Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Rusija bi mogla da postati najveći proizvođač ne-GMO hrane

Rusija bi mogla da postati najveći proizvođač ne-GMO hrane

putin-polje-psenicaRusija bi mogla postati jedan od najvećih proizvođača hrane na svijetu, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin povodom najave Vlade Ruske Federacije da će 2016. godina biti rekordna po rodu žitarica

Putin je tu mislio na hranu koja nije GMO niti je genetski izmijenjena od strane kompanije Monsanto. Nedavno je predsjednik Putin zabranio zakonom uzgajanje i prodaju GMO hrane, a onima koji to ne poštuju slijede ogromne kazne.

“Ove godine očekujemo najveći rod žitarica u povijesti suvremene Rusije – oko 115 milijuna tona. Naša zemlja je već zauzelo mjesto lidera na svjetskoj razini kada je riječ o izvozu žitarica”, rekao je on.

Putin je također istaknuo da Rusija bilježi izuzetno pozitivnu dinamiku rasta i u drugim poljoprivrednim sektorima, a država posvećuje veliku pozornost tom području kako bi se iz godine u godinu ostvarivao sve veći uspjeh.

“Uvjeren sam da će naši proizvođači osigurati ne samo domaće tržište, već i svjetsko. Rusija ima potencijal postati jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih proizvoda na svijetu. To jeste ambiciozan plan, ali i apsolutno realan. Bitno je postepeno se kretati ka njegovoj realizaciji”, istaknuo je ruski predsjednik.

Tim povodom se oglasio i ruski premijer Dmitrij Medvedev, koji je rekao da zahvaljujući potpori države ruski poljoprivrednici uzgajaju izuzetno kvalitetan proizvod koji je vrlo cijenjen u inozemstvu.
 
(sputniknews.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , ,