Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VELIKA NADA ZA WIKILEAKS: Trump bi mogao pomilovati Assangea?!

VELIKA NADA ZA WIKILEAKS: Trump bi mogao pomilovati Assangea?!

assange-pomilovanjeOdvjetnici Julian Assangea objavili su javnosti danas da postoji mogu─çnost da od novoizabranog ameri─Źkog predsjednika Donalda Trumpa zatra┼że da se obustavi kaznena istraga protiv osniva─Źa WikiLeaksa

Julian Assange i aktivisti Wikileaksa su pomogli Donald Trumpu u kampanji, no i ─Źitavoj javnosti da spozna kriminalna djela Hillary Clinton.

Odvjetnici se nadaju i da ─çe ┼ávedska uskoro zatvoriti slu─Źaj u vezi s istragom o navodnom silovanju.

Tim povodom ┼ívedska dr┼żavna tu┼żiteljica Ingrid Isgren je prethodna dva dana ispitivala Assangea u ambasadi Ekvadora u Londonu, podsje─ça RT.

Saslu┼íanje Assangea zbog navodnih silovanja u ┼ávedskoj po─Źelo je u ponedjeljak, a njegov odvjetnik Per Samuelson je naveo kako nema sumnje da je osniva─Ź WikiLeaksa nije nevin.

Optu┼żnica protiv Assangea za silovanje u ┼ávedskoj jo┼í nije podignuta, ve─ç se radi o predistra┼żnom postupku.

Assange je ranije poru─Źio da saslu┼íanje vidi kao priliku da “skine ljagu sa svog imena”.
 


 
Nakon predsjedni─Źkih izbora u SAD, simpatizeri Assangea su pokrenuli peticiju kojom pozivaju Donalda Trumpa da oslobodi Assangea svih optu┼żbi. Peticija ima nekoliko desetaka tisu─ça potpisa. #freeassange

Da podsjetimo, Hillary Clinton je jednom prilikom izjavila na po─Źetku djelovanja Wikileaksa, da bi Assangea ameri─Źka vlada mogla ubiti dronom iz zraka, ┼íto za nju nije uop─çe bila lo┼ía ideja.
 

 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,