENJE JE POČELO! Mađarska je postala prva europska država koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

rothchi-madjarskaMađarska postala prva europska država koja je službeno zabranila sve Rothschildaove banke koje djeluju u zemlji

U 2013. godini, Mađarska je započela proces izbacivanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), i složila da isplati MMF-ov paket pomoći u cijelosti kako bi oslobodili zemlju bankarskih kartela Novog Svjetskog Poretka.

Ljubazno sročenim pismom Gyorgy Matolcsya, šefa mađarske središnja banke, zamolio je direktoricu MMF-a Christine Lagarde, da zatvori ured, jer nema više potrebe za njegovim održavanjem u Mađarskoj.

Premijer Viktor Orban je bio oštar prema mjerama štednje i dokazao da zemlja moće sama nastaviti dalje. Oni su zapravo izdali prvu obveznicu u 2011. godini, zadužujući se na svjetskim tržištima.

Mađarska je posudila 20 milijardi eura zajma kako bi izbjegla nesposobnost plaćanja u vrijeme ekonomske krize u 2008. ali odnos vjerovnika i dužnika nije bio tako gladak.

Mnogi su kritizirali premijera jer je donio tu odluku kako bi pobijedio na izborima, koja je dospjela u 2014. On je također želio smanjiti previše stranih oči u njihovoj ekonomskoj politici, kao što su mnoge reforme kritizirane kao nedemokratske.

Otplaćivanje kredita prije roka je značilo da je Mađarska spasila 11,7 milijuna eura vrijedne kamatne troškove, a Gordan Bajnai, voditelj izbornog saveza E14-PM, tvrdi da su oni zapravo izgubili 44,86 milijuna € do ožujka 2014., zbog prijevremene otplate kao i sve što su učinili da bi zamijenili dug Međunarodne mafije federacije (drugi nadimak, mi još uvijek govorimo o MMF-u) sa skupljim kreditom, označavajući taj potez kao propagandu.

Daljnja glupost koju su napravili je uzimanje još jednog kredita sa visokom kamatnom stopom za financiranje nuklearne nadogradnje, što je značilo ne samo veću otplatu, već i visoke troškove za struju. Ali oni sada imaju ekonomski suverenitet.

Mnogi tvrde da je MMF u vlasništvu Rothschilda grupe, najveće bankarske grupe u svijetu, i ima svoje prste u gotovo svim središnjim državnim bankama u svijetu.

To znači da ne samo da zarađuju profit od lihvarskih kamatnih stopa na nesreću ruševnih gospodarstava, oni doslovno posjeduju Vlade i ljude iz vlasti – tu se misli da oni imaju vrlo značajan utjecaj.

Bijeg bankarske omče je, u ovom slučaju – povijesni i kultni. Island se pridružio Mađarskoj u 2014. godini, kada je vraćen njen kredit od 400 milijuna dolara prije roka nakon sloma bankarskog sektora u 2008. i Rusija koja se naravno klanjala zapadnim lutkarima, koja se oslobodila istih u 2005.

Povratak tih triju zemalja financijskoj neovisnosti je prvi put u skorijoj povijesti i prvi put da je jedna europska država ustala protiv međunarodnog fonda, budući da je Njemačka to napravila još davne 1930. godine.

Grčka je zabrinuta za svoje otplaćivanje dugova, ali im nedostaje hrabrosti pokazati srednji prst Međunarodnom Monetarnom Fondu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , ,