Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kremlj prvi put za više desetljeća poručio Bijeloj kući: Ako želite nuklearni rat – izvolite!

Kremlj prvi put za više desetljeća poručio Bijeloj kući: Ako želite nuklearni rat – izvolite!

putin-nuklearAMERIKANCI KIPE OD BIJESA – POSLIJE MNOGO GODINA SUOČILI SU SE SA ČELIČNOM VOLJOM RUSIJE

Da bi se prekinula ženska histerija, ponekad je korisno tresnuti gomilu tanjura o pod.

Kao što je svojevremeno napravio Hruščov kada je, dok je govorio u OUN, ispričao SAD priču o zagonetnoj “kuzkinoj majci”. SSSR, navodno, ima hidrogensku bombu – s nama nema hirova.

Tako je i sada Rusija odgovorila na američku histeriju – tresnula je o pod sporazum o preradi plutonija.

I odmah je u Sjedinjenim Državama nastupilo neko stišavanje. Oni su još jučer nazivali Rusiju “država-otpadnik”, pozivali da se izbaci iz OUN, a američki političari se natjecali tko će bliže prići rubu nuklearne provalije.

Ali, evo, zazvonio je Putinov ultimatum. Ako hoćete da se Rusija vrati u stanje kontroliranog razoružanja – povucite svoju vojsku iz Pribaltika i Poljske, ukinite sve sankcije i platite za njihove posljedice.

Amerikanci su pošašavili zbog te drskosti. Oni vrlo cijene umješnost oružane ucjene. Popustite – ili naručujte za sebe mrtvačke sanduke. Povećavali su uloge, nadali se da će Rusi reći kao što su sto puta govorili – “samo da rata ne bude”, i – povući se.

Prvi put za desetke godina njihova volja sudarila se s čeličnom voljom Rusije. Je li rat? Uvijek, molim! Smiju li strani vojnici potrgati mundire o ruske bajonete? Smiju!

Na vrijeme je donesena odluka da se napuste ropski sporazumi o nuklearnom oružju. Ostali su još sporazumi koji čekaju na red – o smanjenju nuklearnog naoružanja i ograničenjima za rakete.

Rusiji su te sporazume nametnuli timovi Gorbačova i Jeljcina. Ovo nije prilika da sada diskutiramo što je to bilo: izdaja interesa zemlje ili naivno vjerovanje Uncle Samu preko oceana, koji će pomoći ako bude dekomunizacije. Povijest je pokazala da se Amerikanci prema sporazumima odnose po poznatom principu: “Ja sam vlasnik moje riječi, mogu da je dam i mogu i da je povučem”.

Oni nisu ostvarili nijedan sporazum, ako nije bio za njih povoljan. A od onda, od kada su izmjerili Rusiju kao slabu – počeli kršiti sporazume. Oni su kršili i sporazum o likvidiranju plutonija.

Mogli su se tako ponašati i dalje, ali su poželjeli da zaposjednu Siriju. I tu su prekršili sporazum Lavrov-Kerry, na kojem se još nije bilo osušila tinta, prvo su – izbombardirali formacije sirijske vojske, tobože greškom, a zatim – izveli monstruoznu provokaciju s humanitarnim konvojem. Pokušali su Rusima pripisati paljbu po konvoju, ali je istina isplivala.

Na kadrovima koje je emitirao VVS “s lica mjesta” – jasno su vidljivi tragovi izgaranja aluminijske prašine, što po mišljenju stručnjaka može ukazivati ​​na primjenu termobaričnog streljiva “Helfaer” koju koriste američke bespilotne letjelice “Predator”. Prisutnost upravo takve letjelice zabilježeno je u okolici mjesta događanja.

Odnosno, oni su uništili konvoj i pokušali optužiti Rusiju za ratni zločin.

Znajući da je Pentagon bio protiv bilo kakvog sporazuma s Rusijom i da je taj sporazum zaključio predsjednik Obama unatoč zahtjevima ministra obrane, možemo reći: američka vojna vrhuška ne potčinjava se svom civilnom rukovodstvu i sama “gura” u rat. A njezine pozicije su jače – i državni tajnik Kerry, već se počeo postrojavati na liniji Pentagona i najljućih jastrebova.

Zbog čega su prekinuti diplomatski pregovori o Siriji?

Ovo je prvo objavljivanje te informacije.

SAD su predložile Rusiji, i to nakon stradanja sirijskih vojnika od vatre saveznika i poslije uništenja konvoja – da ponovno uvede jednostrano primirje i prekine operaciju u Alepu. Rusija je i na to bila pristala, ali pod jednim uvjetom – da se bojovnici al-Nusre prestanu kriti iza leđa žena i djece i da izađu iz Aleppa. Neka odu i sa oružjem – kud ih noge nose. SAD su odbile, iako je to bilo u skladu sa sporazumom Lavrov-Kerry o odvajanju terorista.

Ruskom stavu pridružio se i veleposlanik OUN u Siriji, de Mistura.

Sada se u Washingtonu vode grozničave diskusije. Stari neprijatelj Rusije – John McCain – poziva da se udari po Sirijcima i po Rusima, drugi jastrebovi zahtjevaju da se teroristima daju prijenosni PZO sustavi.

U “New York Timesu” eksperti pozivaju na ratnu intervenciju, Charles Lister iz Instituta za Bliski Istok izjavio je da Rusija nije u stanju osujetiti američku vojnu intervenciju i da će Amerika bez teškoća moći potisnuti PZO Rusije – sustave S-400, koji su raspoređeni u Siriji.

Međutim, kao otrežnjujući hladan tuš u SAD stižu vijesti o provjeri sustava obrane civilnog stanovništva u Rusiji u slučaju nuklearnog rata.

Na njihovo povećavanje uloga, Rusija sa svoje strane povećava uloge.

Odvija se najveća igra pokera u povijesti čovječanstva – tko će se uplašiti i baciti karte? Treba se nadati da neće Rusija koja je još tijekom devedesetih na svojoj koži iskusila strategiju kapitulacije i vjerovanja u dobrotu Amerike.

Mislim da će ovoga puta američko rukovodstvo uvidjeti do koje je ruba provalije stiglo, da će se predomisliti i povući.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,