Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VELIKA NADA ZA WIKILEAKS: Trump bi mogao pomilovati Assangea?!

VELIKA NADA ZA WIKILEAKS: Trump bi mogao pomilovati Assangea?!

assange-pomilovanjeOdvjetnici Julian Assangea objavili su javnosti danas da postoji mogućnost da od novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa zatraže da se obustavi kaznena istraga protiv osnivača WikiLeaksa

Julian Assange i aktivisti Wikileaksa su pomogli Donald Trumpu u kampanji, no i čitavoj javnosti da spozna kriminalna djela Hillary Clinton.

Odvjetnici se nadaju i da će Švedska uskoro zatvoriti slučaj u vezi s istragom o navodnom silovanju.

Tim povodom švedska državna tužiteljica Ingrid Isgren je prethodna dva dana ispitivala Assangea u ambasadi Ekvadora u Londonu, podsjeća RT.

Saslušanje Assangea zbog navodnih silovanja u Švedskoj počelo je u ponedjeljak, a njegov odvjetnik Per Samuelson je naveo kako nema sumnje da je osnivač WikiLeaksa nije nevin.

Optužnica protiv Assangea za silovanje u Švedskoj još nije podignuta, već se radi o predistražnom postupku.

Assange je ranije poručio da saslušanje vidi kao priliku da “skine ljagu sa svog imena”.
 


 
Nakon predsjedničkih izbora u SAD, simpatizeri Assangea su pokrenuli peticiju kojom pozivaju Donalda Trumpa da oslobodi Assangea svih optužbi. Peticija ima nekoliko desetaka tisuća potpisa. #freeassange

Da podsjetimo, Hillary Clinton je jednom prilikom izjavila na početku djelovanja Wikileaksa, da bi Assangea američka vlada mogla ubiti dronom iz zraka, što za nju nije uopće bila loša ideja.
 

 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,