Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Kremlj upozorio SAD da se ne igraju cyber rata – da vlastitu kuću ne zapale

Kremlj upozorio SAD da se ne igraju cyber rata – da vlastitu kuću ne zapale

rusija-amerika-hakeriAMERIČKE PRIJETNJE SU NAIVNE I NEODGOVORNE, TO JE – IGRANJE VATROM

Službena Moskva je danas po drugi put odreagirala na američku prijetnju otpočinjanjem cyber-rata.

Pooštrila je ono što su prethodno izjavili glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov i Jurij Ušakov, vanjskopolitički pomoćnik Vladimira Putina.

Učinio je to Putinov posebni predstavnik za međunarodnu suradnju u sferi informativne sigurnosti Andrej Krutskih, koji je istovremeno i veleposlanik u MVP RF za posebne zadatke. I, učinio je to ovako:

“Sjedinjene Države se spremaju za cyber-rat i žele nas zaplašiti? To je s njihove strane naivno i neodgovorno. Amerikanci se pokušavaju igrati vatrom, ali se tako i kuća može zapaliti“.

Krutskih je istovremeno poručio Washingtonu: “Ni jedno djelovanje protiv Rusije neće ostati nekažnjeno”.

Američki mediji su jučer i sinoć najavili “široku tajnu cyber-operaciju protiv ruske vlasti”.

Putin je prethodno – reagirajući na američke optužbe – rekao da u podacima – kojih su se dočepali hakeri, a tiču ​​se kandidatkinje Demokratske partije za predsjednika SAD Hillary Clinton – nema ničega što je od interesa za Rusiju, a da Washington raspaljuje histeriju da bi skrenuo pažnju sa sadržine objavljenih dokumenata.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov dodao je da SAD nemaju nikakve dokaze da hakerski napadi imaju ikakve veze s Rusijom i dodao da su optužbe koje se iznose “naprosto smiješne”.
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,