Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SUTRA POČINJE NAJVEĆA ANTI-NATO VOJNA VJEŽBA SRBIJE I RUSIJE: Simulacija rata vojske Rusije na samo 30 km od hrvatske granice! ‘Pokazat ćemo NATO-u!’

SUTRA POČINJE NAJVEĆA ANTI-NATO VOJNA VJEŽBA SRBIJE I RUSIJE: Simulacija rata vojske Rusije na samo 30 km od hrvatske granice! ‘Pokazat ćemo NATO-u!’

slavensko-bratstvoPreko 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica bataljona “Ivanovski” sudjelovat će u zajedničkim vojnim vježbama “Slavensko bratstvo 2016″, koje će od 2. do 15. studenog biti održane u blizini Beograda, priopćeno je iz Ministarstva obrane Rusije

RUSI POKAZUJU VOJNE MIŠIĆE NA SAMOJ GRANICI S HRVATSKOM! Dovest će desantne postrojbe, ratne avione, oklopnjake i dronove: ‘Pokazat ćemo NATO-u!’

U Srbiju će pored 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica doputovati i tri aviona Il-76MD sa preko 50 vojnika vojno-transportne avijacije, dodaje Ministarstvo obrane.

Pored pripadnika vojski Rusije i Srbije, kako se navodi, u međunarodnim vojnim vježbama sudjelovat i vojnici Oružanih snaga Bjelorusije.

Vojnog analitičare smo priupitali da li je, posebno nakon halabuke koja se digla zato što su ruski zrakoplovi vozili pomoć Srbije u Aleppo, moguće očekivati ​​negativne komentare Zapada na ovu suradnju.

Činjenica je da će mnoge stvari budu radile Srbija i Rusija biti pod posebnom lupom, kažu vojni analitičari.

“Međutim, zaista nema razloga za takav stav, jer Srbija s NATO-om, odnosno državama koje su njegove članice, ima brojne aktivnosti međunarodne vojne suradnje. U prošloj godini se govorilo o osamdeset različitih oblika, a ove godine je suradnja čak i povećana, tako da aktivnosti koje vojska Srbije ima sa Vojskom Ruske Federacije zaista ne bi trebale bilo kome smetati, posebno zato što to nisu aktivnosti koje su usmjerene protiv bilo koga. Jednostavno, dvije vojske se obučavaju, uvježbavaju, čine ono što je u njihovom interesu”, kaže vojni analitičar za Sputnjik.

On podvlači da proklamirana neutralnost Vojske Srbije sugerira da ona održava vježbe s različitim zemljama i ne vidi da bi to moglo biti upereno protiv bilo koga. Ipak, primjećuje da je suradnja Vojske Srbije sa Vojskom Ruske Federacije sve bolja.

“Vrlo konkretno su surađivali i proteklih godina, bilo je više zračno-desantnih vježbi, čak je bilo i zrakoplovnih vježbi na vrlo visokoj razini. Nedavno je i vježba ‘Bars’ održana u Srbiji, tako da se može reći da se suradnja intenzivira. Uostalom, to je logično, kad već uspostavite neku suradnju, ona bi trebala biti sve bolja i bolja”, kaže analitičar.

Sa druge strane, Anatolij Ciganok, pukovnik u mirovini i vojni analitičar dnevnika “Komsomolska pravda”, vjeruje da će zajedničke vježbe “Slavensko bratstvo 2016″ izazvati vrlo negativne reakcije Zapada.

Razlog za te vježbe je vrlo jednostavan: NATO se približava ruskim granicama i “Slavensko bratstvo” je još jedan način da se pokažu moć i snaga ruskih desantnih jedinica, naglašava Ciganok.

“Osim toga, trebalo bi imati u vidu da desantne snage vrlo često sudjeluju u neutraliziranju diverzantskih grupa. Tako da bi te vježbe mogle biti i poruka ukrajinskom predsjedniku Petru Porosenku, koji je slao diverzante na Krim. Od tih vježbi koristi će imati i Rusi i Bjelorusi, ali i Srbi. Njihov udio doživljavam kao korak ka učvršćivanju savezničkih odnosa s Moskvom i računam da će doprinijeti i jačanju suradnje u namjenskoj industriji, to jest da će Srbija aktivnije kupovati rusko naoružanje, unatoč nezadovoljstvu NATO-a”, kaže Ciganok.

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da će pored ljudstva za potrebe vojne vježbe u zemlju biti prebačena i tri oklopna vozila BMD-2, bespilotna letjelica “Tahion” i četiri quada. Inače, prve vojne vježbe “Slavensko bratstvo” održane su prošle godine u blizini Novorosijska.

Mjesto održavanja vojnih vježbi:
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,