Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » HRVATSKA SE MOBILIZIRA ZA RAT! NATO stavlja najve─çu vojsku ikada od 300.000 vojnika u stanje ‘visoke pripravnosti’ zbog bojazni od rata s Rusijom!

HRVATSKA SE MOBILIZIRA ZA RAT! NATO stavlja najve─çu vojsku ikada od 300.000 vojnika u stanje ‘visoke pripravnosti’ zbog bojazni od rata s Rusijom!

nato-mobilizacijaDo 300.000 vojnika NATO je stavio u stanje pripravnosti zbog porasta napetosti izme─Ĺu Rusije i balti─Źkih dr┼żava. Me─Ĺu tim vojnicima je i Hrvatska vojska

─îlan Bilderberg grupe Jens Stoltenberg, i glavni tajnik NATO-a, koji je nedavno nahvalio Hrvatsku koja je poslala hrvatsku vojsku u Litvu, se nada da ─çe ubrzati vrijeme odziva tisu─çe vojnika kako bi se omogu─çilo da reagiraju na borbene situacije u─Źinkovitije.

U listopadu je priop─çeno da NATO priprema stacionarnu vojsku od 4.000 vojnika na ruskoj granici s balti─Źkim zemljama, u svojoj najve─çoj vojnoj akciji jo┼í od hladnog rata. Vojnici ─çe biti pozvani iz zemalja diljem saveza, uklju─Źuju─çi i Hrvatsku.

“Vidjeli smo da je Rusija puno aktivnija na mnogo razli─Źitih na─Źina”, rekao je bilderbergovac Stoltenberg za The Times .

“Vidjeli smo da se sna┼żniju provedbi ruskih znatnih vojnih snaga tijekom zadnjih godina – utrostru─Źenje tro┼íkova obrane od 2000. godine; razvoj novih vojnih sposobnosti; uvje┼żbavanju svojih snaga i kori┼ítenju vojne sile protiv susjeda.

“Tako─Ĺer smo vidjeli da Rusija koristi propagandu u Europi me─Ĺu NATO saveznicima, a to je upravo razlog za┼íto je NATO reagirao. Mi smo reagirali s najve─çim poja─Źanjem na┼íe kolektivne obrane od kraja hladnog rata.”

G. Stoltenberg je odbio navesti koliki ─çe broj vojnika biti u stanju pripravnosti, no britanski predstavnik NATO-a na odlasku Sir Adam Thompson je rekao da je vjerojatno da ─çe biti oko 300.000 vojnika.

Sir Adam je rekao da je cilj bio prona─çi na─Źin mobiliziranja trupa u roku od dva mjeseca, umjesto tipi─Źnog vremena od oko ┼íest mjeseci.

Prijedlog je raspravljen izme─Ĺu ministara obrane NATO-a na konferenciji u listopadu.

“Postoji veliki broj ljudi u Oru┼żanim snagama NATO saveznika (me─Ĺu kojima je i Hrvatska), i mi smo u potrazi kako vi┼íe njih mo┼że biti spremno u ┼íto kra─çem roku”, dodao je gospodin Stoltenberg.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,