Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » BU─ÉENJE JE PO─îELO! Ma─Ĺarska je postala prva europska dr┼żava koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

BU─ÉENJE JE PO─îELO! Ma─Ĺarska je postala prva europska dr┼żava koja je izbacila Rothschildove banke iz zemlje

rothchi-madjarskaMa─Ĺarska postala prva europska dr┼żava koja je slu┼żbeno zabranila sve Rothschildaove banke koje djeluju u zemlji

U 2013. godini, Ma─Ĺarska je zapo─Źela proces izbacivanja Me─Ĺunarodnog monetarnog fonda (MMF), i slo┼żila da isplati MMF-ov paket pomo─çi u cijelosti kako bi oslobodili zemlju bankarskih kartela Novog Svjetskog Poretka.

Ljubazno sro─Źenim pismom Gyorgy Matolcsya, ┼íefa ma─Ĺarske sredi┼ínja banke, zamolio je direktoricu MMF-a Christine Lagarde, da zatvori ured, jer nema vi┼íe potrebe za njegovim odr┼żavanjem u Ma─Ĺarskoj.

Premijer Viktor Orban je bio o┼ítar prema mjerama ┼ítednje i dokazao da zemlja mo─çe sama nastaviti dalje. Oni su zapravo izdali prvu obveznicu u 2011. godini, zadu┼żuju─çi se na svjetskim tr┼żi┼ítima.

Ma─Ĺarska je posudila 20 milijardi eura zajma kako bi izbjegla nesposobnost pla─çanja u vrijeme ekonomske krize u 2008. ali odnos vjerovnika i du┼żnika nije bio tako gladak.

Mnogi su kritizirali premijera jer je donio tu odluku kako bi pobijedio na izborima, koja je dospjela u 2014. On je tako─Ĺer ┼żelio smanjiti previ┼íe stranih o─Źi u njihovoj ekonomskoj politici, kao ┼íto su mnoge reforme kritizirane kao nedemokratske.

Otpla─çivanje kredita prije roka je zna─Źilo da je Ma─Ĺarska spasila 11,7 milijuna eura vrijedne kamatne tro┼íkove, a Gordan Bajnai, voditelj izbornog saveza E14-PM, tvrdi da su oni zapravo izgubili 44,86 milijuna ÔéČ do o┼żujka 2014., zbog prijevremene otplate kao i sve ┼íto su u─Źinili da bi zamijenili dug Me─Ĺunarodne mafije federacije (drugi nadimak, mi jo┼í uvijek govorimo o MMF-u) sa skupljim kreditom, ozna─Źavaju─çi taj potez kao propagandu.

Daljnja glupost koju su napravili je uzimanje jo┼í jednog kredita sa visokom kamatnom stopom za financiranje nuklearne nadogradnje, ┼íto je zna─Źilo ne samo ve─çu otplatu, ve─ç i visoke tro┼íkove za struju. Ali oni sada imaju ekonomski suverenitet.

Mnogi tvrde da je MMF u vlasni┼ítvu Rothschilda grupe, najve─çe bankarske grupe u svijetu, i ima svoje prste u gotovo svim sredi┼ínjim dr┼żavnim bankama u svijetu.

To zna─Źi da ne samo da zara─Ĺuju profit od lihvarskih kamatnih stopa na nesre─çu ru┼íevnih gospodarstava, oni doslovno posjeduju Vlade i ljude iz vlasti – tu se misli da oni imaju vrlo zna─Źajan utjecaj.

Bijeg bankarske om─Źe je, u ovom slu─Źaju – povijesni i kultni. Island se pridru┼żio Ma─Ĺarskoj u 2014. godini, kada je vra─çen njen kredit od 400 milijuna dolara prije roka nakon sloma bankarskog sektora u 2008. i Rusija koja se naravno klanjala zapadnim lutkarima, koja se oslobodila istih u 2005.

Povratak tih triju zemalja financijskoj neovisnosti je prvi put u skorijoj povijesti i prvi put da je jedna europska dr┼żava ustala protiv me─Ĺunarodnog fonda, budu─çi da je Njema─Źka to napravila jo┼í davne 1930. godine.

Gr─Źka je zabrinuta za svoje otpla─çivanje dugova, ali im nedostaje hrabrosti pokazati srednji prst Me─Ĺunarodnom Monetarnom Fondu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , ,