Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Indijska vlada: Tajno ameri─Źko oru┼żje je ‘Stvarni uzrok globalnog zatopljenja’

Indijska vlada: Tajno ameri─Źko oru┼żje je ‘Stvarni uzrok globalnog zatopljenja’

antene-indijaIndijska vlada je optu┼żila SAD da koriste tajnovito oru┼żje koje je vjerojatno izazvalo globalno zagrijavanje

Prema rije─Źima indijskog ministra za okoli┼í Anil Madhav Davea, ameri─Źka vlada je u mogu─çnosti upravljati elektromagnetskim zrakama uz pomo─ç oru┼żja pod nazivom High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP) preko cijelog planeta s ciljem smanjenja prinosa i usjeva kao ┼íto su p┼íenica i kukuruz u Indiji.

“HAARP udara u gornju atmosferu fokusiranim i upravljivim elektromagnetskim zrakama”, rekao je ministar u priop─çenju.

“HAARP je napredni model super mo─çnog ionosferskog “grija─Źa” koji mo┼że uzrokovati zagrijavanje planete i izazvati efekt globalnog zatopljenja”, rekao je on.

Ministar Dave je odgovorio na pitanje o tome je li njegova Vlada svjesna HAARP-a, koji mo┼że imati u─Źinkovit i razaraju─çi utjecaj na svjetsku klimu, uklju─Źuju─çi i Indiju u kojoj mo┼że izazvati destabilizaciju poljoprivrednih i ekolo┼íkih sustava.

Kazao je kako je istra┼żivanje provedeno od strane indijskog vije─ça za poljoprivredna istra┼żivanja projiciralo utjecaj klimatskih promjena na ┼ítetnu u smislu smanjenja prinosa glavnih usjeva poput p┼íenice, kukuruza, senfa, krumpira i sirka.

Uva┼żavaju─çi negativan utjecaj klimatskih promjena, ministar je rekao da je vlada pokrenula Nacionalni akcijski plan o klimatskim promjenama (NAPCC) u lipnju 2008. koji se bavi pitanjima klimatskih promjena.

NAPCC obuhva─ça osam misija na podru─Źju solarne energije, pobolj┼íane energetske u─Źinkovitosti, stani┼íta, vode, odr┼żavanje Himalajskog ekosustava, ┼íumarstva, poljoprivrede i strate┼íkog znanja o klimatskim promjenama.

Tako─Ĺer se bavi pitanjima koja se odnose na ubla┼żavanje stakleni─Źkih plinova i prilagodbe na negativne u─Źinke klimatskih promjena na okoli┼í, ┼íume, stani┼íta, vodene resurse i poljoprivredu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,