Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Indijska vlada: Tajno američko oružje je ‘Stvarni uzrok globalnog zatopljenja’

Indijska vlada: Tajno američko oružje je ‘Stvarni uzrok globalnog zatopljenja’

antene-indijaIndijska vlada je optužila SAD da koriste tajnovito oružje koje je vjerojatno izazvalo globalno zagrijavanje

Prema riječima indijskog ministra za okoliš Anil Madhav Davea, američka vlada je u mogućnosti upravljati elektromagnetskim zrakama uz pomoć oružja pod nazivom High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP) preko cijelog planeta s ciljem smanjenja prinosa i usjeva kao što su pšenica i kukuruz u Indiji.

“HAARP udara u gornju atmosferu fokusiranim i upravljivim elektromagnetskim zrakama”, rekao je ministar u priopćenju.

“HAARP je napredni model super moćnog ionosferskog “grijača” koji može uzrokovati zagrijavanje planete i izazvati efekt globalnog zatopljenja”, rekao je on.

Ministar Dave je odgovorio na pitanje o tome je li njegova Vlada svjesna HAARP-a, koji može imati učinkovit i razarajući utjecaj na svjetsku klimu, uključujući i Indiju u kojoj može izazvati destabilizaciju poljoprivrednih i ekoloških sustava.

Kazao je kako je istraživanje provedeno od strane indijskog vijeća za poljoprivredna istraživanja projiciralo utjecaj klimatskih promjena na štetnu u smislu smanjenja prinosa glavnih usjeva poput pšenice, kukuruza, senfa, krumpira i sirka.

Uvažavajući negativan utjecaj klimatskih promjena, ministar je rekao da je vlada pokrenula Nacionalni akcijski plan o klimatskim promjenama (NAPCC) u lipnju 2008. koji se bavi pitanjima klimatskih promjena.

NAPCC obuhvaća osam misija na području solarne energije, poboljšane energetske učinkovitosti, staništa, vode, održavanje Himalajskog ekosustava, šumarstva, poljoprivrede i strateškog znanja o klimatskim promjenama.

Također se bavi pitanjima koja se odnose na ublažavanje stakleničkih plinova i prilagodbe na negativne učinke klimatskih promjena na okoliš, šume, staništa, vodene resurse i poljoprivredu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,