Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN ODLU─îNO PORU─îIO ─îITAVOM SVIJETU: ‘RUSIJA VI┼áE NE PRIZNAJE ME─ÉUNAODNI SUD U HAAGU!’

PUTIN ODLU─îNO PORU─îIO ─îITAVOM SVIJETU: ‘RUSIJA VI┼áE NE PRIZNAJE ME─ÉUNAODNI SUD U HAAGU!’

putin-haagPredsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o odbijanju sudjelovanja Rusije u Rimskom statutu Me─Ĺunarodnog kaznenog suda u Haagu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u srijedu dekret o odbijanju Rusije da sudjeluje u Rimskom statutu Me─Ĺunarodnog kaznenog suda.

Ministarstvo vanjskih poslova treba o tome obavijestiti glavnog tajnika UN-a, prenosi Tass.

Rimski statut je osmi┼íljen uz u─Źe┼í─çe Rusije i usvojen na Diplomatskoj konferenciji opunomo─çenih predstavnika pod okriljem UN 1998. godine u Rimu.

Stupio je na snagu 1. srpnja 2002. godine, a Rusija ga je potpisala 13. rujna 2000. godine.

Sjedi┼íte suda je u Haagu, a to tijelo nadle┼żno za su─Ĺenja za me─Ĺunarodna kaznena djela, kao ┼íto su genocid, agresija, zlo─Źini protiv ─Źovje─Źnosti, po─Źinjena na teritoriji ili od strane dr┼żavljana dr┼żava koje su pristupile sudu.

Prema mišljenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije, ICTY (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia) nije opravdao nade koje su polagane u njega i nije postao nezavisno pravosudno tijelo s autoritetom.
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,