Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Amerika počela vojne vježbe za ’3 svjetski rat’ zajedno sa Ukrajinom u Crnom moru

Amerika počela vojne vježbe za ’3 svjetski rat’ zajedno sa Ukrajinom u Crnom moru

mornarica-crno-moreAmerika se priprema za provođenje velikih vojnih vježbi s ciljem pripreme za svjetski rat u Crnom moru, dok ovaj tjedan napetost između Rusije i NATO-a postiže rekordne razine

Više od 25 brodova i niz pratećih plovila iz Ukrajine, SAD, Turske i Rumunjske su razmještene na moru u sklopu vojne vježbe “The Sea Breeze – 2016″.

Prema izvještaju portala Tass.ru ukrajinska press služba je javila da je ove godine “Ukrajinska mornarica geografski znatno proširila svoje vojne manevre”.

“Više od 25 brodova i niz pratećih plovila iz Ukrajine, SAD-a, Turske i Rumunjske je odaslano na pučinu. Osim zrakoplovne komponente, raspon operacija kopnene komponente – multinacionalna radne skupine – će se proširiti, u odnosu na prethodne godine”, rekao je Prvi zamjenik zapovjednika moranarice Roman Gladky.

Marinci i specijalne snage Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država, Moldavije i Gruzije će sudjelovati u “stabilizacijskom djelovanju tijekom operacije u kriznoj regiji u skladu sa standardima NATO-a”, na području mulitinamjenskog centra za obuku vojnika u regiji Nikolayev, kao i kao na jugu regije Odessa.

Manevri koji će trajati do 30. srpnja uključivati će vježbe borbe na moru i vježbe zračnih operacija, artiljerijske vježbe protiv neprijateljskog sijetanja, prevladavanje vodih prepreka uz pomoć inženjerskih jedinica, posebnih mjera kako bi se osigurala sigurnost pomorskog sektora i vježbe zračne podrške protiv slijetanja neprijetelja.

Fregata Getman Sagaidachny i tegljač Koretz će sudjelovati u manevrima iz Ukrajine.

Prošle godine, manevri istog imena “Sea Breeze ” održani su u razdoblju od 31. kolovoza do 12. rujna, a uključivali su do 2.500 vojnika, oko 1.000 ukrajinskih vojnika (do 9 brodova, 8 aviona i helikoptera, 50 borbenih vozila).

Broj američkog osoblja je bio oko 1.000 vojnika (do pet brodova, dvije podmornice, osam aviona i helikoptera, 40 borbenih vozila).
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,