Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » HRVATSKA SE MOBILIZIRA ZA RAT! NATO stavlja najveću vojsku ikada od 300.000 vojnika u stanje ‘visoke pripravnosti’ zbog bojazni od rata s Rusijom!

HRVATSKA SE MOBILIZIRA ZA RAT! NATO stavlja najveću vojsku ikada od 300.000 vojnika u stanje ‘visoke pripravnosti’ zbog bojazni od rata s Rusijom!

nato-mobilizacijaDo 300.000 vojnika NATO je stavio u stanje pripravnosti zbog porasta napetosti između Rusije i baltičkih država. Među tim vojnicima je i Hrvatska vojska

Član Bilderberg grupe Jens Stoltenberg, i glavni tajnik NATO-a, koji je nedavno nahvalio Hrvatsku koja je poslala hrvatsku vojsku u Litvu, se nada da će ubrzati vrijeme odziva tisuće vojnika kako bi se omogućilo da reagiraju na borbene situacije učinkovitije.

U listopadu je priopćeno da NATO priprema stacionarnu vojsku od 4.000 vojnika na ruskoj granici s baltičkim zemljama, u svojoj najvećoj vojnoj akciji još od hladnog rata. Vojnici će biti pozvani iz zemalja diljem saveza, uključujući i Hrvatsku.

“Vidjeli smo da je Rusija puno aktivnija na mnogo različitih načina”, rekao je bilderbergovac Stoltenberg za The Times .

“Vidjeli smo da se snažniju provedbi ruskih znatnih vojnih snaga tijekom zadnjih godina – utrostručenje troškova obrane od 2000. godine; razvoj novih vojnih sposobnosti; uvježbavanju svojih snaga i korištenju vojne sile protiv susjeda.

“Također smo vidjeli da Rusija koristi propagandu u Europi među NATO saveznicima, a to je upravo razlog zašto je NATO reagirao. Mi smo reagirali s najvećim pojačanjem naše kolektivne obrane od kraja hladnog rata.”

G. Stoltenberg je odbio navesti koliki će broj vojnika biti u stanju pripravnosti, no britanski predstavnik NATO-a na odlasku Sir Adam Thompson je rekao da je vjerojatno da će biti oko 300.000 vojnika.

Sir Adam je rekao da je cilj bio pronaći način mobiliziranja trupa u roku od dva mjeseca, umjesto tipičnog vremena od oko šest mjeseci.

Prijedlog je raspravljen između ministara obrane NATO-a na konferenciji u listopadu.

“Postoji veliki broj ljudi u Oružanim snagama NATO saveznika (među kojima je i Hrvatska), i mi smo u potrazi kako više njih može biti spremno u što kraćem roku”, dodao je gospodin Stoltenberg.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,